Archief November 2008

Koninklijk Marine Kadettenkorps in de kijker

In de omgeving van de Banneuxwijk te Hasselt is er een minder gekende jeugdbeweging actief, namelijk het Koninklijk Marine Kadettenkorps.
Wij zijn een nautische jeugdbeweging  die op een actieve manier bezig is met alle onderdelen van scheepvaart,watersport en techniek.
Al snel leer je omgaan met roeiboten,zeilboten,zodiac’s en kleine motorboten.

LEES MEER...

Do Es Ter Ie.ne De Kloeëten Op

Toneelgezelschap De Banneuxkes spelen 'Do Es Ter Ie.ne De Kloeëten Op' (Originele titel: Gevangene Ontsnapt) van Luuk Hoedemaekers in een regie van Jerry Huybrechts.
Speeldata: 14,20, 21 en 28 februari 2009 om 20u00
15 feruari 2009 om 14u00 (seniorenvoorstelling)
22 februari 2009 om 14u00 (matinéevoostelling)

LEES MEER...

KrisKrasKiewit

Sinds enige tijd heeft Kiewit er een website bij, nl KrisKrasKiewit
Bezoek deze website zeker eens

Vandalisme treft ook de Banneuxwijk 

Toen Vital vanmorgen naar de bakker ging kwam hij langs zaal de Hazelaar op de Banneuxwijk. Tot zijn grote verbijstering zag hij dat een van de ruiten was ingeslagen.Toen hij thuis kwam heeft hij dan ook de politie verwittigd en zij waren na een tiental minuten ter plaatse. Het gaat hier dus om vandalisme. Ook de telefooncel was volledig vernield en er werd mij verteld dat zelfs de voetbalclub wat verderop (HO Heide) bezoek heeft gehad van vandalen. 

LEES MEER...

Banneuxwijk en Kiewit zijn ‘Warm aanbevolen’

WOENSDAG 12 NOVEMBER 2008 18:03 

Met het thema ‘Warm aanbevolen’ willen de dienst cultuur, de wijkwerking,  het Cultuurcentrum Hasselt, de erfgoedcel en de integratiedienst de wijken, Banneux en Kiewit, in de kijker plaatsen. Een gevarieerd programma staat garant van 15 november tot 8 december op verschillende stekken in die wijken. Hoofdmoot is echter de foto-expo in die periode met prenten van vroeger en nu in het Kindsheid Jesu. 

LEES MEER...

Boekenbeurs Mozaïekschool

De Mozaïekschool (Zegestraat 40) organiseert op vrijdag 21 november van 14u tot 18u haar 2-jaarlijkse boekenbeurs. Tussen 16u en 18u vinden er voorleessessies plaats en zijn de verjaardagslijsten van de leerkrachten er terug te vinden. De opbrengst gaat naar klas- en leesboeken. In samenwerking met kinder- en jeugdboekenhandel POESPAS, Kapelstraat 38, 3500 Hasselt.

Het centrum van de Wereld@Hasselt ligt in Kiewit

MAANDAG 10 NOVEMBER 2008 13:25 

Voor het eerst organiseerde de stad een wereld@hasselt voor kids. Waar kan je dat beter doen dan op de binnenkoer van de kinderboerderij van Kiewit? Tussen het gemekker van de geitjes en het eindeloos gekakel van de kippen klonk vorige zondag muziek van over de hele aardbol, roken we de heerlijkste gerechten en genoten tegelijk van een beker Oxfam chocolademelk. De wereld@hasselt-dag voor kids was meteen ook een groots feest voor hen. 

LEES MEER...  

Speurneuzenwandeling een groot succes

MAANDAG 10 NOVEMBER 2008 13:22 

Op zaterdag 8 november was er weer een wandeling op de Banneuxwijk. De KWB heeft er onder massale belangstelling een avondwandeling georganiseerd. Onder het motto Kom Uit Je Kot hebben zij een speurtocht gehouden door de wijk. Vanaf 19u kon men samenkomen in de Hazelaar om 19.30 is men begonnen met de uitleg van het spel. Men kreeg een kaartje mee van onze wijk en ook een vragenlijstje.

LEES MEER...

Postbode gewond bij ongeval Kempische Steenweg

VRIJDAG 07 NOVEMBER 2008 13:35 

Vrijdagmorgen omstreeks 8.15 ur is er op de Kempische Steenweg, iets verder dan het kruispunt met de Walenstraat, een aanrijding geweest tussen een auto en een postbode op een bromfiets. Da automobilist, die een inrit opdraaide, zag de bromfietser niet komen. De postbode raakte hierbij gewond en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis.

LEES MEER...

Sinterklaas op bezoek bij jou, thuis! 

KWB-Hasselt O.L.Vrouw heeft immers al jaren goede afspraken met Sint en Piet. Speciaal dit jaar heeft de Sint beloofd bij de kinderen in de Banneuxwijk persoonlijk op bezoek te komen. KWB wil dit met jou en je gezin goed plannen. Wat moet je doen? 

LEES MEER...

Motorrijder zwaargewond na ongeval tijdens avondfile

Een ongeval op de Kempische Steenweg, ter hoogte van de Hasseltse Beverzakstraat, veroorzaakte een enorme file tijdens de avondspits. De rij wachtende auto's reikte tot aan de Banneuxwijk. Het ging om een aanrijding tussen een auto en een motorrijder. De motorrijder werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. 

LEES MEER...

Zavelvennestraat in Kiewit is Zonnestraat 

ZATERDAG 08 NOVEMBER 2008 19:58 

Er worden in Vlaanderen drie keer meer zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. De inwoners van Herk-de-Stad doen zeer goed hun best, want hun gemeente is uitgeroepen tot ‘Zonnedorp’. De Zavelvennestraat in Hasselt sleept de titel van ‘Zonnestraat’ in de wacht. In het West-Vlaamse Oostnieuwkerke heeft Vlaams minister Hilde Crevits gisteren de 10.000ste fotovoltaïsche installatie in Vlaanderen helpen plaatsen. 

LEES MEER...