Banneuxrun 2016

De Banneuxrun is een loopwedstrijd in de Tofste wijk van Hasselt 

Na 5 jaar staat de Banneuxrun er als loop wedstrijd en dit dankzij de steun van de Wijksportraad van de Banneuxwijk en de mensen van Tevona.

Reeds 2 jaar  zijn ze aangesloten bij de  Haspengouw Challenge  en we hopen hier dan ook  meer lopers te mogen verwelkomen. Je bent welkom van 12u en de 1 km (2euro) start om 14u  de 5km (6euro)  om 14,30u en de 10km (8euro) om 15,30u

De prijzen worden uitgereikt om +-17u met aansluitend een aanwezigheid tombola. 

Mensen die in groep komen van MAX 6 personen krijgen 1euro per loper  korting en dienen zich voor 26 mei te melden met de groepsnaam en het aantal lopers op Banneuxrun@banneuxwijk.be 

Dit jaar lopen we voor school de Berk zij zullen met een aantal leerlingen mee lopen

  • Foto's kan je mailen naar ons en wij zetten ze online.
  • Je kan alles volgen op de Facebook pagina
  • Of praat mee op onze Facebook groep

Met dank aan onze sponsors :

Colora • Dovy Keukens • Verf met advies • Belfius Hasselt Noord • Engels Dakwerken • Frituur Bij Johan • Intellisol • Mac Davy's • Frituur Vanlingen • Spar Banneuxwijk • Watertechniek Teunnissen • City Life •  Bakkerij Kramiekske • Geso ijs • Schoonheidsinstituut Di lizzy • Meurmans • Cdr Sound & light • Hoorcentrum 'D Hondt • 't Hondepaleis • Bloemendroom • Dranken Houben • Macs-consultancy • Mastercar • De Breiwinkel • Noba • Schoenmakker Eddy • Cermerie & Pastabar St Marie • Uitvaartverzorging Donkers - Cuypers • Comfort Energy • Q life • Bio Winkel Hasselt • Whisky and More • Bloementuiltje • Houthandel Beulen • Vzw Tevona • Stad Hasselt

Banneuxrun 2015

De vijfde editie van de Banneuxrun trok vorige zaterdag bijna 200 atleten naar de gelijknamige Hasseltse wijk. De loopwedstrijd maakte samen met de Hel van Herk op zondag deel uit van het weekend criterium. Beide wedstrijden tellen mee voor het puntentotaal van de Haspengouw Challenge.

De Banneuxrun wordt traditioneel gehouden aan de voetbaltereinen van Hogerop Heide in samenwerking met de lokale middenstand en de stad Hasselt. Voor de Banneuxrun wordt een gedeelte van de wijk voor alle verkeer afgesloten.

De inschrijvingen dienden ter plaatse te gebeuren. Onder een afwisselend droge en natte hemel verschenen eerst de 18 allerkleinsten aan de start voor de 1 KM loop. Het leverde ook 18 winnaars op.

Aan de start van de 5 km-Run stonden 35 lopers klaar voor het startschot. Het parcours liep gedeeltelijk door de bossen en over het asfalt van de Banneuxwijk.

De officials van de Haspengouw Challenge noteerden de nummers en de tijden voor alle reeksen. Dennis Van Langenhove (16’50) liep als eerste bij de mannen over de streep, gevolgd door Toon Miermans (16’52) en Peter Vossius (16’59). Bij de dames eindigde Bo Paps op 20’47 als eerste met Antje Valkeneers (20’48) en Martine Sobkowiak (21’43) als tweede en derde.

Voor het grote werk van de 10 kilometer – het parcours moest tweemaal gelopen worden – traden 129 atleten aan. Net voor de start dreigde een fikse regenbui de start te verstoren maar de regen hield net op tijd op.

Steven Heemskerk ging op 30’40 als eerste bij de heren over de streep, gevolgd door Tim Stessens (32’15) en Geert Schroven (32’51). Bij de dames eindigde Jessie Beelen op 40’51 als eerste. Zij werd achterna gezeten door Jill Janssen (41’05) en Ans Cammaerts (41’31).

1 euro per loper voor Nema

De organisatie van de Banneuxrun staat elk jaar een deel van de inschrijfgelden af aan een goed doel. Voor de wedstrijd van 2015 kozen de organisatoren voor vzw Nema, een vereniging die zich vooral bezighoudt met problematiek rond neuromusculaire aandoeningen. NMA’s zijn algemener gekend als spierziekten. Nema betrekt niet alleen de patiënten in hun werking maar breidt die uit naar familie- en vriendenkringen. Meer info: 011 72 31 87 of secretariaat@nema.be. Bron Hbvl.be Bron hnl met dank aan Chretien Paesen


Foto's

Foto's Gilbert Simal
Foto's Chretien Paesen
Foto's Ben Cox
Foto's Pascal Van Marcke 

Verslagen 

Michiel VanHolst
Steven Van Dingen
Pascal van Marcke
Peter Maris 

Uitslagen 

1km
5km Heren
5km Dames
10km Heren : M35M45, M55, Senioren
10km Dames : W35W45, Senioren

Algemene  uitslag  Hasselt  2015

Uitslag  Het Hasselts WeekendCriterium

5km Heren 
5km Dames 
10km Heren  
10km Dames 

Algemene  Uitslag  "Het Hasselts WeekendCriterium 

5km 
10 Km
10 Miles 

Uitslag Hel Van Herk

Banneuxrun 2014

Vierde Banneuxrun met meer lopers dan ooit

Sportievelingen van alle leeftijden konden zondag in de Banneuxwijk terecht om deel te nemen aan de vierde Banneuxrun, een organisatie van de Banneuxwijk vzw. Ruim 250 lopers schreven zich in voor de afstanden van 1, 5 en 10 kilometer. Het parcours lag er schitterend bij en slingerde deels over de straten van de wijk en deels door de omliggende bossen. De opbrengsten gaan dit jaar naar de nieuwbouw van Tevona Borggraaf, een tehuis voor nazorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Tevona bewoonster Thea Vrancken mocht het startsein geven voor alle afstanden.

De kleinsten stonden te trappelen aan de start om 14 uur voor de piste van 1 kilometer. In de eerste meters kwam het tot een valpartij en moesten 2 lopertjes met geschaafde knie worden verzorgd. Alle anderen mochten zich winnaar noemen aan de meet naast het voetbalplein Hoger Op Heide.

Bijna 80 lopers, mannen en vrouwen, hadden zich ter plaatse ingeschreven voor de run van 5 kilometer. Onder hen 7 Start to Runners. Bij de mannen liet Nick Gijbels afgetekend Marc Schoels en Michien Vanreyten achter zich met 28 en 36 seconden verschil.
Bij de dames ging Laurien Billen als eerste over de streep op 19’55, gevolgd door Lena Billion (23’15) en Rinne Heeren (23’54).

De 10 kilometer van de Banneuxrun is nu opgenomen in het Limburgs Hardloopcriterium Haspengouw Challenge, een criterium over 15 wedstrijden waaronder dus nu ook de Banneuxrun. Hoewel er geen voorinschrijvingen mogelijk waren slaagde de organisatie er in om 155 lopers aan de start te krijgen voor de 10 kilometer. Het feit dat de wedstrijd meetelde voor de Haspengouw Challenge heeft veel lopers naar Hasselt gelokt. De wedstrijden in de Haspengouw Challenge zijn ingedeeld in categorieën volgens leeftijdsgroep.

  • Bij de dames (+35) waren de bloemen voor Jessy Beelen (40’11), in de reeks voor +45 liep Christa Bloemen op 43’59 als eerste over de lijn en bij de senioren zette Jill Janssen als winnaar 46’10 op de klok.
  • Bij de heren klokte Joeri Francart (+35) als eerste af op 37’07, Pascal Vanmarcke bij de +45 op 33’28, Marc Hiemeleers bij de +55 op 36’10. Tenslotte gingen de bloemen bij de senioren naar Michiel Vanholst met 32’47 op de chrono.

Banneuxrun 2013

De derde Banneuxrun mocht ondanks de slechte weersvoorspellingen doorgaan in onverwacht mooi lenteweer. Dat er slechts 148 deelnemers zich meldden voor de stratenloop was waarschijnlijk te wijten aan het feit dat er meerders crosses, communie- en andere familiefeesten op het programma stonden. Ondanks dat hield het Banneuxrun-team er een geslaagde dag aan over.

Burgemeester Hilde Claes en schepenen Rob Beenders en Gerald Corthouts hanteerden elk het startpistool voor een loopwedstrijd. Voor de kleinsten- tot 12 jaar- had de organisatie een 1.000 meter parcours uitgestippeld. Met 33 vertrokken ze en even moedig kwamen ze allemaal aan. 

Bij de 5 kilometer loop gingen de bloemen voor de heren naar Kevin Vanbrabant die afklokte op 0:18:00.7, gevolgd door Lode Raskin en Robin Leduc. Lore De Reu, Davina Monnissen en Eliesita Monteiro da Silva waren de drie beste bij de dames. Het grote werk, de 10 kilometer run, werd als eerste afgerond door Jelle Bertels die eindigde op 0:33:33, gevolgd door Pascal Van Marcke en Chris Wouters. De Zonhovense Hilde Kippers klokte af op 0:45:33 en deelde als eerste bij de dames het podium met Ilse Vandenborne en Miet Feytons. Tijdens de wedstrijd haalden onbekenden de linten afspanning weg waardoor de meeste lopers een extra lus van een kilometer te verwerken kregen. De tijden werden dus minder belangrijk hoewel de plaatsen waarschijnlijk niet beïnvloed waren door dat euvel. Onze schepen van sport Rob Beenders eindigde na een stevige sprint op de 27ste plaats 0:50:40 net voor Kevin Geuns. 

De organisatie schonk een cheque van 250 euro aan het voormalig Inloophuis voor mensen met kanker en hun verwanten. Nu heet dat het Huis van Erika Thijs.


Uitslagen 1km
Uitslagen 5km
Uitslagen 10km

Alle Foto's  van André Philippaerts Eric bottu en Chretien Paesen vind u op onze Fb groep "Banneuxrun "

Hier Vind U een selectie

Banneuxrun 2012

De tweede Banneuxrun is een succes gebleken. Niet alleen het aantal ingeschreven lopers vermeerderde 25% maar ook het weer deed een schep bovenop de gebruikelijke ambiance. Organisator Vital Hermans en de wijksportraad kijken tevreden terug op een maar dan geslaagde dag.

Ingestuurd door Chretien Paesen

Ingestuurd door Chretien Paesen

Stipt om 14 uur gaf Vital het startschot voor de 5 kilometer run. Voor die reeks melden zich maar liefst 75 lopers. Ondanks de warmte –en die kan behoorlijk oplopen in de straten ban Banneux- werden er mooie tijden neergezet. Als eerste liep Kevin Vanbrabant over de streep. Hij liep de 5 kilometer in 17.38.4 minuten. Als tweede en derde eindigden Jo Vrancken en Jander Clivix.

Lore De Reu kwam als eerste dame over de lijn met 21.20.8 op de chrono. De tweede en derde bij de dames waren Inge Vanbeuren en Davina Monnisen.

Bij de Kids Run liepen de leeftijden nogal uiteen. De oudsten waren twaalf en dat is niet echt een competitie voor de kleintjes. Dus liepen ze allemaal hun 1.000 meter. Sommigen zelfs nog aan het handje maar even dapper als de groten.

Voor het grote werk – de 10 kilometer – daagden ook meteen de grotere namen op aan de start. Dat zou bij de aankomst ook meteen blijken want bij de heren haalde Pascal Van Marcke de eindmeet op 35.54.8 minuten. Jonathan Hensen Stijn Van Buggenhout trapten binnen de twee seconden ook op de mat.
Bij de dames gingen de bloemen zeer verdiend naar de Zonhovense Hilde Kippers die 39.28.5 liet afklokken. Miet Feytons en Ellen Jacobs haalden slechts minuten later de eindmeet.. Bron :HBVL.be


Banneuxrun schenkt 300 euro aan Lopen tegen Kanker

Zondag stond de Banneuxwijk helemaal in het teken van de tweede Banneuxrun, een stratenloop op initiatief van de wijksportraad en Vital Hermans. Er werden drie pistes uitgestippeld: 1 km voor de kids, 5 en 10 kilometer voor de groten.

De organisatie beloofde Lopen tegen Kanker te steunen. Dus daagde Marc Beenders met twee ploegmaats op om deel te namen aan de 10 kilometer run. Goed voor 30 kilometer samen en dat wordt verzilverd met 10 euro per gelopen kilometer.

Een trotse Vital Hermans mocht na de wedstrijd meteen een cheque overmaken aan Marc Beenders. Lopen tegen Kanker kreeg meteen 300 euro extra in het laatje.Bron: HBVL.be


Eerste Banneuxrun is meteen een voltreffer

De organisatoren Vital Hermans en de wijksportraad van Banneux konden zich in de handen wrijven. De eerste stratenloop door de Banneuxwijk is meteen een succes gebleken. Met 22 ingeschreven kinderen (tot 12 jaar), 58 atleten voor het 5 KM parcours en maar liefst 105 lopers voor het grote werk, de 10 kilometer had de organisatie ruim de handen vol om alles in goede banen te leiden. Het schitterende weer van vorige zondag speelde in de kaart ven de ene maar ook in het nadeel van de lopers. Bij de prijsuitreiking bleek dat het computerwerk niet feilloos was verlopen en het duurde dan ook even voor de winnaars van de reeksen bekend waren. Aan de hand van de fotofinish konden uiteindelijk de drie eersten van elke reeks de bloemen in ontvangst nemen. Een taak waarvoor schepen van sport Brigitte Smets de honneurs waarnam. Bij de 1 kilometerrun voor de kleinsten is het moeilijk om te spreken van 'de eerste drie' gezien het leeftijdverschil. Alle deelnemertjes haalden de finish en dat is het belangrijkste. De winnaars van de 5 kilometer zijn voor de heren: Kasten Michiels, Marc Schoels en Jean Tempels. De eerste drie dames zijn Daniella Verboven, Desirée Goubert en Marie-Josée Haine. De 10 KM loop werd gewonnen door de heren Benny Stulens, Michel Zielinski en Peter Bellen. De eerste drie dames waren Hilde Kippers, Mieke Hermans en Inge Jeurissen. Afgezien van het mankement tijdens de tijdsregistratie mag de

organisatie spreken van een succes. Ze denken nu reeds luidop aan de volgende Banneuxrun. Foto's zijn vanaf zaterdag te vinden op de website van de Banneuxwijk. Nota: lopers die hun rugnummers als souvenir meenamen worden verzocht om het kleinood terug te bezorgen aan Vital Hermans, Eksterlaan 32, 3500 Hasselt.  Chretien Paesen