Archief Februari 2010

Toneel van de Banneuxkes “Sjieke kliër en ne klõõëtemersjang “

ZONDAG 28 FEBRUARI 2010 08:23 KRIS

Voor bomvolle zalen bracht de  toneelvereniging “de Banneuxkes” verschillende voorstellingen van 'Sjieke kliër en ne klõõëtemersjang’ in het Hasselts dialect. Het stuk speelt zich af in het exclusieve kledingshuis 'Van Diest en Dupont'. Dupont heeft alle moeite om de liefdeswandel van zijn partner Van Diest bij te houden. Dit is het aanknopingspunt van een heel gek relaas met veel lachwekkende toestanden en verwikkelingen. Voor meer info omtrent de jaarlijkse voorstellingen van de Banneuxkes kan je terecht op hun website : www.debanneuxkes.be 

Heraanleg Hasseltweg

VRIJDAG 26 FEBRUARI 2010 15:43 KRIS

Maandag 1 maart gaan de werken van start voor de herinrichting van de Hasseltweg. Het gaat om één van de grootste ingrepen op één van de meest gebruikte wegen in Limburg. De werken duren één jaar. Kostprijs wordt geraamd op bijna vijf miljoen euro. Ruim tien jaar geleden werd luid aangekondigd dat de Hasseltweg zou worden heringericht. Vanaf maandag wordt daar ook effectief werk van gemaakt. Afgelopen weken werden al voorbereidingen genomen. Soms met verkeersvertraging tot gevolg.

LEES MEER...

Opening nieuwe bloemenwinkel

MAANDAG 22 FEBRUARI 2010 19:10 KRIS

Op de Genkersteenweg is op vrijdag 6 februari een nieuwe bloemenwinkel The Flowershop geopend. De winkel word uitgebaat door Kristien en Machteld en is alle dagen open van 9u30 tot 18u en zondag van 10u tot 14u. Men kan in deze winkel ook bloemen bestellen via 011/373709 en deze worden zelfs aan huis geleverd in heel België.

Cindy en Dominique bakken weer frieten

VRIJDAG 19 FEBRUARI 2010 00:00 KRIS

Frituur ‘Cindy en Dominique’ op de hoek van de Kempische Steenweg en de Putvennestraat in Hasselt is weer open. Begin december vorig jaar werd ze grotendeels verwoest bij een uitslaande brand. “Maar we staan er terug”, lacht Dominique. “Naast ons bekende assortiment bieden we voortaan ook kippenshoarma aan. Gedurende de eerste dagen mogen de klanten zich aan een resem ‘gratis’- en kortingsacties verwachten. Bron : HBVL

Nieuw op de Banneuxwijk 

DONDERDAG 11 FEBRUARI 2010 18:43 KRIS

Op de Banneuxwijk is altijd iets te beleven. Zo kon U op de site al lezen dat Bakkerij Kramiekske van eigenaar is veranderd, maar ook de opening van de crèmerie Saint-Marie kreeg onze aandacht. Maar nu is er een nieuwe zaak open gegaan op de Banneuxwijk. Het gaat om de broodjesbar A la Carte, gelegen op de Kiewitstraat 200. Deze zaak wordt uitgebaat door Anja en is open van 7u tot 20u en dit alle weekdagen. Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten. De zaak ligt zeer gunstig omdat ze in het industrieterrein is verwerkt. De bedrijven worden op hun wenken bediend. Men kan er de broodjes bestellen en alles wordt aan huis geleverd. Bestellen kan via email of 0473/79 03 75. Wij wensen deze mensen dan ook veel succes toe met hun nieuwe zaak.

Scholen van onze wijk steunen ook Haïti

ZONDAG 07 FEBRUARI 2010 22:45 

In de nieuwsbrief van de Stad Hasselt hebben we gelezen dat de scholen op onze wijk acties op touw zetten voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Haïti.

Soepbedeling De Berk
BLO De Berk organiseerde een soepbedeling in de school ten voordele van de slachtoffers in Haïti. Opbrengst 2000€

Soep en koekjes De Toverfluit
De Freinetschool De Toverfluit verkoopt soep in de school. De kinderen bakken koekjes voor een koffieklets voor de ouders of grootouders die kinderen brengen of van school halen. Opbrengst 1000€

De Mozaiëkschool 
De Mozaiekschool heeft een wafelverkoop gehouden en tijdens de vastenactie zullen zij dit herhalen 

De Kids 
De Kids zijn ook een project aan uitwerken. Dit ook omdat de zoon van een personeelslid sinds 2008 in Haïti verblijft.

Ontbijtkrans Stebo in Mozaïekschool

DONDERDAG 04 FEBRUARI 2010 21:19 

Verandering op til bij Bakkerij Kramiekske 

DONDERDAG 04 FEBRUARI 2010 21:14 

Vanaf 1 februari is er een verandering door gevoerd bij Bakkerij Kramiekske op de Hazelarenlaan 13 op onze wijk. Jos en Lieve hebben besloten om de zaak over te dragen aan Engels Danny. Deze jonge man is geboren te Schoten en woonachtig te Hasselt (Kiewit). Hij zal de eerste weken nog wel bijgestaan worden door Jos en Lieve maar zal na een paar weken het alleen overnemen. Jos en Lieve Kunnen zich hierna volledig aan hun Brasserie in Houthalen-Eksel wijden. De openingsuren en -dagen van Kramiekske blijven behouden.