Archief April 2010

Redactiebezoek Humaniora Kindsheid Jesu Hasselt

ZATERDAG 24 APRIL 2010 08:14 

Donderdagnamiddag hebben de leerlingen van het Humaniora Kindsheid Jesu uit Hasselt de redactie van het Belang van Limburg bezocht. Ze kregen er meer uitleg over het reilen en zeilen van de krant en haar website.

Stad vraagt aandacht voor gauwdiefstallen op vakantie

DINSDAG 20 APRIL 2010 21:57 KRIS

Na de aandacht voor gauwdiefstal in de stad richt de preventiedienst zich nu ook op de reizende Hasselaar. Samen met de Hasseltse reisbureaus worden tips aangereikt om gauwdiefstal op reis te voorkomen. Naast een informatieve flyer krijgen de reizigers een neketui mee op reis, om hun documenten en geld veilig weg te bergen. De preventiedienst verloot aan het eind van de zomer tien picknickmanden tussen reizigers die een vakantiefoto sturen, waarop te zien is dat ze het neketui gebruiken. Inzendingen zijn welkom tot 31 augustus via huisvanpreventie@hasselt.be met vermelding ’een gauwdief op reis’. Bron : HBVL

De Ambacht, een restaurant met (h)eerlijke producten

DINSDAG 20 APRIL 2010 21:55 KRIS

Wie een beetje vertrouwd is met de Spaanse keuken kent zeker het restaurant Alegria in de Paggestraat (Genker Steenweg). Uitbaters Wouter Van Hoof en Shannon van der Velde hebben er gedurende drieënhalf jaar hun beste beentjes voorgezet maar vonden het nu tijd voor een andere uitdaging: De Ambacht. “We vervullen hiermee onze gezamenlijke droom: een restaurant met een Frans-Belgische keuken uitbaten”, vertelt Shannon. “Wouter en ik mikken op een hoger niveau zonder dat de prijzen de pan uit swingen. In De Ambacht gaan we zoveel mogelijk met ingrediënten werken komende van plaatselijke teelt en van eerlijke handel.” De Ambacht ontving voor deze ‘omdoping’ zaterdag haar cliënteel tijdens een stijlvolle receptie. Het restaurant met de vernieuwde keuken gaat open op donderdag 22 april. Info@deambacht.bewww.deambacht.be
011/ 24 29 18

Parking Philipsbrug deels dicht door afbrokkelend beton

ZATERDAG 17 APRIL 2010 06:04 KRIS

Wegen en Verkeer gaat de komende dagen een deel van de parking onder de Philipsbrug afsluiten omdat van de brug stukjes beton afbrokkelen. “Het gaat over éénderde van de parking aan beide zijden van de spoorlijn Hasselt-Genk”, zegt woordvoerder Jo Lieben. “We willen voorkomen dat er auto’s beschadigd worden. Tot we de brug hersteld hebben, sluiten we dit deel af. In principe is er parkeerplaats genoeg, zeker aan de kant Hasselt. Wie anders aan de Zonhovense kant parkeert, kan best de brug overrijden en vindt dan plaats.” Bron : HBVL

Fietstocht (h)eerlijke boerenproducten

DINSDAG 13 APRIL 2010 12:59 KRIS

In Hasselt vind je verbazend veel toffe adressen waar je (h)eerlijke aardbeien, boter, kaas, hoeve-ijs, yoghurt, groenten, varkensvlees,… rechtstreeks bij de boer kunt kopen. De Stad Hasselt heeft het aanbod van alle handelszaken die eerlijke en Hasseltse boerenproducten verkopen in kaart gebracht in een ‘FairTrade stadsplan’. Bovendien ontwikkelden we een ‘fietsrouteplan (h)eerlijke boerenproducten’, dat is een fietsrouteplan van 30 km door Stevoort en Spalbeek en duidt zoveel mogelijk boeren aan die aan thuisverkoop doen. Beide plannen zijn gratis te verkrijgen bij de toeristische dienst van de Stad Hasselt. Met dit schrijven willen we alle Hasselaren uitnodigen om deze nieuwe fietstocht in te rijden. Deze tocht organiseren we op zondag, 25 april, ‘De dag van de Aarde’. Afspraak hiervoor om 14 uur op de parking van het Domein Kiewit, Putvennestraat 130. Deze ingekorte tocht van 20 km gaat langs het Swijsenhof waar je getrakteerd wordt op (h)eerlijke boerenproducten en een glaasje FairTrade wijn of worldshake. Inschrijven voor dit leuk uitje doe je voor 20 april bij Ingeborg Debock op ontwikkelingssamenwerking@hasselt.be of 011/23.94.98. 

Garageverkoop een gering succes

MAANDAG 12 APRIL 2010 09:52 KRIS

In het weekeinde van 10 en 11 april was er de jaarlijkse garageverkoop van vzw LIMBURGIA. Er werd aangekondigd dat er een 200-tal deelnemers zouden zijn, maar er waren slechts 50 deelnemers. Deze deelnemers waren goed te herkennen aan de oranje Ballonnen aan hun gevel. Dat iedereen zijn schatten tentoonstelde moet niet verteld worden. Deze soms zeer mooie stukken veranderen dan vrij snel van eigenaar. Al bij al was het gezellig. Maar toch hopen de deelnemers en organisatie volgend jaar op meer deelnemers en meer bezoekers.

Vlokstuinen leven weer op

VRIJDAG 09 APRIL 2010 08:01 KRIS

De Volkstuinen op de Banneuxwijk leven weer op. Na een veel te lange winter komen de tuin vrienden weer tot leven. De meeste tuinen zijn reeds gespit en sommige hebben al geplant. Maar wat ons op viel was dat er veel nieuwe gezichten zijn. Velen zijn na de oproep van het najaar op onze site lid geworden. Sommige tuinvrienden kijken dan ook uit naar het warme weer want groenten hebben regen en zon nodig .Wie de werkzaamheden wil volgen is steeds welkom in de volkstuinen op de Banneuxwijk ter hoogte van de gebouwen van Festarent.

Damesfietsclub

VRIJDAG 02 APRIL 2010 14:23 KRIS

Op dinsdag 13 april 2010 om 18u30 gaat het nieuwe fietsseizoen van de damesfietsclub van de Banneuxwijk van start. We vertrekken aan het Alfons Jeurissenplein bij het speeltuintje stipt om 18u30. Heb je zin om in een gezellige groep in de natuur rondom Hasselt te fietsen en nieuwe fietsroutes te ontdekken dan is de damesfietsclub zeker een aanrader. We fietsen een dikke twee uur en halverwege de tocht wordt er steevast halt gehouden voor een verfrissing en om even bij te kletsen. Na de lange winter zal het een verademing zijn om weer eens van de buitenlucht te genieten. We kijken er dan ook echt naar uit en hopen dit jaar enkele nieuwe gezichten te mogen verwelkomen. 

Nostalgie

DONDERDAG 01 APRIL 2010 07:40 KRIS

We willen graag op zoek gaan naar enkele foto's van hoe de Banneuxwijk er vroeger uit zag. kan je ons helpen ? Dan horen we dit graag via ons contactformulier. Op Facebook is er al een leuke groep beschikbaar van Hasseltse Nostalgie, maar we willen het dus specifiek voor onze wijk.