Archief Oktober 2008

Slachtoffer schietpartij Kiewit ontwaakt uit coma 

Katrien Haeldermans uit Kiewit is na ruim twee weken uit haar coma ontwaakt. De 28-jarige vrouw werd dinsdag 7 oktober in haar huis in de Tulpinstraat neergeschoten door haar ex-minnaar. Die had het niet kunnen verkroppen dat de vrouw koos voor haar huwelijk. Vital Morelli, een kinesist uit Zonhoven, schoot zichzelf meteen daarna een kogel door het hoofd. Het slachtoffer had al enkele keren klacht ingediend bij de politie voor ‘belaging’. Toch bleef de 36-jarige kinesist zijn ex lastig vallen. De laatste weken voor het incident vluchtte de vrouw dagelijks naar haar ouders om hem te ontwijken. 

LEES MEER...

Herfst in de Banneuxwijk

Hier volgen wat foto's van de wijk die recent zijn gemaakt door Vital Hermans, stadsreporter van HasseltLokaal voor de Banneuxwijk.

LEES MEER...

Vrouw lichtgewond na aanrijding op de Genkersteenweg

Zondagmiddag omstreeks 14.15 uur gebeurde er een ongeval op de Genkersteenweg in Hasselt. Twee auto's kwamen er met elkaar in aanrijding. Bij het ongeval werd een vrouw lichtgewond. Zij werd, samen met haar kindje, door de ziekenwagen van het Virga Jesse ziekenhuis overgebracht naar het ziekenhuis. 

LEES MEER...

Heidestraat tijd afgesloten door vastgereden truck

Vrijdag 10 oktober omstreeks 12 uur kwam er op de centrale van Hazodi een oproep binnen van een blokkade op de Heidestraat op de Banneuxwijk in Hasselt. De agenten van het korps kwamen ter plaatse om polshoogte te nemen en het bleek al gauw dat men de straat moest afsluiten. 

LEES MEER...

Voorbeeldwijk voor Limburg ?

Vital Hermans heeft een droom. Hij wil van onze wijk een voorbeeldwijk maken van Limburg. Hij wil nl. overgaan tot een samenaankoop van o.a. zonnepanelen, gas, stroom, groene stroom (eigen windmolens), telefoon (indien mogelijk), warmtepompen, .... Hoe wil hij dat doen? Hij wil gewoon weten hoeveel mensen interesse hebben zodat hij eens naar de leveranciers kan stappen en vragen wat de kosten zijn. Stuur Vital een mail voor meer informatie

LEES MEER...

Samenaankoop van huisbrandolie

Vital Hermans organiseert al een 3-tal jaren de samenaankoop van huisbrandolie voor de Banneuxwijk. Hij isniet aan een leverancier gebonden en mailt gewoon alle grote leveranciers. HIj laat aan jullie de keuze wie mag leveren. De goedkoopste op dat moment dus. Hij wil voor iedereen die in Hasselt woont dit ook aanbieden. Hij koopt meestal aan in juni maar als hij minstens 15 mails krijgt gaat hij over tot 2x een aankoop per jaar. Stuur Vital een mail voor meer info

LEES MEER...  

Man schiet vrouw neer in Kiewit en pleegt zelfmoord 

De 37-jarige kinesist Vital M. uit Zonhoven heeft dinsdagmorgen de 28-jarige Katrien Haeldermans neergeschoten in haar huis in de Tulpinstraat in Kiewit. de man pleegde daarna zelfmoord in het huis. Een stukgelopen relatie ligt aan de basis van het drama. 

LEES MEER...

Restaurant Kiewit wordt Saint Pierre na verhuis

Aan het kruispunt van Kiewit-kerk hebben Rudy en Sonja Vandenabeele al 14 jaar lang hun restaurant succesvol draaiend gehouden. Beginnende met een frituur heeft het koppel de zaak laten groeien tot het betere visrestaurant. Op woendag, 7 oktober begint voor hen een nieuwe uitdaging. Na een verhuis heropenen ze in grandeur: Restaurant Saint Pierre is een feit!

LEES MEER...

Vermelding op Hasseltlokaal

De website heeft een vermelding gekregen op Hasseltlokaal.

LEES MEER...

De Banneuxkes : 'Nen echte bonte-naoved'

Toneelgezelschap De Banneuxkes bestaat 15 jaar! Om dat te vieren organiseren zij 'nen echte (h)esselse bonte noa.ved' op 4 en 11 oktober om 20 uur en 'nen echte (h)esselse bonte noa middaa.g' op 5 oktober in de basisschool in de Kiewitstraat. Op die dagen wordt een wervelende show van drie uur opgevoerd, met sketches, zang en dans. 

LEES MEER...

Startbarbecue KWB Banneux groot succes 

Zaterdag 27 september vond de Startbarbecue van de KWB van de OLV Banneux plaats. De KWB had zaal de Hazelaar afgehuurd en dankzij het mooie weer kon er ook buiten gegeten worden. Voor een klein bedrag kon je er lekker eten en gezellig samen zijn met de andere leden. De barbecue was dus een groot succes. 

LEES MEER...

Restaurant Marimar heropent in de Banneuxwijk

Het restaurant Marimar aan de Genkersteenweg heeft definitief haar deuren gesloten en is verhuisd naar de Banneuxstraat. Je kan er niet naast kijken, het ligt op het plein, en dus gingen we eens polshoogte nemen. Marcel Celis, de uitbater en tevens de kok, toont trots zijn spijskaart, en ja, die mag er zijn. Veel visspecialiteiten en een hele pagina voor de mosselgerechten. “Veel van onze klanten zijn gewoon mee overgekomen,” vertelt Marcel, “en nu mikken we ook nog op het publiek van deze buurt. We willen van Marimar een echt wijkrestaurant maken.”

LEES MEER...