Ruim 400 wandelaars voor Emily

Emily Joris (9) mocht honderden wandelaars ontvangen op haar benefietwandeling. De opbrengst gaat naar de financiering van de diabetesmeldhond van Emily.

Zondag 18 oktober was een heel spannende dag voor de 9-jarige Diepenbeekse. Toen vond een benefietwandeling plaats rond de kleurrijke bosomgeving van Bokrijk.

Meer dan vierhonderd wandelaars trokken erop uit om de verschillende wandelroutes aan te doen. Bovendien waren er ook talrijke sympathisanten die hun steentje bijdroegen door iets te komen eten of drinken. “Dit is alvast een schot in de roos dat we zoveel mensen mochten verwelkomen”, klinkt het diep dankbaar bij de ouders. “Een innige achtbaan op emotioneel vlak.

Het is hartverwarmend dat zoveel mensen ons steunen met een klein of groot gebaar.” De opbrengsten van deze wandeling en die van de toekomstige evenementen gaan integraal naar de financiering (20.000 euro) voor de diabetesmeldhond van Emily. Zij leeft al sinds haar derde levensjaar met diabetes type 1 waardoor haar suikerspiegel 24/7 zweeft en piekt. De trouwe viervoeter zal het jonge leven van deze knappe meid een stuk aangenamer maken op medisch vlak. Het is tevens een grote stap voorwaarts qua levenskwaliteit.