Archief Oktober 2010

Personeel Luminus Hasselt trekt stakersposten op

ZATERDAG 30 OKTOBER 2010 22:57 VITAL

Een overgrote meerderheid van de personeelsleden van SPE-Luminus in Hasselt staakt momenteel. Ze trokken vanochtend stakersposten op aan de poorten van de energieleverancier maar lieten enkele werkwilligen, vooral kaderleden, toch aan de slag gaan. De stakers protesteren tegen de gebrekkige communicatie over de aangekondigde reorganisatieplannen van het bedrijf. Lees het hele artikel op HBVL.

Starter in de kijker: Kapper Bjorn

VITAL

Aan de Kiewitstraat 58 in onze Banneuxwijk ligt sinds mensenheugenis Kapsalon André. Andre Schrijvers heeft sinds enkele jaren een jonge kapper in dienst: Bjorn. Nu André besloten heeft om het na 46 jaar wat rustiger aan te doen, stonden ze voor de keuze: Bjorn de zaak verder laten zetten of een eigen zaak op starten.Bjorn heeft er uiteindelijk voor gekozen een eigen zaak te starten, eveneens in de Kiewitstraat. Hij heeft het pand van Boetiek Annie gekocht en verbouwd tot een mooi en modern herenkapsalon. Herenkapper Bjorn is alle dagen open, behalve op de rustdagen zondag en maandag.
Kapsalon André blijft open op dinsdag, woensdag en zaterdag van 8.30 tot 11.30 uur en op vrijdag van 14 tot 17 uur.Wij van de Banneuxwijk.be wensen Bjorn alvast veel succes met de opening van zijn nieuwe zaak en André willen we langs deze weg bedanken voor het jarenlange dienstbetoon aan onze wijk. 

Het Borgravepark: een update

ZATERDAG 23 OKTOBER 2010 19:09 VITAL

Zoals jullie hier al eerder konden lezen, is onze Banneuxwijk in volle expansie. Aan alle kanten is men aan het bijbouwen of aan het uitbreiden.
Ons oog  deze keer gevallen op “Het Borgravepark”. In dit park schieten de eerste huizen als paddenstoelen uit de grond .De firma Steps Realestate die de gronden te koop aanbiedt,  laat ons weten dat er nog een aantal gronden te koop zijn. Wij van de Banneuxwijk.be willen de nieuwe mensen van onze wijk dan ook als eersten welkom heten. Bekijk de alle foto's op Hasseltlokaal.

18e Limburgse vrouwensportdag

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010 06:39 KRIS

Op 26 oktober vind deze plaats in Overpelt. Schrijf je in voor 23 oktober bij de Hasseltse Wijkwerking :

  • Krista Vleeschouwers Tel. 0498/706228
  • Rosette Verheyen Tel. 011/252753

Zie bijgevoegde affiche voor meer info

Wandelen met Erfgoedcel door onze wijk

MAANDAG 18 OKTOBER 2010 14:15 VITAL

We gingen mee op stap tijdens de wijkwandeling die de Erfgoedcel van de stad Hasselt zondag organiseerde in de Banneuxwijk en staken onderweg heel wat op van onze deskundige stadsgids.De wandeling vertrok aan de kerk waar we vernamen dat de kerkhaan werd geschonken door Philips en de doopvont door Keramo omdat het vroeger de gewoonte was dat bedrijven giften aan de kerk deden. Via de langste straat van onze wijk gingen we naar de plaats waar het Noodkerkje gestaan heeft, juist aan de fietstunnel aan de Kempische brug. Verder ging het dan weer naar de Mozaiëkschool  waar we uitleg kregen over het ontstaan van deze school en haar betekenis voor onze wijk. Via een paar steegjes kwamen we zo uit bij de Toverfluit. Ook hier waren er een paar weetjes te rapen. Het meest interessante vond ik de uitleg over het pleintje tegen over de Toverfluit. Het torentje dat er staat is afkomstig van het noodkerkje, net zoals het altaar. Het is en blijft na al die jaren een mooi stukje van recyclage. Lees het hele artikel en bekijk alle foto's op Hasseltlokaal.

Project Erfgoedkoning

MAANDAG 18 OKTOBER 2010 13:45 KRIS

Het Stadsmus en de Erfgoedcel Hasselt willen met dit nieuwe project alle Hasselaren rechtstreeks aanspreken over hun favoriete erfgoedstuk. De bedoeling is het begrip en de zorg voor erfgoed beter bekend te maken en Hasselaren te sensibiliseren en trots maken op ‘hun’ erfgoed.

Maand na maand, wijk na wijk worden de inwoners van de 24 Hasseltse wijken per brief uitgenodigd om elk een foto van hun favoriete erfgoedstuk in te zenden. Uit deze inzendingen wordt elke maand een Erfgoedkoning(in) gekozen. Die wordt dan geïnterviewd en gefotografeerd met zijn/haar erfgoedstuk en hij of zij krijgt een uitnodiging voor een geleid bezoek aan Het Stadsmus met zijn vrienden en familie. De foto krijgt een plaats in Het Stadsmus.

Boegbeeld van de campagne is gouverneur Herman Reynders met zijn oude uitrusting van de nationale basketploeg.

De wijken Sint-Hubertus (Runkst), Stevoort, Kuringen Centrum, Stokrooie, Tuilt, Schimpen en Sint-Jansheide waren eerder al aan de beurt. Het resultaat ziet u op www.erfgoedkoning.be. Nu is de Banneux wijk aan de beurt. De inwoners van de Banneux wijk kregen de brief vorige week in de bus, nog tot 5 november kunnen ze hun favoriete erfgoedstuk insturen bij Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2 in Hasselt of via hetstadsmus@hasselt.be of via www.erfgoedkoning.be.

Na de Banneux wijk volgen nog Kermt, Spalbeek, Kiewit, Wimmertingen, Malpertuus, Rapertingen, Sint-Katarina, Sint-Kristoffel (Runkst), Sint-Lambrechts-Herk, Sint-Martinus, Ter Hilst, Godsheide, Hasselt Centrum, Heilig Hart en Heilig Kruis. Het hele project eindigt in april 2012.

Meer informatie vind u ook op de website www.erfgoedkoning.be.

De Banneuxkes stellen voor: Zè.sters, Brouë.ders, Geloe.f, Zjenever èn de Wèt ènne ’t Aa.d Gastes.

VITAL

Tijdens de 21ste Jeneverfeesten is ook het Toneelgezelschap De Banneuxkes weer present op het Groenplein aan het Hasseltse stadhuis. Met de klucht “Zusters, broeders, geloof, jenever en de wet in het Oud Hospitaal” van Wim Reyskens brengen zij een verhaal uit de jaren van het oud Hasselts hospitaal.“In het oud Hasselts hospitaal (Aa.d Gastes) stoken de zusters een genezend drankje met jenever en kruiden. Iedere morgen om 6u00 worden de flessen gratis als medicijn uitgedeeld aan de zieken. Onder hen ook twee drinkebroers die zich vermommen als broeders om zo dagelijks aan hun jenever geraken. De champetter weet natuurlijk van niks… maar dan komt plots het “Borrelmanneke” tot leven.  En wat er dan gebeurt zie je zondag 17 oktober aan het Stadhuis op het Groenplein. De Banneuxkes spelen deze korte klucht van Wim Reyskens om 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 en 17.30 uur. Bron : HBVL  

Knutselen met natuurschatten

DINSDAG 12 OKTOBER 2010 18:33 VITAL

Van al die kleurenpracht in de herfst kan je prachtige dingen knutselen en van alles lekkers brouwen. Wat dacht je van een groot herfstschilderij, een originele herfstketting of rozenbottelwijn… Doe jij ook mee?
WANNEER: woensdag 20 oktober van 14 tot 16.30 uur
WAAR: In de leskeuken aan de kruidentuin op het domein Kiewit.
PRIJS: 7,5 € per les
INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN: Domein Kiewit - 011 21 08 49 of kiewit@hasselt.be
PARKING: Putvennestraat. Bron :Hasseltlokaal

Fjord: al 25 jaar een gevestigde waarde

ZATERDAG 09 OKTOBER 2010 15:18 VITAL

Wie op de Genkersteenweg rijdt, weet Fjord ongetwijfeld liggen. Deze winkel gespecialiseerd  in Scandinavische meubelen bestaat 25 jaar. De hoogste tijd dat we er eens een kijkje gingen nemen."Het is inderdaad reeds 25 jaar geleden dat we hier in Hasselt neerstreken," vertelt zaakvoerder Willy De Coninck. "Toen was het met strakke, functionele meubelen uit massief dennenhout. Heel vernieuwend voor die tijd. Want men had enerzijds goedkope geplakte meubels en anderzijds was er de zware massieve eik. Wij mikten op mensen die kwaliteit zochten en toch een eigentijds interieur wilden.""Jaarlijks gingen we naar de belangrijkste Scandinavische beurzen om nieuwe collecties te kiezen.Het dennenhout vinden we nu nog enkel bij de kinderkamers en zelfs dan veelal in witte uitvoeringen. Voor het overige bestaat het gamma uit edelere houtsoorten zoals notelaar, kers, kernbeuk e.a. Ook wordt er vaker gecombineerd met andere materialen, zoals glas en staal."Nog steeds doen we zoveel mogelijk alles zelf: verkoop, levering en plaatsing. Dat maakt dat we heel dicht bij de klant staan en zo maximaal kunnen inspelen op zijn wensen. Belangrijkste merken momenteel zijn: Team 7, Moll, Life Time, Varier. Speciaal voor onze verjaardag hebben we gans het jaar wisselende promoties. Bovendien krijgt elke klant een leuke verrassing."De winkel is open alle dagen van 9.30 tot 18.30 uur, op zondag van 14 tot 18 uur. Dinsdag is rustdag. Bekijk hier alle foto's

Inbraak in lokalen speelpleinwerking in Hasselt

WOENSDAG 06 OKTOBER 2010 17:04 VITAL

Dieven zijn binnengedrongen in de lokalen van de speelpleinwerking in de Borggravevijverstraat. Uit de lokalen werden een brandblusser en een aantal flesjes frisdrank gestolen. De brandblusser werd buiten leeggespoten. De inbraak werd maandag bij de politie gemeld. Bron: HBVL

Broodjesbar Mac Davy’s volledig vernieuwd

MAANDAG 04 OKTOBER 2010 18:04 VITAL

Op de Hazelarenlaan op onze wijk ligt broodjesbar Mac Davy`s. De eigenaar heeft de zaak volledig verbouwd. Hij heeft niet alleen het interieur vernieuwd maar ook de naam. Voorheen was het Broodjesbar Mac Davy`s, nu is het Koffie & Broodjesbar Mac Davy`s. Je kan er vanaf nu dus ook genieten van een heerlijke tas koffie.En dit niet alleen tijdens het (eventjes) wachten op je versgemaakte broodje. Ook zonder dat je een broodje koopt, kan je er genieten van het "zwarte goud".Je kan bij Mac Davy's ook terecht voor een heerlijk ontbijt of een lekker tussendoortje. De zaak is alle dagen open van 7 tot 19 uur. Zondag is rustdag, op zaterdag zijn ze vanaf 13.30 gesloten en woensdag 14 uur het sluitingsuur.Bekijk alle Foto's op Hasseltlokaal.

Gidsen tonen erfgoed van onze wijk tijdens wandeltocht

VRIJDAG 01 OKTOBER 2010 10:28 VITAL 

Zondag is er  helemaal gratis én onder begeleiding van een gids in onze wijk de "Wijkenwandeldag".We vertrekken om 11u aan de kerk. De Erfgoedcel Hasselt en de Hasseltse Toeristische Gidsenbond werkten andermaal voor onze  wijk een interessante tocht uit die je langs het lokale erfgoed van onze wijk voert. De gids toont je onderweg niet alleen de bezienswaardigheden, maar vertelt onderweg allerlei anekdotes en zal je bovendien ook verrassen met weetjes over - al dan niet kleurrijke - plaatselijke figuren.Om praktische reden moet je wel vooraf  melden bij Toerisme Hasselt via toerisme@hasselt.be of 011 23 95 40. Bron: Hasseltlokaal