Archief Maart 2009

Mooie 13de lichtstoet van De Beekmennekes

De Beekmennekes zijn terecht fier dat ze hun lichtstoet al 13 jaar gratis kunnen organiseren. Zaterdag 28 maart trokken de wagens weer door de straten van de Banneuxwijk. Voor de stoet vertrok, zijn we een kijkje gaan nemen in de tenten aan de Hazelaar, waar een kleine receptie plaatsvond. De stoet zelf was mooi en bestond uit 29 wagens  Ze werd op gang getrokken door een kleine reclamestoet. De meeste wagens waren voorzien op regenbuien, doch op een paar druppels na is het droog gebleven. Bij mijn weten is het altijd al goed weer geweest tijdens deze lichtstoet. 

LEES MEER...

"De Hazelaar" wordt uitgebreid

Het oude gedeelte wordt verwerkt in het nieuwe en dit door middel van een glazen inkomhal. Deze inkomhal bestaat uit 2 verdiepingen. Aan de achterzijde van de bestaande Hazelaar komt een warme keuken die op zijn beurt weer verbonden word met de koude keuken in de bestaande Hazelaar. De nieuwe functionele zaal zal een afmeting hebben van 20m op 13m. Daarnaast bevind zich nog eens een bergruimte, lift en wc voor middervaliden en bejaarden. De zaal op zich zal de hoogte hebben van het voledige gebouw en voorzien van schuiframen zodat men de zaal kan verbinden met buitenactiviteiten (bv. kermis of rommelmarkt). Men kan de zaal zelf vergroten door de bergruimte als bar te gebruiken. Ook is het perfect mogelijk om twee feesten tegelijk te organiseren. 

LEES MEER...

Limburgse Milieu- en Natuurprijs 2008 voor De Berk

De Hasseltse school ‘De Berk’ heeft woensdag de provinciale Milieu- en Natuurprijs gewonnen. De basisschool voor buitengewoon onderwijs kreeg de onderscheiding voor de realisatie van een creatief spel- en leerbos. Aan de prijs is een bedrag van 2.500 euro verbonden. Met de Milieu- en Natuurprijs bekroont het provinciebestuur elk jaar een project dat een bijzondere bijdrage levert op vlak van milieu- en natuurbeleid.  

LEES MEER...  

Volkstuinen Banneuxwijk leven weer op 

Het mooie weer is weer daar en meteen zie je iedereen weer lachen en buiten komen. Zo ook in de Volkstuinen in Hasselt. De volkstuinen zijn gelegen langs de Kiewitstraat;juist voor Festarent. Het is er een oase van rust. De meeste tuinliefhebbers hebben dan ook vol goede moet de werken aangevat. De meesten hadden vorig jaar winterbedden gemaakt en groenbemesting gezaaid. Men is dan ook volop aan het mesten (meestal paardenmest of koemest) en men is ook aan het spitten geslagen. De mensen met een serre hebben extra werk, want zij kunnen al beginnen met te zaaien in bakjes (zoals sla). 

LEES MEER...  

Politie ontmantelt internationaal drugsnetwerk 

Tijdens een grootschalig onderzoek naar de handel in verdovende middelen aan de Kempische Steenweg in Hasselt, werden 12 verdachten gearresteerd. Speurders namen ook 4,5 kg hasj, 40.000 euro, 40 gsm's en 7 voertuigen in beslag. Eind vorig jaar werd een onderzoek opgestart naar de handel in verdovende middelen vanuit een pand in Hasselt. Tijdens maandenlange observaties en telefoontaps werden er aanwijzingen gevonden rond transporten uit Marokko en naar drie locaties in Nederland. In Hasselt, Zonhoven, Genk en Antwerpen werden er tal van huiszoekingen verricht. Dat was ook het geval in Nederland. In totaal werden er 42 speurders en 3 drugshonden ingezet. Bron : Het Belang van Limburg 

Groepsaankoop groene energie groot succes

De groepsaankoop van groene energie georganiseerd door Ichoosr in Hasselt was een groot succes. Na de inschrijvingsperiode van 14 dagen werd er afgeklokt op 110 inschrijvingen. De veiling voor kandidaat-leveranciers werd op 25 februari gehouden. Meerdere leveranciers van groene stroom en gas bleken geïnteresseerd om te bieden op de nieuwe klanten en hun verbruik. Na enkele spannende momenten werden de firma's Belpower (elektriciteit) en Lampiris (gas) aangeduid als winnaars.

LEES MEER...

Klas 4B van basisschool De Mozaïek bezoekt Het Belang van Limburg

Klas 4B van basisschool De Mozaïek uit Hasselt bezoekt Het Belang van Limburg."Wij brengen een bezoekje met onze grappigste meester Guido en willen graag alle details weten over de krant", zeggen Michelle, Elisabeth en Yousra."We hebben al een filmpje gezien over hoe een krant gemaakt wordt en de fotograaf maakte van onze foto de grappigste dingen."

LEES MEER...

Banneuxwijk overrompeld door wandelaars 

Op zaterdag 7maart was het druk op de Banneuxwijk. Het kerkplein was te klein, de auto's stonden overal geparkeerd en de Hazelaar zat afgeladen vol. Wat was er dan te doen ? Wandelclub de Hasseltse Rakkershield er een wandeling. Men kon kiezen uit verschillende afstanden : 5,8,12,21,30 en 42km. De wandeling vertrok aan de Hazelaar en van hieruit ging men richting het Heksenbos en park midden Limburg. Er waren 2006 deelnemers waarvan er 152 maar liefst 42km hebben gewandeld.

LEES MEER...

'Doa ès ter ie.ne de klóeëten op' bij de Banneuxkes

Naar jaarlijkse traditie zijn we weer eens gaan kijken naar het toneelgezelschap De Banneuxkes in de Mozaïekschool op de Banneuxwijk. De titel van het stuk is 'Doa ès ter ie.ne de klóeëten op !' (originele titel: Gevangene Ontsnapt) geschreven door Luuk Hoedemaekers en in een regie van Jerry Huybrechts. Zoals ieder jaar is het weer een topper van formaat. Het verhaal speelt zich af op 24 december in een kleine provinciale gevangenis. Directeur “Fernand De Bleeckere” is een correcte en intelligente, maar ietwat naïeve en onzekere man die voor een promotie staat en directeur gaat worden van de 'Grote Gevangenis' van Hasselt omdat er nog nooit iemand uit zijn gevangenis is ontsnapt. 

LEES MEER...

Werken aan de Hazelaar

Zoals jullie ondertussen misschien al gezien hebben zullen de uitbreidingswerkzaamheden aan de Hazelaar aan de kerk binnenkort eindelijk van start gaan. Hoe de zaal er gaat uit zien weten we nog niet maar Vital Hermans heeft op 23 maart een onderhoud met de stadsdiensten om meer te weten te komen. Hij zal ons dan op de hoogte houden via deze website.

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt