Archief Augustus 2010

Ruil- en verkoopweekend Avivaria een succes 

DINSDAG 31 AUGUSTUS 2010 10:09 VITAL

Bij de Kleindierclub Avivaria vond er het voorbije weekend de jaarlijkse ruil- en verkoopdagen van kleindieren plaats. Je kon er gaan kijken naar allerlei kleine dieren. Ondanks het mindere weer was er toch weer veel volk. Bron: Hasseltlokaal 

Een verslag van het Volksfeest voor Kiewittenaren van PP & RR

VRIJDAG 27 AUGUSTUS 2010 09:39 VITAL

Alle inwoners van Kiewit kregen van de organisatoren van Pukkelpop  en Rimpelrock een uitnodiging in de bus. Die konden ze inruilen voor een polsbandje, een eetbonnetje en drie dranktickets. Ruim 3000 Kiewittenaren schreven in voor het volksfeest. Lees het hele verslag op HBVL.

Pukkelpop is begonnen 

DONDERDAG 19 AUGUSTUS 2010 11:14 VITAL

Als wijkreporter van onze website bekijken we ook dag dagelijks de site`s  van onze buren. Daar konden we lezen dat het jonge geweld zijn weg heeft gevonden naar de festival weide van Pukkelpop. Vanaf vandaag gaat het Verjaardag Feest pas goed beginnen. Je kan alles volgen op Hasseltlokaal en HBVL. 

Het achtste Mirakel door de Banneuexkes

DINSDAG 17 AUGUSTUS 2010 17:50 VITAL

In het programma-overzicht van de Virga Jessefeesten vinden we ook het toneelgezelschap ‘De Banneuxkes’ terug. Het gezelschap dat ontstond op 15 maart 1993 heeft al heel wat op zijn palmares gespeeld onder het voorzitterschap van Wim Reyskens (de champetter in het openluchtmuseum Bokrijk , de Belleman  of Kerstman) die de fakkel terug heeft overgegeven aan Jan Dierckx. Lees het hele verslag op HBVLof Hasseltlokaal.

Onze wijk klaar voor Pukkelpop 2010

MAANDAG 16 AUGUSTUS 2010 22:35 VITAL

Zoals iedereen onderhand wel weet grenst onze Banneuxwijk aan de festivalweide van Pukkelpop. De meeste bewoners van onze wijk kunnen leven met de overlast die dit festival met zich brengt en menig handelaar speelt er zelfs op in. De meesten nemen voor de festivaldagen zelfs extra personeel aan,want ook het "jonge geweld" weet onze wijk te vinden.
De handelaars van de Banneuxwijk kan je bereiken via de Kempischesteenweg en dan aan de verkeerslichten linksaf slaan (als je van de weide komt) naar de Banneuxwijk. Hou er wel rekening mee dat de wijk tijdens Pukkelpop volledig wordt afgesloten voor verkeer (enkel toegankelijk voor bewoners) en dat het verboden isom langs de straten en pleinen te parkeren. voor foto’s van onze wijk klik hier. Bron:  Hasseltlokaal

Ruil- en verkoop weekend van kleindieren

MAANDAG 16 AUGUSTUS 2010 11:56 KRIS

Zaterdag 28 augustus 2010 van 09u tot 20u en zondag 29 augustus van 09u tot 16u organiseert Kleindierclub Avivariade jaarlijkse ruil- en verkoopdagen van kleindieren (ezels, geiten, kippen, konijnen, eenden, ganzen, cavia's, kwartels, duiven,.......). Ben je op zoek naar een leuk rasdiertje of kom je gewoon eens beestjes kijken, iedereen is van harte welkom. Locatie: Heksenbergstraat 5-7, 3500 Hasselt, België. Zeker een bezoekje waard. De inkom is gratis.

Theater Warmoes in de Volkstuinen

VRIJDAG 13 AUGUSTUS 2010 17:47 VITAL

In de Volkstuinen van onze wijk kon je tijdens Theater op de Markt gaan kijken naar de voorstelling “Warmoes”. Warmoes is eigenlijk een groente die veel weg heeft van spinazie. Het verhaal gaat over Meesje die een tuintje wil hebben. Vele “tuinvrienden” zijn daar tegen. Hier wordt het verhaal rond gebouwd.Lees het hele verslag op HBVL. Meer foto’s van deze geslaagde voorstelling vind je hier. Bron:HBVL

Feest op onze wijk 

WOENSDAG 11 AUGUSTUS 2010 07:18 VITAL

Onze wijk vierde het voorbije weekend uitgebreid feest: duizenden brachten een bezoek aan de vlooienmarkt, de theatervoorstellingen in de volkstuintjes mochten op heel wat belangstelling rekenen en onze jaarlijkse Banneuxkermis - die dit jaar wat langer zal duren – draait  op volle toeren. Meer foto's van de Vlooienmarkt Klik hier.Meer foto's van de Kermis Klik hier. Voor de Video klik hier. Lees zeker het hele verslag op Hasseltlokaal.

Volksfeest op 13 augustus!

MAANDAG 09 AUGUSTUS 2010 12:14 VITAL

Op vrijdag 13 augustus nodigen de Pukkelpop- en Rimpelrock- organisatie en het stadsbestuur van Hasselt de Hasselaren uit op een volksfeest op het festivalterrein van Kiewit. Het volksfeest begint om16.00u aan de kerk van Kiewit met een korte herdenkingsceremonie voor Felice. Vanaf 16.30u start het volksfeest op de festivalweide met o.a. het Retro Swingfeest van Radio Modern, The Al PaoneBand en onze Limburgse trots L&M Band. Wij inwoners van Banneuxwijk is het volksfeest gratis, als blijk van dank voor de fijnesamenwerking de voorbije 20 jaar! Wil je er graag bij zijn, bevestig dan je komst en het aantal gezinsleden voor donderdag 12 augustus via volksfeest@hasselt.be. Of kom met je uitnodiging die je in de bus heb gehad vanaf  Maandag, 9 augustus tot en met donderdag, 12 augustus, tussen 10.00u en 13.00u kan je het toegangsbandje, 1 eetbon en 3 drankbonnetjes (per ingeschreven persoon) komen afhalen aan het Infopunt (tegenover de kerk van Kiewit, hoek Tulpinstraat-Kempische Steenweg) of de dag zelf, vanaf 08.00u aan de  perscabine aan de inkom van het festivalterrein. Late beslissers kunnen nog steeds met hun uitnodiging terecht op vrijdag 13 augustus vanaf8u aan de perscabine aan de inkom van het festivalterrein. Alle info kan je vinden op Hasselt.be Bron foto: Stad Hasselt 

Volkstuinen Banneux op het nieuws

VRIJDAG 06 AUGUSTUS 2010 07:50 KRIS

Gisteren werd in het nieuws op één een fragment uitgezonden van Studio Orka (Theater op de Markt) in de VOlkstuinen van de Banneuxwijk. Extra reklame voor de wijk en de website was ook heel even in beeld. Bekijk hier het fragment

Banneuxwijk viert feest 

WOENSDAG 04 AUGUSTUS 2010 07:41 VITAL

Nu de maand augustus er weer is hebben sommigen onder ons weer de kriebels in de buik. We hebben het dan niet over de Virga Jesse feesten maar over Saint Marie Kermis. Dit is de kermis die ieder jaar plaats vindt op onze wijk. De kermis is niet zo bekend bij het grote publiek maar de opening wel, want VZW De Brug houd er weer zijn Vlooienmarkt. Deze markt trekt een massa volk aan, en zorgt dan volgens sommigen ook voor de nodige overlast. Maar de meeste inwoners kunnen er mee leven. De kermis gaat door van 7 tot 10 augustus. Ook dit jaar wordt de kermis bezocht door Steve Meert van Fc Nerds. Hij zal dit jaar de kermis bezoeken op zondagnamiddag. Tevens kunt U de Volkstuinen bezoeken waar men kan gaan kijken naar voorstellingen van Studio Orka in het kader van Theater op de Markt. Er werd ons verteld dat er hard aan gewerkt om volgend jaar in de vernieuwde Hazelaar een Kermisfuif te kunnen geven. Heb je wat vrije tijd en wil je helpen, laat het ons dan weten en wij brengen u in contact met de verantwoordelijken. Als je alles wil weten over de Vlooienmarkt raden we aan om op 6 augustus naar Studio TVL te kijken want daar komen de mensen van VZW De Brug de nodige uitleg geven.

 

Reklamepanelen

ZONDAG 01 AUGUSTUS 2010 13:31 KRIS

We hebben enkele reklamepanelen laten maken om de website extra in de kijker te plaatsen. Heb je interesse om er ook zo eentje in je voortuin te plaatsen, laat het ons dan aub weten via ons contactformulier en we leveren het je gratis bij je thuis af. Alvast bedankt voor de vrijwillige hulp !