Archief September 2009

Startfeest KWB OLV Banneux een groot succes 

In de Banneuxwijk vond op 12 september het startfeest plaats van de KWB. Het feest werd voorafgegaan door een beachvolleybaltoernooitje. Alle activiteiten gebeurden in en rond de Hazelaar. Men kon vooraf inschrijven bij de bestuursleden. Het feest was niet alleen voor KWB-leden maar ook voor alle inwoners die wilden komen. Na het eten en praten met de tafelgenoten, konden we genieten van de kunsten van de countrydansschool The Black Boots uit Sint-Truiden. Na een tweetal optredens werden de rollen omgekeerd en werd de dansclub een dansschool. Natuurlijk werd er door iedereen vrolijk meegedanst. Uiteindelijk ging iedereen moe maar voldaan naar huis. We kijken dan ook al uit naar het volgende feest... Bron : HasseltLokaal

Gevraagd : nieuwe rekruten voor de damesfietsclub

Op dinsdag 15 september werd er weer een succesvol fietsseizoen van de damesfietsclub afgesloten. Afspraak bij restaurant Marimar waar wij ons de mosselen met frietjes en ander lekkers goed lieten smaken. Bij een glaasje wijn werd er gekeuveld over het afgelopen fiestseizoen en we waren het er unaniem over eens dat wij versterking van onze damesfietsclub wensen. Hou je van een rustig fietstochtje in Hasselt en omstreken waarbij vooral door de natuur wordt gefietst? En lijkt het je wel wat om onder het fietsen gezellig bij te kletsen met vriendinnen? Aarzel dan niet en doe in de lente met ons mee. Vanaf de eerste dinsdag na Pasen vangt het nieuwe seizoen aan. Afspraak 18u30 aan het speeltuintje aan de Alfons Jeurissenstraat tegenover de school De Toverfluit. We fietsen een tweetal uurtjes en doen onderweg nog een terrasje aan. 

Chaotische avondspits na ongeval in Hasselt

Wie maandagavond in noordelijke richting Hasselt wilde verlaten, deed er heel wat langer over dan normaal. De reden voor de chaotische avondspits was een ongeval op de Kempische Steenweg. Omstreeks 17 uur vond ter hoogte van de Philips-brug een kop-staartaanrijding plaats tussen vier auto’s en een bestelwagen. Beide rijstroken raakten versperd. Het verkeer kon aan het ongeval enkel stapvoets via het fietspad voorbij rijden. Enkele chauffeurs hadden last van nekpijn. Eén van hen werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis. 
Bron : HBVL

Onrust in de Hasseltse volkstuinen

Nu de zomer op zijn einde loopt, schakelt de tuinliefhebber over naar een andere manier van werken. De meesten hebben alle zomergroenten geoogst en hun wintergroenten gezaaid. En de meerderheid is nu bezig met het winterklaar maken van de tuinen. De opbrengst is niet slecht .De aardappelen waren vrij dik en de wortelen ook. Volgens mij komt dit door het goede weer van de afgelopen maanden. Al bij al hoor je de tuinvrienden dus niet klagen.

Zoals de titel verraadt, heerst er momenteel grote onrust bij mijn tuinvrienden. Er staat namelijk een groot bord aan de ingang van de Firma Edibo, waarop staat dat deze een fabriek gaat bouwen. We hebben naar het kabinet van de burgemeester gebeld voor meer uitleg. Hier werd mij met zekerheid verteld dat we ons niet ongerust moeten maken: de volkstuinen blijven bestaan. In het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen is de zone als groene zone ingekleurd, dus blijven de tuintjes nog lange tijd ter plaatse.

LEES MEER...  

Keramo schrapt 119 banen in Hasselt

Keramo Steinzeug, de Hasseltse producent van rioleringsmateriaal, schrapt 119 banen. Dat is de helft van het personeel. Er worden 100 arbeiders en 19 bedienden ontslagen. Zowel de afzetmarkt als de omzet van het bedrijf bleef dalen door de economische crisis. Het bedrijf moest daardoor eerder al de productie vijf weken stilleggen. Ook in twee vestigingen in Duitsland worden 100 banen geschrapt. 

Bron : HBVLTVL

De ouderraad van de Mozaïekschool organiseert een reuze kienavond

De Ouderraad van de Mozaïekschool organiseert op zaterdag 10 oktober zijn jaarlijkse KIENAVOND in de parochiezaal Kuringen-Heide, aan de kerk van Kuringen-Heide (Nieuwstraat 3511 Kuringen). Kaartenverkoop start vanaf 19u, het kienen start om 20u. Iedereen is van harte welkom. De affiche kan je hier downloaden en indien gewenst verdelen.

Zoekertjes...

Er zijn momenteel wat mensen in de wijk op zoek naar een baby-sit. Kan jij hen uit de nood helpen laat het hen dan weten. Je vind de zoekertjes hier terug. Heb je zelf vragen of ben je op zoek naar iets of iemand laat het ons dan weten via het contactformulier. We zijn er om jullie te helpen.

Babboe opendeurdag in De Hazelaar op de Banneuxwijk

Misschien heb je onlangs gezien dat mensen met bakfietsen rondfietsen op het kerkplein. Vraag je je af hoe dat komt?
Zoals de titel al laat uitschijnen hebben we hier te maken met een heuse Babboe bakfiets opendeurdag.  Op zo’n dag kunnen mensen vrijblijvend een bakfiets uitproberen. Zie www.babboe.be.
 
Als moeder van zes kinderen fiets ik al zo’n dikke twintig jaar met kinderen op de fiets. Meestal moeten daar dan nog boodschappen bij of boekentasjes, knutselwerkjes , speelgoed enz. Tot nu toe was fietsen met kinderen steeds een hele onderneming. Probeer maar eens een druk kruispunt over te steken terwijl je je fiets met bovenvermelde bagage in evenwicht moet zien te houden en ook nog de kinderen tot kalmte moet manen. De wekelijkse boodschappen per fiets vervoeren, is een hachelijke onderneming en als je ook nog de kids moet meenemen een onmogelijke opgave.

LEES MEER...

Verslag vergadering 1 september

Op 1 september vond de eerst vergadering plaats van de Banneuxwijk.be. We wensen de aanwezigen nogmaals te bedanken om erbij te zijn. Het verslag van de bijeenkomst kan je hieronder terugvinden.

 Download hier het verslag 

Hasseltse broers wagen hun kans in Junior Eurosong

Wie ons in Kiev zal vertegenwoordigen, is afwachten, maar vast staat dat het ‘Junior Eurosong’-deelnemersveld maar één Limburgse act telt: de broers Sepp en Sigi Hendrix uit Hasselt. “Limburgers die op provinciegenoten wíllen stemmen, hoeven dus niet te kiezen”, lacht Sepp. Nooit eerder schreven zo veel jongeren zich in voor ‘Junior Eurosong’. Maar liefst 936 enthousiaste tieners waagden hun kans. “Ik heb vorig jaar al eens auditie gedaan”, vertelt Sigi (14), “maar helaas zonder succes. Als ik er nu niet bij was geweest, zou het volgend jaar mijn laatste kans zijn." 

LEES MEER...

Dorpsrestaurant

‘Dorpsrestaurant’ is een organisatie van Stad Hasselt insamenwerking met het OCMW en het Virga Jesseziekenhuis. Op woensdagen 30 september, 28 oktober en 25 november in de kantine van KHO Heide op de Heksenbergstraat. De maaltijden wordt opgediend tussen 12u en 12u30. Het einde is voorzien om 14u. De prijs bedraagt telkens slechts 5€. Tickets voor deze 3 data zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke dagbladhandelaars :
- ’t Pennedoosje, Kiewitstraat 123
- Rita & Eddy, Kempische steenweg 228

LEES MEER...

Werken aan de Hazelaar vorderen goed

Een tijdje geleden schreven we hier dat de Firma Hoedemakers was begonnen met de grondwerken aan de Hazelaar op de Banneuxwijk. Nu zijn we ondertussen al iets verder en de grondwerken zijn klaar. De eerste-steenlegging is een feit. We hadden er graag bij geweest maar hebben het zelf moeten vernemen via de pers. klik hier voor het filmpje van TVL. De vorm van het gebouw is nu reeds goed zichtbaar. Ook de kleur van de gevelstenen is na een weekje hard labeur zichtbaar. En zelfs een deel van de binnenmuren zijn dat ondertussen ook. Met het plaatsen van de gevelstenen krijgt men een beter zicht op het totaalbeeld. De oude hazelaar blijft nog bestaan en is nog steeds toegankelijk voor feesten en vergaderingen. 

LEES MEER...