Archief Mei 2009

Fietsen met de wijksportraad Banneuxwijk

Op 31 mei was er in Hasselt een autoloze zondag. Er kwam veel volk af op de afgesloten Groene Boulevard, maar ook in onze eigen Banneuxwijk werd er een fietsdag gehouden. De wijksportraad organiseerde deze Fietshappening samen met de stad. Men kon van 10u tot 14u vertrekken op het Sportplein aan de Hadewijchlaan. 

LEES MEER...  

Vital's volkstuintje in Hasselt

Het leven in de stad heeft zo zijn voordelen: winkels en diensten binnen handbereik, cultuur en bruisend stadsleven zijn nooit veraf! Maar voor diegene die het beste van twee werelden wil, is een gebrek aan ruimte en groen soms een probleem. Daarom is het initiatief van de volkstuintjes zo waardevol. Bij de volkstuintjes aan de Banneuxwijk zijn 400 leden aangesloten. Stukjes grond van ongeveer 200m2 mogen vrij ingericht worden als moes- of bloementuin. Vroeger waren de tuintjes eerder iets voor oudere mensen. Tegenwoordig komen er ook meer vragen van jongeren, en zijn de tuintjes hip! Wie zelf interesse heeft om een volkstuintje te huren, of een kijkje wil nemen vind meer informatie op http://www.volkstuinhasselt.com

LEES MEER...

25 jarige Jubileum op de Kiewitstraat

Op 25 mei viel Vital Hermans zijn oog op een versiering op de Kiewitstraat. Het huis met nummer 159, waar het koppel Kerkhofs-Pipeleers woont. Zij vierden hun 25-jarig huwelijk. De buren, familie en vrienden hadden het huis versierd. Banneuxwijk.be wenst het koppel dan ook nog alle succes toe en op naar een gouden bruiloft.

LEES MEER...  

Wie wil mazout bestellen ?

Wegens het verkrijgen van een zeer goede prijs  sluit de actie van samenaankoop van Huisbrandolie op 17 mei. De prijs kan u bekomen door een mailtje te sturen naar Hermansenzoon@gmail.com.

In 2006 vond er op onze wijk de eerste samenaankoop van huisbrandolie plaats. We zijn ondertussen aan 16 deelnemers en bestelden samen zo een 20.000 liter, wat ons een gemiddelde besparing opleverde van 150 euro per gezin. Dit jaar doen we het weer maar ook van voor mensen van groot Hasselt. Dus bij deze willen we weer een oproep lanceren naar jullie toe. Men kan bestellen tot de eerste week van juni. Vanaf 500 liter kan er besteld worde. Levering is voorzien vanaf half juni. De uiteindelijke leverancier zal deze met de laagste prijs zijn. Bestellen kan via mail op  hermansenzoon@gmail.com of via SMS naar0497765581. Je kan ook contact opnemen met Vital Hermans in de Eksterlaan 32 te Hasselt.

Breng je stem uit !

Beste buren, vrienden,....  De familie Deprez-Spruytte uit de Rechterstraat te Kuringen kunnen een tuinrenovatie winnen. Hiervoor hebben ze nog heel veel stemmen nodig.  Wil je hen helpen ?

LEES MEER...

Kinderen genieten van kindertheater in de Mozaiëkschool

In de Mozaïekschool in de Hasseltse Banneuxwijk genoten woensdagmiddag een honderdtal kinderen van kindertheater, aangeboden door de stad Hasselt.
Theatergezelschap Wortel bracht daar het stuk “Vliegen, dat wil ik ook” voor kinderen van de kleuterklas en het 1ste en 2de leerjaar. Ook de ouders, die meegekomen waren, genoten zichtbaar van het samenspel tussen acteur en poppen.

LEES MEER...

 

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt