Archief Juni 2009

Fraaie tentoonstelling in de Berk

Voor velen onder ons is de tijd van rapporten ophalen van zoon/dochter weer aangebroken. Zo ook op onze wijk. In de school van de Berk aan de Kloosterbeekstraat 7 werden deze op 25 juni uitgedeeld. Sommige ouders waren gelukkig, andere minder. Eens je de klas uit was, werd er van je verwacht dat je eens een blik ging werpen op de tentoonstelling over het Thema Verkeer. En het resultaat mocht gezien worden. Daarna kon je nog wat gaan drinken in het café van het oudercomitée van de school. Wij wensen alle kinderen, leerkrachten, directie en ouders een welverdiende vakantie !

Juffrouw Irene is 25 jaar directrice van kleuterschool Mozaïek

Vrijdag 26 juni verrasten de kleuters en de kleuterleidsters van de kleuterschool Mozaïek in Hasselt juf Irène, hun directie, met een regenboogfeest. Juf Irène is dit jaar 25 jaar directrice. Met enthousiasme en geestdrift weet ze het leven van de school in goed banen te leiden.

De juffen en kleuters zorgden daarom voor een hele namiddag feest. Eerst werd ze verrast met een theaterstukje van de Trollie Bollie, gespeeld door de kleuterjuffen. Nadien dansten de kleuters in de kleuren van de regenboog. De namiddag werd afgesloten met een onvergetelijke receptie op de speelplaats, waar alle ouders en kinderen konden genieten van een lekker hapje en drankje.

Twee gewonden bij kop- staartaanrijding te Hasselt

Zaterdagvoormidddag zijn twee personen gewond geraakt bij een kop- staartaanrijding op de Genkersteenweg te Hasselt.

Ter hoogte van enkele handelszaken had de bestuurder van een personenwagen te laat gezien dat de wagen voor hem vertraagde. Hij kon niet meer tijdig remmen en reed in op zijn voorligger. De bestuurders van beide voertuigen werden gewond overgebracht naar het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt. Het ongeval veroorzaakte even lichte verkeershinder. Dit nieuws werd ons aangeleverd door burgerjournalist Patrick Rouwet.

Opendeur Volkstuinen Banneuxwijk groot succes

Zaterdag 20 en zondag 21 juni was er een opendeurdag in de Volkstuinen op de Banneuxwijk. De opkomst was behoorlijk. De vzw Volkstuinen had er dan ook werk van gemaakt en verwelkomde iedere bezoeker. In feite is het elke dag opendeur in de tuinen omdat iedereen er altijd welkom is. Maar ditmaal kon je dus uitgebreid praten met de tuiniers. Ook de leden van de Volkstuinen waren vol lof. Sommigen deelden bessen uit, of aardbeien, enz… Ik heb zelfs mensen met sla en andere groenten naar huis zien gaan. Laten we hopen dat er volgend jaar weer een opendeur is.

Onderhoudswerken aan overweg Kiewitstraat

Infrabel zal in de nacht van woensdag op donderdag tussen 23 en 5 uur onderhoudswerken uitvoeren aan de overweg in de Kiewitstraat. Hiervoor zullen het linker- en rechterrijvak afwisselend afgesloten worden.

Opendeur in Volkstuinen Banneuxwijk

De Volkstuinen in de Banneuxwijk houden op 20 en 21 juni een opendeurdag, samen met nog andere tuinen in Hasselt.Nu de maand juni over de helft is en de eerste groenten al geoogst worden, verandert de tuinier van gewoonte: wat eerst zaaien en planten was, wordt nu water geven (met deze droogte een noodzakelijk kwaad) en onkruidvrijhouden van de tuin tot het oogsten. Wilt U ook eens komen kijken hoe men zelf groenten kweekt en oogst? Of wilt u weten of er nog tuintjes vrij zijn om zelf uw groene vingers te ontwikkelen? Kom dan tijdens de opendeurdag (20-21 juni) gerust eens langs in de Kiewitstraat, juist voor Festarent.

Aanrijding bij Esso tankstation op de Genkersteenweg

Bij het inrijden van onze wijk op woensdag avond tegen 22.30 via de Genkersteenweg werden we verwelkomt door blauwe zwaailichten. We dachten dadelijk aan het ergste maar dat was niet nodig. Op de Parking van het Esso tankstation van de Groep Bruno was een aanrijding gebeurd. De brandweer was ter plaatse om de glasscherven op te ruimen en de lokaal Politie Hazodi was aanwezig om de nodige vaststelling te doen.

Belgacom vernieuwt kabels in Banneuxwijk 

In de Banneuxwijk is Belgacom gestart met werken. In de Eksterlaan is men begonnen met het vernieuwen van de telefoonkabel. Naast de bestaande kabel wordt een nieuwe kabel voor telefoon geplaatst, waarop Belgacom aansluitingen kan maken van reeds bestaande, zodat de kwaliteit van het telefoonverkeer verbeterd wordt. De werken zijn vrijdag 5 juni begonnen en zullen een vijftal dagen duren. Maar de mensen van de Firma Everts uit Neeroeteren werken goed door en het werk zal wellicht sneller klaar zijn dan verwacht.

LEES MEER...

Wellness centrum Attitude

Het is ons opgevallen dat het al een tijdje verdacht rustig is bij Attitude op de Hazelarenlaan 32. Dus gingen we op onderzoek...
Het fitnessgedeelte is inderdaad dicht maar de yoga, diëtiste en kiné-praktijk zijn en blijven momenteel nog steeds verder lopen in de Hazelarenlaan. 

LEES MEER...