Archief Januari 2010

Slechte straten en stoepen op onze wijk

Nu de sneeuw verdwenen is komen ook de gaten in het wegdek naar boven. Dit is goed te zien aan het stuk op de Hazelarenlaan ter hoogte van de kerk. Maar ook op de Genkersteenweg ter hoogte van de ESSO. Tevens zijn er een aantal stoepen verzakt, op de Merellaan aan Kind en Gezin maar ook de parking aan de Banneuxstraat ter hoogte van de appartementen verdienen een oplapbeurt.

Volkstuinen : te huur

Zoals de meeste inwoners van de Banneuxwijk waarschijnlijk wel al lang weten, ligt er in de Kiewitstraat (juist voor Festarent in de bocht) een volkstuincomplex met bijna honderd volkstuintjes. De Banneuxwijk is de enige Hasseltse wijk, die over een dergelijk tuinencomplex beschikt. Heel wat buurtbewoners kunnen zo, dicht bij huis, hun hobby tuinieren uitoefenen. Bij iedere jaarwisseling komen er enkele tuintjes vrij, die dan aan nieuwe kandidaten kunnen toegewezen worden. Kandidaten kunnen zich melden door een mailtje te sturen naar hermansenzoon@gmail.com. Er zal dan met hen contact opgenomen worden om al de inlichtingen te verstrekken. 

Banneuxkes brengen ‘Sjieke kliër en ne klõõëtemersjang’

In hun feestzaal van de Oefenschool Mozaïek in de Kiewitstraat 101 in de Banneuxwijk doen de acteurs en actrices van toneelvereniging De Banneuxkes je lachspieren opnieuw bewegen, wanneer ze acht opvoeringen brengen van de klucht in twee bedrijven van Cooney en Chapman, weliswaar in het Hessels, ”Sjieke kliër en ne klõõëtemersjang’, origineel met titel ‘Not now darling’. De regie ligt in handen van Ron Rerren. De premièrevoorstelling is gepland op zaterdag 6 februari om 20u. Overige speeldata: zondagen 7 en 14 februari telkens om 14u, vrijdagen 12 en 19 februari en zaterdag 13 en 20 februari telkens om 20u. Kaarten in voorverkoop, met cultuurpas of voor seniores kosten 7 euro, aan de kassa betaal je 7,50 euro. Reservaties op wreyskens@telenet.be (met bevestiging achteraf) of elke dinsdag en donderdag van 17 tot 19u op 011 27 18 44. www.debanneuxkes.be

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt