Archief Juli 2009

Twee auto's en vrachtwagen botsen in Hasselt 

Donderdagavond raakten twee auto's en een vrachtwagen even voor 20u betrokken bij een verkeersongeval op de Kempische Steenweg in Hasselt, ter hoogte van het kruispunt aan de Research Campus. De politie moest de drukke steenweg afsluiten in de richting van Zonhoven. Er werd een omleiding voorzien. Het is onduidelijk of er gewonden vielen. Bron : HBVL

Dakbrand zorgt voor schade in winkels en appartementen

“Niet te geloven!” Begrafenisondernemer Robert Donkers kon het woensdagnamiddag even niet meer vatten. De dakbrand in zijn zaak is het derde ongeval in zijn winkel sinds die in februari werd geopend. De brand zelf is wellicht ontstaan bij de bewoners van de bovenverdieping.

Zowel Robert Donkers als zijn buurman die een financieel zakenkantoor uitbaat, hebben veel schade. In het zakenkantoor viel een brandend stuk uit het dak, pal in de afvalbak. Die vatte meteen vuur en werd buiten door de brandweer geblust. Bij de begrafenisondernemer was de schade wel het grootst.

LEES MEER...

Verslag wijkfeest 11 juli

Op 11 juli 2009 was er een wijkfeest in de Banneuxwijk ingericht door Stebo in opdracht van Stad Hasselt. Tussen 14u en 18u was iedereen welkom om een sprong te wagen in het springkasteel of om te roffelen op de djembé  tijdens een workshop. Er liep ook nog een heuse clown rond die de kinderen op sleeptouw nam. Verder kon je proeven van Turkse koekjes door kinderen gemaakt of meedoen met de  vrouwen om je eigen Marokkaanse pannekoek te maken. En voor wie zich dan nog zou vervelen waren er volksspelen en kon je je een originele henna tattoo laten zetten. Op de klanken van de gevarieerde muziek van de DJ (van hiphop tot nederlandstalige hits) was de zon ook nog van de partij. Kortom een zeer aangename namiddag ! Nogmaals bedankt aan al de vrijwilligers uit de wijk die hieraan meehielpen ! 
Foto's volgen later

Benefiet minivoetbaltornooi voor Congolese goede doelen

Les Amis du Congo vzw is een vereniging in Hasselt die zich inzet voor hun inwoners in Congo. Zij organiseert daarom speciale evenementen om geld in het kasje te krijgen. Zaterdag 25 juli is iedereen welkom om een benefiet minivoetbaltornooi bij te wonen van 13 tot 19u op het voetbalterrein van het sportcentrum Kiewit. Men kan ook zelf meedoen aan 15 euro per ploeg, die bestaat uit 1 doelman, 4 veldspelers en eventueel ook nog wisselspelers. Doorlopend wordt er gezorgd voor randanimatie met Congolese muziek, gastronomie en kunstmarkt. De opbrengst van deze sportieve activiteit gaat naar een landbouwproject in Beteke (Kinshasa) en naar de bouw van een dispensarium in Kananga (West-Kasai). Info en inschrijvingen: www.lesamisducongo.be, congo.hasselt@gmail.com, 0485 99 02 74, 011 25 25 99

Wijkwerking Stebo Viert feest op 11 juli

Op 11 juli is het de Vlaamse feestdag. Ook in onze wijk viert Stebo deze feestdag met een hues wijkfeest.

Waar ?
In de Hazelaar (Merellaan 17) van 14 tot 18u.

Wat ?
Workschops: Henna tattoo, djembe, koekjes, pannenkoeken bakken
Attracties : Clown,springkasteel,volksspelen

Allle activiteiten zijn gratis.
Enkel voor de henna tattoo en drankjes wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Dus allen daar heen.

Wijkwerking Stebo

Vorig jaar is er in onze wijk een wijkwerking opgestart in samenwerking met Stad Hasselt en Stebo. Het doel is om mensen binnen een wijk samen te brengen. Dit wil ze doen door verenigingen en scholen te ondersteunen maar ook bewoners in de wijk steunen die initiatieven willen nemen binnen de wijk. Momenteel is er reeds een kinderwerking op woensdagnamiddag. Voor ideeën, vragen, opmerkingen of een leuke babbel met de wijkwerking kan je terecht in de bibliotheek in de Hazelarenlaan op dinsdagnamiddag tussen 13u en 16u of op donderdagvoormiddag tussen 9u en 12u.

Cremerie Saint Marie opent deuren in Banneuxwijk 

DINSDAG 07 JULI 2009 10:31 

Op de Banneuxwijk opende zaterdag 4 juli aan het kruispunt van Hazelarenlaan, Kiewitstraat en Banneuxstraat de gloednieuwe cremerie Saint Marie. Eigenaars Patrick en Nadia zijn niet over één nacht ijs gegaan bij het kiezen van die naam. Ze vonden daarvoor inspiratie in de geschiedenis van de wijk, die in vroeger tijden ook Saint Marie werd genoemd. Met de opening van deze zaak aan de Kiewitstraat 133, heeft de Banneuxwijk nu een vertegenwoordiging in alle sectoren. De cremerie ligt bovendien op een centrale plaats. Je kan parkeren op het kerkplein of er met het openbaar vervoer naartoe komen: Lijn H2;  halte Banneux Kerk. Ook goed om weten is dat  het populaire Fietsroutenetwerk in de buurt passeert. Patrick en Nadia laten je proeven van 10 soorten zelfbereid ijs (zelfs suikervrij) maar ook van gebak en verse wafels. Tijdens de wintermaanden bieden ze ook een kleine keuken aan. Van al dat lekkers kan je niet alleen binnen genieten, maar ook op het terras dat vanaf 13 uur in een verkwikkende schaduw wordt gehuld. Cremerie Saint Marie is tot 1 oktober dagelijks open van 10 tot 22 uur.

Verbouwingswerken aan De Hazelaar vorderen goed

Een tijdje geleden kon U hier lezen dat de stad Hasselt het ontmoetingscentrum De Hazelaar op de Banneuxwijk gaat uitbreiden. Als startdatum van de werken werd toen begin mei gegeven, maar vermits men bij proefboringen een andere ondergrond aantrof dan verwacht, moesten er enkele herberekeningen gedaan worden voor het lastenboek. Pas toen die waren afgerond kon de firma Hoedemakers beginnen met de bouwwerken. De eerste spadesteek (lees: met een bulldozer) werd op maandag 18 mei gegeven. Ondertussen is men al ver gevorderd met de werken. Zo is men nu begonnen met het plaatsen van de bekistingen en het uitvullen van de kruipkelders. We zijn ondertussen al enkele weken verder en er staat nu al een stevig stukje betonwerk. Ook aan de bestaande zaal is al van alles veranderd. Zo is onder meer de ingang verplaats van de zijkant - die werd afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouw - naar de voorkant. De zaal blijft dus toegankelijk en je kan ze nog steeds huren bij Rik Bloemen.

Wijksportraad organiseert een petanquetornooi

Op zondag 28 juni organiseerde de wijksportraad van onze wijk een petanquetornooi. Dit ging door aan de Hadewijchlaan op de petanquebanen. De opkomst was goed en er werd lustig "-ge-petanquet.  Na de wedstrijd konden de aanwezigen voor een zacht prijsje naar de BBQ gaan.

Na de Zwaluwlaan nu ook de vinkenlaan aan de beurt

Een tijdje geldedn kon U hier lezen dat men op onze wijk de voetpaden aan het vernieuwen was. Deze werken zijn onder tussen al voltooid en het mag gezien worden. Nu zijn ze begonnen met de voetpaden op de Vinkenlaan te vernieuwen. Deze werken zijn ook bijna voltooid.  

Waterski Race Grote Prijs Stad Hasselt werd groot succes

Zondag 28 juni vond op het Albertkanaal tussen Godsheide sluis en de brug van Kuringen de waterski race Grote Prijs Stad Hasselt plaats. De wedstijden begonnen om 10 uur en duurden tot 17 uur. De boten kwamen vanuit heel Europa afgezakt naar Hasselt. De organisatie van de race was in handen van HYAC Hasselt.Het was de eerste keer dat de club zo’n evenement organiseerde en het was meteen een schot in de roos. Mede dank zij de sponsers en de inzet van de clubleden liep alles van een leie dakje. Maar de toppers waren natuurlijk de F1raceboten die op verzoek van de organisatie naar Hasselt waren afgezakt.Wij kijken al uit naar de volgende wedstrijden in Hasselt.