Archief November 2010

Cakes & Co blijkt bezoekje meer dan waard

VITAL

De opendeurnamiddag naar aanleiding van de opening van Cakes & Co op onze wijk, heeft ons aangenaam verrast. Deze zaak in gebak is een nieuwigheid op de Banneuxwijk. De zaakvoerders zorgden voor een kleine maar aangename namiddag.Vele mensen die er op bezoek waren en een cakeje mochten proeven, vertelden me nadien dat ze graag terug zullen komen. Het succes van de zaak blijkt de familiesfeer en de gezelligheid te zijn. Dus wilt u vanaf nu eens iets speciaals op tafel zetten als er vrienden zijn, dan moet je bij Cakes & Co op de Banneuxwijk zijn... Bekijk alle foto's op HasseltLokaal

Attitude is verhuisd

ZATERDAG 27 NOVEMBER 2010 09:01 VITAL

Het is de meeste mensen al opgevallen dat naast apotheker Geraerts een nieuwbouw is verrezen. In het nieuwe gebouw aan de Kiewitstraat 130 vestigden zich kinesist Bert Bollen, diëtiste Hilde en het centrum voor yoga Attitude.Deze twee zelfstandigen werkten op de Hazelarenlaan ook al samen. De nieuwbouw is zo opgedeeld dat Bert en Hilde vooraan een praktijkruimte hebben. Achteraan is er de yogaruimte voor groepslessen yoga en relaxatie.
Bert, Attitude en Hilde kan je bereiken op 011 23 52 70 of via www.attitude-wellness.be. Bron: Hasseltlokaal.

Feest in Hasselt : De volkstuinen bestaan 70 jaar

VITAL

Inderdaad de Volkstuinen van Hasselt bestaan 70 jaar. En dat werd zaterdag gevierd in het Hasseltse Stadhuis en in het CCH met een drankje en een hapje voor de leden. Het bestuur van de Volkstuinen werd ontvangen op het Stadhuis en in de bloemen gezet. Na enkele toespraken verhuisde het hele gezelschap naar het CCH, waar alle leden welkom waren op een receptie. Ook hier waren er nog enkele toespraken en nadien werden de banden tussen de tuinvrienden aangehaald. Het ideale moment eigenlijk, want nu het herfst is, zien ze elkaar niet meer zoveel.Het was dan ook een leuke en gezellige avond waar we veel hebben geleerd. Bron : Hasseltlokaal  

Kinder- en jongerenwerking in onze wijk 

VITAL

Eén Hasselaar op vier is jonger dan 25 jaar. Velen van hen vinden moeiteloos hun weg naar het verenigingsleven en activiteitenaanbod, maar dat geldt niet voor iedereen. Om toch elk kind en elke jongere de kans te geven op een waardevolle vrijetijdsinvulling, ging Stad Hasselt een samenwerking aan met Arktos vzw. Samen met Arktos bouwt de stad nu een wijkgerichte kinder- en jongerenwerking uit, waar kinderen en jongeren naar toe kunnen om te spelen, sporten, knutselen, babbelen,..Wat doen de kinder- en jongerenwerkers? Sinds 1 april 2010 werkt Arktos vzw in opdracht van Stad Hasselt aan een wijkgericht aanbod voor kinderen en jongeren tussen 2,5 en 25 jaar. Binnen de context woonomgeving en vrije tijd ontwikkelt Arktos diverse projecten en acties op drie belangrijke domeinen: Het organiseren van een zinvol vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren: hiervoor zal er enerzijds een structureel wekelijks aanbod voorzien worden en anderzijds zullen er extra acties opgezet worden tijdens de schoolvakanties.
Het betrekken van kinderen en jongeren bij het versterken van de leefbaarheid in de wijk: via acties en projecten, liefst in samenwerking met andere wijk actoren (vb. buurtbewoners), worden jongeren maximaal betrokken bij HUN wijk. Waar nodig zal Arktos een brugfunctie opnemen tussen de verschillende partijen.
Vanuit de bestaande werkingen zal er extra energie en tijd voorzien worden voor het ondersteunen en toeleiden van kinderen en jongeren naar bestaande initiatieven van lokale verenigingen of van een stedelijke dienst. Voorts zal er samengewerkt worden met diverse diensten en verenigingen om nieuwe projecten te organiseren. Wanneer en waar : Arktos – Kiewitstraat 101  meisjes en jongens (1ste t.e.m. 3de leerjaar) : woensdag (13u tot 15u) meisjes en jongens (4de t.e.m. 6de leerjaar) : woensdag (15u30 tot 18u) meisjes en jongens tussen 12 en 15 jaar : dinsdag (17u tot 20u). Bron: Artkos

Starter in de Kijker : Cakes & Co 

VITAL

Op zondag 21 november een nieuwe zaak het daglicht op onze wijk : Cakes & Co. Zoals de naam het al zegt specialiseert deze zaak zich in taarten.Maar Cakes & Co is niet alleen een winkel waar men (feest-) taarten kan kopen, je kan er ook ook workshops gaan volgen om te leren hoe je zelf taarten, cupcakes en koekjes moet maken.De allereerste workshop gaat rond het versieren van cupcakes en vindt plaats op donderdag 25 november tussen 19 en 22 uur.
De nieuwe zaak is de realisatie van een langgekoesterde droom van Vera Op de Beek. Wij wensen Vera en haar team alvast veel succes toe en... gaan haar zeker eens bezoeken tijdens de opendeurdag van zondag 21 november tussen 14 en 20 uur in de Ledegancklaan 13, 3500 Hasselt. Bron: Hasseltlokaal.

KiDS opent 'huis van de toekomst' voor door doven en slechthorenden

VRIJDAG 19 NOVEMBER 2010 15:08 VITAL

Bedden die beginnen te trillen als er brand uitbreekt, zeven videoschermen waarmee je in gebarentaal met kinderen in het hele huis kan communiceren. Het Koninklijk Instituut voor Doven en Spraakgestoorden (KiDS) heeft in Kiewit het ‘huis van de toekomst voor doven’ geopend. “In dit internaat is plaats voor 28 kinderen van 2,5 tot 21 jaar”, zegt directeur Edgard De Wijngaert.
“Eigenlijk had CNN hier moeten zijn, want dit vind je nergens in de wereld”, verkondigde Edgard De Wijngaert gisteren met bravoure. Naast de bestaande gebouwen van de KiDS in Kiewit hebben ze met eigen middelen, Vlaams en provinciaal geld een internaat van 1,2 miljoen euro neergepoot. “Dit is het Huis van de Toekomst voor doven en slechthorenden. We willen hier de nieuwste technologieën tonen, zodat mensen weten wat mogelijk is in eigen huis.” Lees het hele artikel op HBVL.

Najaarsstorm treft ook onze wijk

VITAL

De eerste grote najaarsstorm richtte overal in het land schade aan. En die schade is vaak aanzienlijk. Ook op onze wijk  ontsnapten we niet aan de storm. Het dak van de kerktoren werd daarbij zelfs gedeeltelijk weggeblazen en de brandweer van Hasselt kwam er aan te pas om het loshangende gedeelte te verwijderen en de rest weer vast te leggen.
Aan de de Hazelaar heeft het spandoek van onze site dan weer vleugels gekregen nadat het werd losgerukt door de wind. Bron: HBVL

Optiek Kristien Maris 10 jaar een waarde op onze wijk!

VITAL

Optiek Kristien Maris bestaat 10 jaar en dit willen zij samen met u vieren. Om dit te vieren houden ze opendeur dagen en dit op 12,13,14 November.
Maar ook de winkel  is grondig gerestyled en is aangekleed met het allernieuwste VISIORI beeldscherm;  een aanraakscherm waarbij u een nieuwe bril kan kiezen via computer.
De vernieuwing van de winkel is tevens een goede reden om u een korting van 10% aan te bieden op monturen, glazen en zonnebrillen. 
Kristien en haar team verwelkomen u graag op vrijdag en zaterdag en uitzonderlijk ook op zondag van 13.30 tot 18.00  uur.
Voor meer info www.optiek-kristienmaris.be 

Kleindierclub Avivaria organiseert de grote jaarlijkse kleindiershow

VITAL

Op Zaterdag 13 november 2010 van 10u tot 18u en zondag 14 november van 10u tot 16u organiseert Kleindierclub Avivaria de grote jaarlijkse kleindiershow. Enkele honderden rasdieren zullen aanwezig zijn  zoals: raskippen, konijnen, eenden, ganzen, cavia's, kwartels, duiven,.......). Ben je nog op zoek naar een leuk (ras)diertje voor in huis of in de tuin, of wil je gewoon eens kennismaken met deze grote variëteit, kom zeker een kijkje nemen. De inkom is gratis.
Locatie: Heksenbergstraat 5-7, 3500 Hasselt, België.

Spar verhuist

VITAL

Zoals we eerder reeds vertelden, is de buurtwinkel Spar op onze wijk aan het uitbreiden.De werken schieten zo goed op dat de uitbaters nu kunnen overgaan tot de verhuizing
Om te kunnen verhuizen, wordt de winkel gesloten van 11 tot 17 november. Vanaf donderdag 18 november gaat hij terug open in de "tijdelijke" winkel in het nieuwe gedeelte van de nieuwbouw

Trein ramt wagen op overweg in Hasselt: bestuurder overleden

VITAL

Aan de overweg op de Walenstraat in Kiewit (Hasselt) is maandagvoormiddag een automobilist overleden nadat hij werd aangereden door een lege passagierstrein. Het ongeval gebeurde omstreeks 10.30 uur. De personenwagen reed voorbij de spoorwegovergang met halve slagbomen en werd door de klap weggeslingerd. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand in de berm naast de sporen. De 65-jarige bestuurder uit Hasselt bezweek even later aan zijn verwondingen.
Door het ongeval is het treinverkeer tussen Genk en Hasselt lange tijd verstoord geweest. Bron : HBVL

Teleplan neemt Euro-Twice over

ZONDAG 07 NOVEMBER 2010 13:04 VITAL

Het Nederlandse Teleplan zal de Hasseltse firma Euro-Twice overnemen. Dat wordt bevestigd door de vakbonden, die erg tevreden zijn met de overname.Euro-Twice, dat gsm's en andere elektronische apparaten herstelt, voerde enkele maanden geleden nog een herstructurering door. Daardoor werd het personeelsbestand teruggebracht van 100 mensen naar zo'n 50-tal.De directie zocht en vond vervolgens een overnemer: Teleplan, met 6.200 werknemers één van de grootste spelers ter wereld op vlak van herstellingen van gsm's, spelcomputers, printers, enzovoort."Teleplan is een grote speler, die voor meer stabiliteit kan zorgen", reageert Johnny Frans van ABVV Metaal tevreden. "Het betekent werkzekerheid voor onze mensen, die toch wat bezorgd waren na de herstructurering. Men spreekt zelfs van een 10-tal bijkomende aanwervingen." Bron : HBVL 

Genkersteenweg gedeeltelijk vernieuwd

VITAL

Wie vaak de Genkersteenweg neemt tussen de rotonde en de Kempische brug heeft het al geruime tijd ondervonden: de weg was er in zeer slechte staat. De afgelopen week is daar verandering in gekomen. In de nacht van dinsdag op woensdag werd het slechte/versleten wegdek afgeschraapt en meteen vervangen door een eerste nieuwe asfaltlaag. De nacht daarna werd een tweede definitieve laag aangelegd en werden de wegmarkeringen opnieuw aangebracht. Alle verkeer moest tijdens deze werken door onze Wijk, maar omdat het tijdens de nacht gebeurde, bleef de hinder beperkt. Bekijk alle Foto's hier.

Sint Maartentocht 

VITAL

KWB Banneuxwijk organiseert de Sint Maartentocht. Met als titel: terug naar de oorspong, een wandeling van ongeveer 5 km in de heksen bossen van de Banneuxwijk.Onderweg rusten we wat uit en luisteren naar een verhaal met een goed stuk fruit .Bij de aankomst zijn er pannenkoeken voorzien met een lekkere tas chocomelk.Men kan ook genieten van een lekker pintje of frisdrank aan een spotprijsje  Op 10 november 2010.Vertrek om 19.00 uur  In de Hazelaar. Voor de veiligheid: breng een zaklamp en een fluohesje mee. Inschrijven is verplicht en dat kan via deze link. Bron :KWb

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt