Archief Augustus 2009

De ouderraad van de Mozaïekschool plaatst nieuwe speeltuigen

Het harde werk en het organiseren van de vele activiteiten tijdens de afgelopen schooljaren hebben een aantal nieuwe attracties opgeleverd voor de kleinsten onder de schoolgaande kinderen. Samen met het schoolbestuur realiseerde de ouderraad van de Mozaïekschool dit mooie project en de plaatsing daarvan was net voor de start van het schooljaar dan ook een feit. De kleuters zullen hun dus al op de 1ste schooldag alweer helemaal kunnen uitleven op de nieuwste attracties op de speelplaats. Klik hier om nog meer foto's te bekijken

Opendeurdag Ukkies/Speeltoren op zondag 27 september

Kinderdagverblijf 'De Ukkies' bestaat 40 jaar ! Buitenschoolse opvang 'De Speeltoren' bestaat 10 jaar ! Om dit te vieren houden beiden een opendeur op zondag 27 september van 14u tot 17u30. Er is onder andere : springkasteel - grimeren - pakjes vissen - tombola - cafetaria - workshops - .... . Allen daarheen !

Banneuxwijk krijgt groter ontmoetingscentrum

Donderdag is de eerste steen gelegd van de uitbreidingswerken aan Ontmoetingscentrum De Hazelaar in de Banneuxwijk. Opvallend: kleurverlichting geeft aan welk soort activiteit er plaats heeft. “Met deze uitbreiding van het ontmoetingscentrum willen we verenigingen maar ook individuen, een plek geven om samen te komen, te vieren en hun activiteiten te plannen in de eigen wijk”, zegt schepen van Cultuur Lieve Pollet. 

LEES MEER...

Kermisweekend Banneuxwijk een topper van formaat

In het weekend van 8 en 9 augustus vond er de jaarlijkse kermis plaats. De kermis, ook beter gekend als Sint-Marie-kermis, was weer goed zoals altijd. Op zaterdag werd de Banneuxwijk wakker onder een stralend zon en veel volk. De Vzw de Brug hield er zijn jaarlijkse vlooienmarkt. Bij mijn eerste verkenning (rond 7.00u)  was nog iedereen aan het opbouwen, maar was er al aardig wat volk. Bij mijn bezoek aan de markt kon je over de koppen lopen (volgens de organisatie 16.000 mensen) maar even goed kon men rustig rondlopen (mede dankzij de grote oppervlakte ). 

LEES MEER...

FC Nerds bezoeken Banneux kermis !!

Na de vlooienmarkt zaterdag wordt ook zondag een dag om naar uit te kijken : Dirk, Wesley en Hasselaar Steve Meert van FC NERDS zullen aanstaande zondag een bezoek brengen aan Banneuxwijkkermis. Zij zullen te gast zijn in Lunapark The Golden Gate van uitbater Tony Vanlingen. Om 15u zullen zij arriveren ze zullen foto’s signeren en op de foto gaan met de vele fans van FC NERDS. Het succes blijft maar duren, dat kan je zien in de agenda van Steveke op www.stevemeert.be en op de site van de NERDS op www.denerds.be.

Zaterdag 8 augustus is het weer Vlooienmarkt

Op zaterdag 8 augustus is het weer zover. Onze wijk wordt dan weer overrommeld door koopjesjagers. VZW De Brug organiseert dan weer haar jaarlijkse vlooienmarkt. De plaats van afspraak blijf zoals alle jaren hetzelfde. Men kan de markt bezoeken vanaf 10.00u tot 17.00u. De VZW De Brug heeft ook dit jaar weer een tweedehands-boekenbeurs. Deze gaat door aan de school de Toverfluit. Hier kan men ook terecht voor een hapje en een drankje. Het is dan ook ten strengste verboden om als standhouder drank, eten of ijs te verkopen langs het parcours. De kostprijs voor een staanplaats van 6 meter bedraagt 2€. Inlichtingen kan men steeds bekomen bij Liesens Stefan op het nummer 011/23 26 12. Wij van wensen de organisatie dan ook een succesvolle vlooienmarkt toe.

Spandoeken

Banneuxwijk.be heeft 2 spandoeken laten maken met daarop de vermelding van de website. Organiseer je een activiteit in de wijk, gelieve ons dan te contacteren zodat we het spandoek kunnen uitlenen om de website zo wat meer bekendheid te geven in de wijk. ALvast bedankt voor jullie medewerking !

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt