Archief December 2008

Kom naar de Mozaïek-quiz op 31 januari 2009

De Mozaïekschool, i.s.m. de ouderraad,nodigt je uit op haar 3e Mozaïekquiz. Inschrijven kan tot 28 januari bij Jeroen Hendrickx. Ploegen kunnen tot 6 personen bevatten. De quiz start op zaterdag 31 januari 2009 om 19u30 stipt in de turnzaal van de Mozaïekschool in de Zegestraat 40 te Hasselt. Vergeet de naam van je ploeg niet te vermelden ! Download hier de affiche in PDF formaat

'Een winkel waar je geld kan besparen'

Op de Kempische Steenweg 217 bevindt zich een nieuwe winkel. In deze winkel kan je vanalles kopen, gaande van salons, tafels, klein- en kantoormeubelen, maar ook allerlei antiek en kleine zaken zoals badartikelen, gezondsheidsolieën, enz. 

LEES MEER...  

Oudercontacten in school 'de Berk' altijd speciale gebeurtenis

Als ouders van studerende kinderen weet iedereen dat je als ouder op regelmatige tijdstippen ook naar school moet. En, iedere school doet het op zijn manier. Maar wat het oudercomité van de school De Berk doet is toch speciaal. Nu moet ik zeggen dat het oudercontact hier als iets speciaals is op deze school. De kinderen die hier naar school gaan hebben bepaalde leerstoornissen en de ouders moeten dan ook verschillende leerkrachten bezoeken. De klasleerkracht, de taalleerkracht, enz...

LEES MEER...  

Kerstsfeer op de Banneuxwijk

Als inwoner van de Banneuxwijk en stadsreporter voor HasseltLokaal kon een klein sfeerverslag van de kerstsfeer op de Banneuxwijk niet ontbreken.Ik (Vital Hermans) ben op zondagmiddag gaan wandelen met de bedoeling foto's te maken van versierde huizen en winkels. Maar tijdens mijn wandeltocht kwam ik voorbij Het Pennedoosje en daar stond de Kerstman en een echte kerststal waar men allerlei kleine cadeautjes kon kopen.

LEES MEER... 

Bedrijfsbrandje in de Walenstraat

Vrijdagnamiddag, rond 14.30uur ontstond er een brand bij schoonmaakbedrijf Euroclean in de Walenstraat te Hasselt.Een droogkast, gebruikt voor het drogen van pas gewassen dweilen, vatte er vuur. Door de brand raakten de droogkast en de wasmachine zwaar beschadigd. In het pand onstond er een zware rookontwikkeling.

LEES MEER... 

Kerst op Kiewit-Heide: Veel worstenbroodjes, glühwein en borreltjes

Wat stilaan een mooie gewoonte is geworden gebeurde ook nu. Rond Kerstmis stropen de mensen van het buurtcomité van de Hei de mouwen op en wordt iedereen uitgenodigd de kersthappening. Drie dagen lang rook het Schutterspleintje naar glühwein en worstenbroodjes. Om zondagavond af te sluiten met spek met eieren. 

LEES MEER... 

Defect fornuis veroorzaakt gaslek

Zondagvoormiddag omstreeks 11.u5 rukte de Hasseltse brandweer uit naar de A. Jeurissenstraat in de Hasseltse Banneuxwijk. In een woning werd een hevige gasgeur gemeld. Ter plaatse bleek dat een defect aan een draaiknop van een gasfornuis een gaslek veroorzaakte. Het optreden van de brandweer beperkte zich tot het meten van het gaslek en tot het dichtdraaien van de gaskraan.

LEES MEER... 

Kerstspel in de Zegestraat

Op 21 december 2008 organiseerde men in de Zegestraat een Kerstspel. Bekijk hier meer informatie hieromtrent

Samenaankoop huisbrandolie

Mij even voorstellen : ik ben Hermans Vital en ik ben woonachtig te Hasselt.  Sinds een 3 tal jaren doe ik de samenaankoop van Huisbrandolie voor de Banneuxwijk. Nu heb ik een droom ik wil het doen voor heel Hasselt en zijn randgemeenten. 

LEES MEER...

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt