Archief November 2009

Kleindierenshow Avivaria een groot succes 

Op 15 november vond er in de lokalen van de kleindierenclub Avivaria een klein dieren show plaats. Men kon er terecht op zaterdag en zondag. Dus wij de regenjas aan en na een kleine wandeling zijn we aangekomen op de Heksenberg. De verbazing was dan ook groot toen we de vele auto's zagen en de vele dieren vrienden. Mijn zoontje van negen genoot van de dieren maar hier en daar moest hij toch even nadenken welk dier het was. Maar dankzij de naambordjes wist hij het natuurlijk. We hebben genoten van deze uitstap en we komen zeker volgend jaar terug want het zou altijd het 2e weekend van november zijn. Voor alle fotos klik hier. Het volk was er en sfeer ook. Mijn zoontje was in de wolken en hij heeft genoten.

Sprookjestocht Mozaïekschool

Lieve kinderen,

Ik heb als Koning Winter een probleem met mijn dochter, de Ijsprinses. Ze is in slaap gevallen en ik krijg haar niet meer wakker. Hermien de Heks heeft haar betoverd en mijn lieve dochter kan alleen maar wakker gemaakt worden door een toverspreuk. Ik ben al oud en weet niet hoe ik hier aan moet beginnen. Komen jullie mij helpen ? Deze tekst kregen we een tijd geleden te lezen en dus trokken we zaterdag 14 november vol verwachting naar de Mozaiëkschool. De groep waar ik in zat was de laatste en dat had verschillende gevolgen : alle acteurs waren al goed ingewerkt en nadat wij het toneel gezien hadden kwamen sommige acteurs met ons mee. Dat was zeer leuk was, ze vertelden gewoon hun verhaal verder tijdens de wandeling.

LEES MEER...

Ijs, pasta e basta! 

Op 7 november 2009 tussen 15u en 17u trakteerden Patrick en Annie van Crèmerie Saint Marie de hele wijk op een gezellige proeverij. Sinds kort namelijk kun je bij Crèmerie Saint-Marie ook pasta komen eten of afhalen. Terwijl ik gezellig met mijn buren zat te keuvelen kon ik alle soorten pasta die Patrick en Annie aanbieden proeven. De pasta’s waren heerlijk! Lasagna met broccoli, ravioli met een vulling om bij te watertanden, spirelli met kaassaus en noem maar op. Geen zin om te koken? Weet dan dat Patrick en Annie altijd klaarstaan met hun lekkere pasta’s. Ook voor feestjes kun je bij hen terecht, in dat geval zorgen zij zelfs voor een warmhoudplaat zodat je alles op tafel goed warm kunt houden. Tenslotte is dit ‘the place to be’ wanneer je zin hebt in een tasje koffie met een Brusselse wafel of in een overheerlijk ijsje. Dat je er nu ook een lekkere pasta kunt eten is gewoon geweldig. Artikel geschreven door Vera Op de Beek 

Heksen vieren feest op Domein Kiewit

Volle maan, goed wandelweer en meer dan achthonderd inschrijvingen waren ruim voldoende voor een geslaagde Halloweenavond in de bossen van Domein Kiewit. Vele gezinnen kwamen samen met de kinderen in de leukste outfits - zoals Joshua, Ilona en Tatjana - zonder zichtbare angst en enkel 'gewapend' met een zaklantaarn. Uw reporter ging mee op stap voor een meer dan één uur durende rondgang in het onbekende duister. Ons eerste contact met vliegende wezens was met een groep mooie heksen die met hun bezem 'op de juiste plaats het landen aan ´t inoefenen waren. En ik die dacht dat er enkel maar lelijke heksen bestonden! Wat verderop maakten we kennis met een heksengroep die instond voor de bevoorrading van hun zelfbereide pompoensoep waarvan u de samenstelling beter kan vergeten als we de opperheks Wilfried mogen geloven. Sommige heksen hielden er een standje op na met allerlei toverspullen. Anderen probeerden hun snoepjes en drankjes zoals spinnenpoten, gedroogde rattentongetjes, kikkerjenever, wormensap en dies meer aan de man/vrouw te brengen. Onder het weinige maanlicht ging de tocht verder door velden, over paadjes en smalle bruggetjes. Enkele dames in het gezelschap maakten zich ongerust over wat geritsel in het struikgewas. Maar de schrik was van korte duur toen het niet meer bleek te zijn dan  het gedruppel van de heer... . Het fotoalbum vindt u hierBron : HasseltLokaal

Inhuldiging standbeeld “hinkelend meisje” op 30 oktober 

Op 30 oktober aanstaande zal het standbeeld van de hand van Gerard Moonen officiëel ingehuldigd worden door burgemeester Hilde Claes, geflankeerd door schepenen Beenders en Pollet. Deze inhuldiging vindt plaats op de vernieuwde parking en het nieuwe verkeersplein vooraan de Mozaïekschool in de Zegestraat 40 te Hasselt.  De ouderraad van de school organiseert samen met de school een receptie en een officiëel moment.  De stad Hasselt heeft alle kinderen, ouders, buren en voormalige leden van de ouderraad (werkgroep verkeer) hiervoor uitgenodigd.

LEES MEER...