Archief Februari 2009

Restaurantdagen Mozaïekschool

Op zaterdag 14 maart (van 17.30u tot 20.00u) en Zondag 15 maart 2009 (vanaf 11.30u tot 14.00u en van 17.30u tot 20.00u) organiseert de Kleuter- en Lagere Oefenschool Mozaïek i.s.m. de ouderraad haar jaarlijkse Restaurantdagen. Deze gaan naar jaarlijkse gewoonte door in Parochiezaal Kuringen-Heide (naast de kerk in Kuringen-Heide) in de 
Nieuwstraat te Hasselt.  Dit jaar serveert men ook voor het eerst een kebap schotel voor groot en klein. Iedereen is welkom. Tijdig inschrijven is de boodschap via 0477187656. 
Laat het alvast smaken !

Kiewit en Bokrijk opnieuw decor voor Midwinterjogging

Inschrijven kan ook hier online voor de 28ste Midwinterjogging op zondag 22 februari vanaf 13u. Vertrek- en aankomstplaats zijn voorzien aan de sporthal van Kiewit. Het parkeervrije parcours kronkelt door de prachtige bossen van Kiewit en Bokrijk. "Joggen is in, want vorig jaar mochten we 1050 deelnemers noteren. Trouwens het joggersaantal stijgt jaarlijks", aldus organisator Frank De Raedt.

LEES MEER...

 

Wie wordt "De beste frituur van Hasselt"

Naar aanleiding van het artikel van collega stadsreporter Johan over de opening van een nieuwe frituur City Food en de reacties daarop heb ik (samen met de VZW) besloten om een wedstrijd te organizeren: De beste frituur van Hasselt. Maar voor we daar aan beginnen heb ik hulp nodig . Ik weet natuurlijk niet alle frituren liggen op het grondgebied van hasselt dus wil ik deze eerst in kaart brengen.

LEES MEER...

 

1300 mountainbikers doen mee aan bikerace door bossen

Afgelopen zondag organiseerde Fietstoeristenclub Olympia zijn jaarlijkse mountainbikerace door een bosrijk parcours van Kiewit, Bokrijk en een stukje Zonhoven. Dertienhonderd goed uitgeruste mountainbikers, een recordaantal en bijna driehonderd meer dan vorig jaar, kwamen vanaf half negen 's morgens afzakken naar de sporthal van Kiewit om deel te nemen aan één van de drie afstanden: 20, 30 en 40 km. Vooral de 30 km werd veelvuldig gekozen door de deelnemers als hun favoriete afstand.

LEES MEER...

 

Staan er ook Hasseltse gezinnen op een wachtlijst voor adoptie van kinderen ?

Naar aanleiding van de beroering die ontstaan is rond de adoptieplannen van CD&V-senator Els Schelfhout,  vroeg ik mij af of er ook mensen uit Hasselt zijn die op een lijst staan om een kindje te adopteren. Na een bezoekje aan verschillende Hasseltse websites kwam ik op de site van de Banneuxwijk een vraagje tegen van een jong koppel uit de wijk dat op zoek is naar 'lotgenoten' in de buurt om tips en ideeën uit te wisselen rond school, vrije tijd en opvoeden.

LEES MEER...