Archief Juni 2010

Nieuw op de Banneuxwijk: Nymphaea Massage 

DINSDAG 29 JUNI 2010 10:14 VITAL

 

In tijden van crisis heeft een mens het nodig om de stress eens weg te laten wegvloeien. Menig handelaar speelt daar op in. Onlangs konden we u al melden dat B-relaxed, in onze wijk, de zaak heeft vernieuwd. Nu werd onze nieuwsgierigheid gewekt door een affiche van Nymphaea Massage. "Wat is dat?" vroegen we ons af en dus zijn we op onderzoek gegaan. Nymphaea Massage is gelegen aan de Spechtenlaan 11 op de Banneuxwijk. Je kunt er genieten van twee therapieën - Orthomanipulatie & andullatie - en van diverse massages. Orthomanipulatie is speciaal gericht op mensen die rug- en wervelklachten hebben en daarvoor een aangepaste massage nodig hebben waarbij alle aandacht gaat naar de rug van de klant. Bij de andullatie-therapie gebruikt men een matras die via trillingen inwerkt op de gewrichten en de spieren. Deze therapie kan aansluiten bij de orthomanipulatie. Meer details over deze therapieën en massages zal men u graag vertellen als u contact neemt. Dat kan via 0479/32 50 00 (na 18 uur) of via e-mail NymphaeaMassage@gmail.com. Ook op de website vindt u meer info : ww.nymphaeamassage.be Bron: Hasseltlokaal

 

Geslaagde Tweede Grote Prijs Stad Hasselt waterski

VRIJDAG 25 JUNI 2010 17:39 VITAL

 

Op zondag 20 juni werd onze wijk opgeschrikt door motorgeronk. De tweede Grote Prijs Stad Hasselt Waterski vond plaats op het Kanaal. Het podium stond aan onze zijde van het kanaal. De wedstrijden maakten deel uit van het Belgisch Kampioenschap en ook deze editie was weer een voltreffer. Lees alles over dit Waterski Festival op Hasseltlokaal. Alle foto's kan je hier terugvinden.

 

Stem voor het Pennedoosje als Beste Limburgse dagbladhandel !

DONDERDAG 24 JUNI 2010 11:26 VITAL

Als toonaangevende website van onze wijk steunen we onze middenstanders. In de online krant van Het Belang van Limburg kan je stemmen op de beste dagbladhandel van Limburg. Ook het Pennendoosje doet mee maar staat nu ver achter op de rest daarom doen we langs deze weg een oproep tot onze trouwe lezers voor te stemmen op het Pennendoosje. Stemmen kan je hier. Tevens willen wij langs deze weg ook vermelden dat onze sponsor Bakkerij Saint-Marie zijn jaarlijks verlof heeft van 5 juli tot 21 juli en hopen dan ook dat zij kunnen genieten van een welverdiende vakantie. 

Daar is ze weer… de processierups

WOENSDAG 23 JUNI 2010 10:02 VITAL

De zomer staat voor de deur. Muggen, vliegen, bijen en wespen horen daar helaas ook bij. Zelfs de processierups (eikenrups) is een jaarlijks terugkerend fenomeen. In de Banneuxwijk zijn de eerste nesten (Merellaan) ook reeds aanwezig. De stadsdiensten zijn verwittigd en gaan actie ondernemen. Merk je zelf ook ergens een nest op kan je dit steeds doorgeven op het gratis nummer van de stadsdiensten : 0800 93 744.

Verbouwingen Spar Banneuxwijk

WOENSDAG 23 JUNI 2010 08:20 VITAL

De uitbreidingsplannen van onze buurtwinkel Spar op de Banneuxwijk krijgen duidelijk vorm. Het eerste gedeelte van de ruwbouw staat zo goed als recht en je kunt de vorm van het gebouw duidelijk zien. Uiteraard moet nu de binnenzijde nog afgewerkt worden, vooraleer men met de verhuis kan beginnen. Alles moet tegen het einde van het jaar klaar zijn en dan hebben we hier op de wijk een volledige nieuwe winkel met een oppervlakte van 400 vierkante meter. Ondertussen blijft de "oude" winkel nog steeds open, zodat niemand zijn vertrouwde winkel moet missen.

Opendeur B-Relaxed een groot succes

WOENSDAG 23 JUNI 2010 08:17 VITAL

Zoals U een tijdje geleden hier kon lezen heeft B-Relaxed op de Banneuxwijk de zaak uitgebreid. Om dat te vieren hebben ze een opendeurdag gehouden. Heel wat mensen vonden die dag hun weg naar dit "kuuroord". De mensen van B-relaxed spreken over een grote opkomst (ongeveer 900 mensen) en ze zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet. En langs deze weg willen ze iedereen danken voor hun steun en vertrouwen.
Meer info kan u vinden op www.b-relaxed.be en meer foto's van de opendeurdag vindt u hierBron : HasseltLokaal

Arktos organiseert straatacties

WOENSDAG 23 JUNI 2010 07:49 VITAL

Arktos wil de inwoners, groot en klein, jong en oud, wonende in de wijk beter te leren kennen. Daarom organiseren ze binnenkort enkele grootse straatacties. Verder hebben ze een zomerprogramma uitgewerkt voor de kinderen en tieners in de Banneuxwijk. Hier onderin kan je de folders terugvinden die meer uitleg voorzien :
Folder Straatacties
Folder Jongerenwerking

Tuinvrienden Banneuxwijk zijn volle bak bezig

DINSDAG 08 JUNI 2010 19:44 VITAL

Zoals je hier al meermaals kon lezen hebben we een volkstuinencomplex op de Banneuxwijk. Nu de zon weer van de partij is, zijn ook de tuinvrienden volle bak bezig. De vroege aardappelen staan er al mooi bij, maar ook de groenten beginnen te groeien. Alles is wel een paar weken later. Dit door het koude voorjaar. Maar de tuinvrienden hoor je niet klagen. Er zijn dit jaar weer een paar nieuwe mensen begonnen en ook deze worden met raad en daad bij gestaan. Zelfs de wijkwerking Stebo van Genk - waar ze een jaar geleden zijn begonnen met Volkstuinen - komen de tuinen bezoeken en vragen raad hoe men het beste kan tuinieren. Menig tuinvriend kijkt dan ook vol verwachting uit naar de oogst van dit jaar. Wij van de Banneuxwijk wensen hen dan ook alle succes toe.

Dove en slechthorende kids kijken film in ‘voelstoel’

DINSDAG 08 JUNI 2010 19:41 VITAL

Zeventien dove en slechthorende kinderen van het KIDS in Hasselt troepten gisteren samen in zaal 10 van Kinepolis. Met behulp van een ‘voelstoel’ werd het kijken naar een film voor hen plots een heel andere ervaring. Al begon de filmvoorstelling met een valse start.
Op het programma stond ‘Robin Hood’. “Omdat er toch wat decibels moeten geproduceerd worden, want anders hebben onze kinderen er niets aan”, legt juf Anja Vanhove uit. Een ‘voelstoel’ heeft kussens die het geluid van de film omzetten in trillingen. Het concept werd uitgevonden door Intro, een bedrijf dat evenementen, festivals, films en sportmanifestaties aangenamer maakt voor mensen met een handicap.

LEES MEER...

Noodweer treft ook Banneuxwijk

DINSDAG 08 JUNI 2010 19:39 VITAL

Tijdens de hevige regenval van zondagavond is er op de Banneuxwijk een boom omgewaaid. Het gaat over een berk op de Merellaan. De brandweer van Hasselt kwam ter plaatse om de boom te verwijderen.

Bakkerij Wertelaers breidt uit

MAANDAG 07 JUNI 2010 08:29 VITAL

Enkele tijd geleden kwam ons ter ore dat Bakkerij Wertelaers gaat uitbreiden. Je kon zelfs spreken van een hele geruchtenstroom over wat zou er komen. Eerst werd er gesproken over een koffieshop ,dan werd het een bakkerij (bakken van gebak enz...), dan een broodjesbar en toen weer iets anders. De hoogste tijd dus dat we ons licht gingen opsteken bij de eigenaar...
We werden ontvangen door Eddy en Elvire. die een duidelijk antwoord konden geven op de vraag die op ieders lippen in de Banneuxwijk brandt: "Wat komt er nu op de Kiewitstraat 122 en 120?"
"Op 122 komt de bakkerij die nu gelegen is op nummer 120. De verbouwingswerken zijn bijna afgerond en de opening is voorzien op vrijdag 4 juni. Zodra deze verhuizing in orde is, gaan we veranderingen aanbrengen in het pand op nummer 120. Daar komt een kip- en gevogeltewinkel die we begin juli willen openen."
Duidelijk dus. Eddy en Elvire geven ook nog mee dat ze op de Banneuxwijk enkel nog een winkel hebben. De bakkerij is ondertussen verhuisd naar een  bedrijfspand in Heusden-Zolder.
Wij wensen hen en het volledige team veel succes met hun verhuis en hun nieuwe zaak.
Voor meer foto’s van de nieuwe winkel : klik hier

Uitrbeiding Cremerie Saint-Marie

WOENSDAG 02 JUNI 2010 12:36 VITAL

Nu bijna een jaar gelden las U op de site dat Cremerie Saint-Marie zijn deuren opende. Dit was een groot succes. Tijdens de wintermaanden was er de aanpassing naar een pastabar.  Nu het ijs-seizoen terug in aantocht is stonden de eigenaars voor een dilemma : de pasta's aan de kant schuiven voor het ijs of beiden blijven aanbieden. Ze hebben ook besloten om de bestaande zaak uit te breiden. De Ijsbar is nog steeds aan de voorzijde maar als je dieper de zaak induikt kan men aan een nieuwe bar pasta bestellen. Maar dat is nog niet alles ook het terras is uitgebreid. Nu kan men nog meer genieten van een lekker ijsje of heerlijke pasta in de zon. De Cremerie is gekend om zijn vele soorten zelfbereid ijs. Ze is alle dagen open van 11 tot 21u. Donderdag is het rustdag en zaterdag en zondag is men open van 14u tot 21u. Vanaf juni is het open tot 22u. De Pasta Bar is op weekdagen open tot 19u en op zaterdag en zon- en feestdagen tot 21u.