Archief December 2009

Kerstmis op de Banneuxwijk

Kerstmis is een tijd van vrede en gezellig samenzijn met vrienden en familie, maar ook de sfeer van mooie en prachtig versierde straten. Dus de hoogste tijd dat we eens op onderzoek gingen in onze wijk. We zijn vertrokken aan de achterzijde van onze wijk aan de scholen De Berk en De Kids. Via de zijstraten kwamen we terecht aan de Sittardlaan en de Heidestraat. Hier hebben de bewoners de straat prachtig versierd. Verder zijn we langs de route van de H2 naar de kerk gereden, en ook hier waren een paar huizen prachtig versierd. Toen zijn via de Banneuxstraat via het tweede gedeelte naar de Zegestraat en aan de rode lichten over gestoken naar Kempenhof. Ook hier waren de huizen mooie verstierd. Via de Paalsteenstraat kwamen we terug op de Kempische steenweg en via de Genkersteenweg zijn we terug naar de kerk gereden. Daarna zijn we nog even naar de mensen van de Chiro geweest en hebben een toffe avond gehad aan Olva's kerststal. Dit is een prachtig evenement want het brengt de mensen samen rond een gezellig vuur en een lekker hapje en een drankje in de hand. Wil u volgend jaar uw straat versieren met bomen zoals de Kids en de Berk gedaan hebben ? Laat het ons dan weten via de contact link op deze site en wij verzorgen de levering van de bomen (ism de stad hasselt). U dient ze enkel nog te versieren. Voor alle foto’s klik hier

Chiro OLVA nodigde Banneuxburen uit

Wie van houtvuren, glühwein en grillworsten houdt, moest zaterdagavond aan de chirolokalen van Banneux zijn. De meisjes en jongens van chiro Olva hadden er alles aan gedaan om het de vrienden en buren zo aangenaam mogelijk te maken die avond. Niet tevergeefs want al vlug drumden tientallen samen in de tenten of schaarden zich rond de hevig knetterende vuren. Eten en drinken gingen vlot van de hand. Keuze genoeg: er was glühwein en een batterij jenevers stond gekoeld klaar. Wie honger had, kon broodjes, soep, souvlaki of worst krijgen. Een heel leger leid(st)ers stond klaar om uit te schenken. Ilse Vandevenne, één van de leidsters: ” Het is de derde keer dat we dit organiseren en ja, het groeit hé. De buren en de ouders van de chiromeisjes en -jongens komen ons graag bezoeken. Ze weten dat we hun steun nodig hebben en wat we ermee doen”. Collega leider Gerrit Creemers bevestigt: “De opbrengsten dienen om knutselmateriaal te kopen maar ook om ons kamp te helpen betalen.” Bron : HasseltLokaal

De werken aan het onmoetingscentrum 'De Hazelaar'

Het is alweer een tijd geleden dat U hier iets over de Hazelaar kon lezen. De werken gaan goed voorruit. Men is begonnen met het leggen van de nutsvoorzieningen en de vergaderlokalen op het eerste verdiep zijn ook af. Ook heeft men de lift koker gemaakt en de dallen voor het dak liggen er op. De buitenmuren staan ook recht en de indeling is nu goed zichtbaar. De voegwerken langs de binnenzijde en buitenzijde zijn ook reeds afgewerkt. Kortelings gaat men starten om de verbindingalerie tussen de oude en nieuwe Hazelaar te maken. Hierdoor zullen de mensen een beter beeld krijgen van het totale gebouw. Maar de einddatum blijft behouden op september 2010. Voor alle foto's klik hier.

Herstructurering op til bij Euro-Twice in Hasselt

Bij gsm-hersteller Euro-Twice (Kempische Steenweg) in Hasselt is een herstructurering aangekondigd. Hoeveel jobs er precies verdwijnen is niet bekend, maar de bonden gaan uit van een collectief ontslag, dus minstens tien procent van de ongeveer 80 personeelsleden. Aanleiding voor het jobverlies is het feit dat Nokia, de grootste klant van het bedrijf, beslist heeft om in de loop van volgend jaar de gsm-herstelactiviteit te verhuizen naar Oost-Europa. Bij de vakbond wijst men erop dat het merendeel van de werknemers van Euro-Twice laaggeschoolde vrouwen zijn, van wie een derde ook nog eens een deeltijdse job uitoefent. Het gaat dus om een kwetsbare categorie voor wie het vinden van een nieuwe baan geen evidentie is. In januari zouden de onderhandelingen met de directie van start gaan. Bron : HBVL 

Kerstversiering KIDS

In het kader van jullie werking heeft het KIDS - dankzij jullie steun - dit jaar ook kerstbomen langs de straatkant kunnen plaatsen.  De bomen langs de Borggravevijversstraat werden versierd door de leerlingen van de basisschool KIDS. De bomen langs de Nieuwe Heidestraat door de leerlingen van het BuSO-KIDS. Van harte bedankt !

Spar Banneuxwijk wordt volledig vernieuwd 

Het is ons opgevallen dat aan onze buurtwinkel werken bezig zijn dus de hoogste tijd om eens op onderzoek te gaan. De parking naast het gebouw is herschapen tot een bouwwerf. Hier zal weldra het nieuwe gedeelte verrijzen. Eens deze werken voltooid zijn verhuist de hudige winkel. Dan wordt de hudige winkel volledig afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Als dan alles is afgewerkt (einde 2010) onstaat er een volledige nieuwe winkel met een winkel oppervlakte van 400 vierkante meter. De Familie Roijens en het voltallige personeel van de Spar Banneux weten dat het tijdens de werken niet altijd eenvoudig zal zijn om te parkeren voor de deur, maar de Parking verderop aan de school is een goed alternatief. Ze hopen dan ook op u begrip te kunnen rekenen en bieden alvast hun veronschuldigingen aan voor de eventuele ongemakken.

LEES MEER...

Wijkwerking Stebo in de Banneuxwijk

De wijkwerking Stebo is nu ook actief in onze wijk. Heb je een idee of wil je een straatfeest geven ? Weet je niet hoe je er moet beginnen ? Kom dan gerust eens praten met onze wijkwerkster YURDANUR KALEMKUS in de BIBLIOTHEEK op onze wijk. Dit kan op dinsdag van 13u tot 16u en donderdag van 9u tot 12u of telefonisch via 011-253895 en vragen naar YURDANUR. 

Nieuwe brievenbussen in de Banneuxwijk

Nadat men de afgelopen jaren de huizen op de Banneuxwijk heeft verfraaid en de stoepen gedeeltelijk zijn vernieuwd was het nu de beurt aan de brievenbussen. Deze brievenbussen voldoen aan de wettelijke normen en worden geplaatst op vraag van de Hasseltse HuisvestigingsMaatschappij. De sociale werkplaats Werkpunt verving de oude en plaatste de nieuwe brievenbussen. Deze worden gemaakt door een bedrijf uit Diepenbeek en ze zijn zeer degelijk. Binnenkort kan U ook alles lezen over de toekomstige werken van de Hasseltse HuisvestingsMaatschappij op onze wijk.

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt