Amuse 2017: fair trade tussen chocolade en Bollywood

Op zondag 11 juni is het weer zover: de 7de editie van Amuse, het culinaire wereldfeest van Hasselt, strijkt neer op Domein Kiewit. Net zoals de afgelopen edities staat het festival weer garant voor wereldse smaken, swingende beats, exotische danspasjes en ander vertier. Al zal je deze keer andere pijlen moeten volgen om er te geraken “Vorig jaar was – na langdurige regenval – het terrein erg zompig. Omwille van deze problemen met de ondergrond en om te kunnen voldoen aan de veiligheidsnormen die vandaag voor evenementen gelden, werd besloten om het festival te herlokaliseren op het domein”, zegt Joost Venken, Hasselts schepen voor Ontwikkelingssamenwerking. “Het gebeuren zal dit jaar plaatsvinden op de binnenkoer, de Lindedreef en de ambertuin. Natuurlijk zien we het liefst dat iedereen met de fiets of het openbaar vervoer komt, maar er zal ook een nieuwe parkeergelegenheid geopend worden aan de Kiewitstraat. Dit wordt de hoofdparking voor auto’s en ligt vlak aan het festivalterrein.”...............