Archief Mei 2010

Afrika ligt even in Kiewit

WOENSDAG 26 MEI 2010 13:43 VITAL

We hadden het al eerder kunnen plaatsen maar… afspraak is afspraak. En afspraken zijn er om nageleefd te worden. Een gunstige wind bracht ons vorige vrijdag naar de Kinderboerderij in Kiewit/Hasselt. Henk van Cauwenbergh was er neergestreken voor het maken van de cover van zijn jaarlijkse Showbizzkalender, ditmaal editie 2011 (en niet 2010 zoals in een ander fotoalbum elders te lezen is).

Wulpse meiden poseren in Hasselt voor Showbizzkalender

WOENSDAG 26 MEI 2010 13:33 VITAL

Na onder meer Thailand en het zuiden van Frankrijk zijn voor de veertiende Showbizzkalender van Henk Van Cauwenbergh de bossen van Hasselt het decor. Henk en enkele wulpse figuranten waren vrijdag samen met Miss België Cilou Annys in het bos van de Hasseltse Kinderboerderij in Kiewit, voor de covershoot van de Showbizzkalender. "Ik was toe aan een nieuw thema”, zegt fotograaf Henk Van Cauwenbergh. “Ik had een bossprookje in mijn hoofd en ik ben daarvoor de samenwerking aangegaan met de stad Hasselt." Bron : HBVL 

Hasselt blijft groeien : "Het Borggravepark "

WOENSDAG 26 MEI 2010 13:08 VITAL

Wat vele mensen niet weten is dat de Banneuxwijk groter is dan men denkt. Ze begint aan het Parkhotel en eindigt aan de Spoorweg brug aan het kanaal. Een van de dingen die we hier opvolgen zijn de werken aan de Hazelaar maar ook de vernieuwing van de Genkersteenweg kreeg aandacht. Het project wat we nu proberen op te volgen zijn de uitbreidingswerken van de wijk. Men is gestart met de aanleg van riolering en de straten. Binnenkort worden de eerst huizen gebouwd. We hebben het hier over het "Borggravepark" dit is een project van Steps Real Estate. Ze bieden de bouwgronden aan die verschillen in oppervlakte. De eerste gronden zijn al verkocht en de eerste bouwaanvragen zijn reeds ingediend. Er zijn nog ongeveer 26 gronden te koop. Steps Real Estate is er niet alleen voor het verkopen van gronden maar ook voor het verhuren en verkopen van huizen en appartementen. Bron : HasseltLokaal

Tickets voor Rimpelrock 2010 nu te koop

VRIJDAG 21 MEI 2010 07:59 KRIS

Rimpelrock duikt diep in de muziekgeschiedenis en gaat internationaler dan ooit tevoren!  De affiche van Rimpelrock 2010 is er nu al een om bij weg te dromen: zaterdag 14 augustus gaat het gezelligste festival van België meer dan ooit internationaal met artiesten als Engelbert Humperdinck, Robin Gibb, Arrival From Sweden en Frans Bauer.

LEES MEER...

B-Relaxed toont zwembad tijdens opendeurdagen

VRIJDAG 21 MEI 2010 07:52 KRIS

B-Relaxed. De naam zegt het zelf : dit is een wellnesszaak waar je kunt ontspannen en volledig tot rust komen. De zaakvoerder heet Bart Neskens (27) en hij biedt allerlei faciliteiten aan, waaronder jacuzzi, sauna en een infraroodcabine… Vanaf 22 mei hoort daar ook een splinternieuw zwembad bij, een goede reden om dit weekend opendeurdagen te organiseren. B-Relaxed is gelegen in de Banneuxwijk aan de Kiewitstraat 232. De opendeurdagen in deze gezellige familiezaak vinden plaats op zaterdag 22, zondag 23 én maandag 24 mei.

LEES MEER...

Wijkwerking Stebo organiseert Jobmarkt in Hasseltse wijken

ZONDAG 16 MEI 2010 16:04 KRIS

Stebo is de naam van de organisatie die in opdracht van de stad Hasselt sinds enkele jaren de wijkwerking aanstuurt en coördineert. De vzw wil o.a. de jongeren op de wijken ondersteunen en de bewoners een luisterend oor aanbieden. In deze tijden van crisis bleek het nodig een actie te ondernemen rond werkgelegenheid. Vandaar dat Stebo samen met het stadsbestuur en de Werkwinkel  de volgende dagen een jobmarkt organiseert in de Hasseltse wijken.

Waar en wanneer ?
18 mei: Runkst  - St.-Hubertusplein
20 mei : Banneuxwijk - Plein Zegestraat
25 mei : Kempische Wijk - Hovenplein
26 mei: Ter Hilst - Buurthuis Magneet
Je kan deze Jobmarkt bezoeken van 14 tot 16.30 uur. Tot dan!
Bron : HBVL

Uitzicht van onze wijk veranderd

DONDERDAG 13 MEI 2010 17:42 KRIS

Voor de mensen die eens graag genieten van de blauwe lucht boven onze wijk en kijken richting Godsheide is er iets veranderd. Vroeger waren we gewend aan de 3 windmolens aan de sluis van Godsheide. Een tijd geleden werden deze afgebroken. Nu zijn ze er 2 nieuwe aan het plaatsen. Het zal nog wel een tijdje duren voor de beide molens gaan draaien. Klik hier voor het nieuwsbericht van TVL.

Video's

DINSDAG 11 MEI 2010 09:19 KRIS

Regelmatig plaatsen we ook links naar videos die rechtstreeks met de wijk te maken hebben. Je kan ze hierboven bekijken via de link "Video's"

Jaarlijkse fietsdag in de Mozaiekschool 

MAANDAG 10 MEI 2010 16:37 KRIS

Op woensdag 5 mei had de jaarlijkse fietsdag van de Mozaiëkschool plaats. Er werd verzamelen geblazen aan het kerkplein. Er werd gefietst via de Kiewitstraat naar de Mozaiëkschool en dit onder begeleiding van de Politie Hazodi en de schepenen Rob Beenders en burgemeester Hilde Claes. Bij aankomst werden ze ontvangen door de directie en leerkrachten van de school. De kinderen en de ouders vonden het een zeer geslaagde actie en samen hebben ze genoten van het mooie weer. Voor alle foto's klik hier (met dank aan meester Hendrik Lemmens voor de foto’s)

Bouw van de Nieuwe Hazelaar

DONDERDAG 06 MEI 2010 08:41 KRIS

Het is weer een tijd geleden dat U hier iets kon lezen over de nieuw bouw van de feestzaal de Hazelaar. De metselwerken zijn ondertussen voltooid. De stroomleidingen liggen er in, maar ook een gedeelte van het raamwerk is geplaatst. De werken aan de het hellend vlak aan de ingang zijn ook bijna afgrond. Nu zijn de werken aangevat aan de verbinding tussen de nieuwbouw en de huidige Hazelaar. Wanneer de Hazelaar open gaat is bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend . Voor alle foto's over de bouwwerken klik hier.