Archief Januari 2009

De stadsdiensten verwijderen Graffiti

Een paar weken geleden bij de aanvang van de oorlog in Gaza zijn ook de gebruikelijke slogans verschenen in het straat beeld. Zo ook traditie getrouw op de Banneuxwijk.De meeste plaats waar dit voorkomt is de Hazelaar. Men had er met spuitbussen teksten op geschreven die beledigend en zelfs grof zijn.

LEES MEER...

Nieuw te Hasselt `Sfeerfabriek` 

Sfeerfabriek is geen fabriek, maar een nieuwe interieurwinkel gelegen op de Banneuxwijk te Hasselt (Genkersteenweg 14). De winkel wordt uitgebaat door Dave Mathijs en Katy Ercken. Dave is een geboren en getogen Hasselaar, afkomstig uit Kermt. Ze hebben deze winkel opgestart van uit hun wederzijdse passie voor design. 

LEES MEER... 

Stilstaande trein veroorzaakt verkeersproblemen

Een stilstaande trein heeft deze voormiddag voor heel wat verkeershinder gezorgd te Kiewit-Hasselt. De dubbeldek-trein stond stil, vermoedelijk door een defect, ter hoogte van het treistation Kiewit, onder de brug van de Kempische Steenweg. Hierdoor bleven verschillende overwegen gesloten. In de Walenstraat stonden hierdoor een vijftiental trucks geblokkeerd. De wegreuzen waren te groot om tussen de slagbomen door te slalommen. 

LEES MEER... 

Toneelgezelschap De Banneuxkes stelt voor ….

In de zaal van de Oefenschool De Mozaïek ,gelegen in de Kiewitstraat 101, brengen De Banneuxkes een dolgek blijspel, waarvan de hoger vermelde titel opgesteld is vir minse dé giaan Esselst kalle,mar ter ooch ewa van verstaon. Het feest gaat door op de zaterdagen 14 ,21 en 28 februari om 20.00 uur; de vrijdagen 20 en 27 februari ook om 20.00 u en de zondagen 15 en 22 februari maar dan om 14.00 uur. 

LEES MEER... 

Bekijk onze zoekertjes

Bekijk even onze zoekertjes om te kijken waar de mensen uit de wijk naar op zoek zijn

Vriesweer treft ook de Banneuxwijk

Het vriesweer treft iedereen. Maar buiten de stadsdiensten en de mensen van Wegen en Verkeer Limburg, die zorgen dat de wegen open blijven (ook al geraken ze niet overal) zijn er nog mensen die extra werk hebben. Neem nu de mensen van de Intercommunale Watermaatschappij. Deze maken overuren dat schoon het is om te zien. Ze vervangen bevroren watermeters alsof het bandwerk is.

LEES MEER...