Archief Oktober 2012

Banneuxwijk.be meer dan zomaar een site

WOENSDAG 31 OKTOBER 2012 17:03 VITAL

Sinds een 5 tal jaren is er een toffe site in de Banneuxwijk. WWW.BANNEUXWIJK.BE is de naam . Je kunt er alles vinden over de Banneuxwijk. De site is ontstaan uit het hoofd van Kris Vranken. Hij vond dat er veel te doen was op deze wijk maar was geen overzicht . Nu een kleine 5 jaar later is de site een vaste waarde geworden op deze wijk en ver daar buiten. Je kunt er alles vinden over alle verengingen van deze wijk.

Omdat de site in 2013 5 jaar bestaat wil men dan ook ALLE handelszaken, VZW’s en Verengingen per 1/2/2013 op de site hebben. Maar dat is niet alles. Men heeft in 2011 de eerste Banneuxrun georganiseerd en het was een succes. In 2012 heeft men een Garageverkoop gedaan en samen met de Banneuxrun was dit wederom een succes. De Banneuxrun is ondertussen losgetrokken uit de Banneuxwijk.be en gaat solo verder (men heeft er een eigen feitelijke verenging van gemaakt)

Maar omdat men niet stil wil zitten gaat men nog verder op 11 november dan vind er het eerste Senioren feest plaats . Net als de Banneuxrun gaat de opbrengst naar een goed doel. Bij de Banneuxrun was het lopen tegen kanker en bij het Seniorenfeest zijn het de Mediclows .

Maar dat is nog niet alles .

De mensen achter de Site Banneuxwijk.be hebben goede banden met de Sint. Vital was tijdens zijn vakantie in Spanje dan ook bij hem bezoek gegaan. Na een warme ontvangst en nodige speculaas heeft de Sint beslist om dit jaar ook naar de Kinderen in van de Banneuxwijk te komen (en ver daarbuiten ) Hij doet hier zijn intrede op 17 november. Alle kinderen zijn welkom van 11u30 en de kinderen krijgen alle aandacht van de sint en de pieten. Je kunt ook een tekening downloaden van de site www.banneuxwijk.be en deze de dag zelf aan de sint geven.

Maar sinterklaas is een beetje verdrietig. De Sloddervos Piet heeft koffie in zijn dierbare boek gemorst juist toen hij de gegevens van de LIEVE kinderen van Hasselt aan bijwerken was. Dus mama's en Papa's jullie kunnen ook een briefje afhalen via de site en dit dan aan sloddervos piet bezorgen de dag zelf of Via mail. Nu zou de Sint de Sint niet zijn als hij iets in petto had voor de kinderen .

Niet alleen de Kinderen van De Banneuxwijk zijn welkom maar ook die van Verder daar buiten. Als extra geeft de goede Sint nog een FUIF voor alle kinderen tot 17jaar (Non alcoholic Fuif ) Hier kan je terecht vanaf 18u .

Alles gaat door in zaal het LINDEHOF in de rechterstraat 43 in Hasselt.

Kaarten kan je bekomen aan 5euro op de volgende punten (vanaf 1/11) Van den Born S Vijversstraat 23;Herks Gazetje Sint-Truidersteenweg 528;Pennendoosje Kiewitstraat 123;De Oprit Luikersteenweg 315;Dagbladhandel Inge en Johan Diestersteenweg 374;Game Mania Hasselt Luikersteenweg 101;Aveve Kris Konings Donkweg 56 zonhoven Aan de Kassa betaal je 7euro

vijfde leerjaar van kindercampus Mozaïek beleefd een super Halloween 

WOENSDAG 31 OKTOBER 2012 16:54 

De kinderen van het vijfde leerjaar van kindercampus Mozaïek beleefden een super Halloween. Inverschillende workshops werd het feest met een enorm enthousiasme voorbereid. Er kon gekozen worden voor dans, drama of een griezelhuis knutselen.

Iedereen mocht verkleed naar school komen. De heksen, spoken en andere griezels mochten allemaal op de foto. Wie wou, mocht meedingen naar de titel van Miss of Mister Halloween of meedoen aan het (h)examen van professor Halloween-weet-al.

Tijdens een heuse halloweenshow konden kinderen, ouders en grootouders genieten van het spektakel. Hoe de kinderen dit alles beleefden kan je zien op de schoolwebsite.

LAATST AANGEPAST ( WOENSDAG 07 NOVEMBER 2012 08:27 )  

Kleuters Kindercampus Mozaïek vieren feest met klaspop Jules

WOENSDAG 31 OKTOBER 2012 16:49 

Een hele week hebben de kinderen van de eerste kleuterklas toegeleefd naar het verjaardagfeest van klaspop Juul. De klassen werden versierd met kleurrijke slingers. Voor elke Jules werd er een speciale verjaardagsstoel gemaakt en de kleuters maakten hun eigen kroon om naar het grote feest te gaan. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver : Jules was jarig! Alle kleuters kwamen met hun zelfgebakken wafeltjes naar het feest. Er werd gezongen en gedanst, en Jules mocht zijn 3 kaarsjes uitblazen. Bij een verjaardagsfeest horen natuurlijk ook cadeautjes. Daarom kreeg elke Jules een beertje om mee te nemen naar de klas. Maar Jules wilde de kleuters ook een beetje verrassen en bracht daarom voor iedereen een klein pakje mee. Het was een droom van een verjaardagsfeest. De kleuters, de juffen en Jules hebben er enorm van genoten!
Tekst : Tine Feyton

Platen- en cd-beurs zamelt geld in voor goede doel

MAANDAG 29 OKTOBER 2012 14:34 

In zaal De Hazelaar vindt op zondag 18 november 2012 de tweede editie van de 'Platen en cd-beurs Hasselt' plaats. Een deel van de opbrengst gaat naar het Bone4Kidsfonds, dat geld inzamelt voor het onderzoek naar pseudoartrose bij kinderen.

Uniek aan de 'Platen en cd-beurs Hasselt' is dat dj's, muzikanten, bookers, radiomakers en muziekjournalisten er - vaak voor het eerst - hun persoonlijk collectie aan de man komen brengen. Dat maakt dat er onder het aanbod heel wat zeldzame exemplaren zijn terug te vinden.

Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van de beurs naar www.bone4kids.be, een organisatie die geld inzamelt voor het onderzoek naar pseudoartrose bij kinderen, dat momenteel gevoerd wordt in KU Leuven. Het is een erg zeldzame ziekte, waardoor de overheid en de farmaceutische industrie helaas niet met het nodige geld - maar liefst 1.000.000 euro - over de brug willen komen. Hierdoor zijn patiëntjes en hun familie aangewezen op diverse inzamelacties.

Op de beurs zelf zijn de nodige dranken en versnaperingen voorzien aan democratische prijzen, evenals een exclusieve tombola gesteund door alle deelnemers, waarvan de opbrengst eveneens naar het Bone4Kidsfonds gaat.

De lijst met deelnemers:

LUC & EPPO JANSSEN (Pukkelpop - Stubru - Radio1)
BEN VAN ALBOOM (Focus Knack - Red Bull Elektropedia - Switch)
KIM MATHIJS (Ed & Kim - the Whatevers - Switch)
DJ TONIC (The Subs)
DJ RIOT (RaveOurSouls)
RAOUL BELMANS (Swirl People - Aroma Records)
DAVE SCHROYEN (Millionaire - Evil Superstars - the Sha-la-lee's)
STANNY FRANSSEN aka G-FORCE (I love techno)
KRISTOF CLAES (Goldfox - RaveOurSouls)
IRIDIUM - ALERT - CRUCIFIX (Conform Squad)
CORRID'OR (Walk the Night) & LOUD-E (Discoïne Records)
TOMAZ (Silo - Switch)
PAPLOU MUSIC (Hasselt)
CHRISTOPHE VAES (El Guapo Stuntteam - The Sha-la-lee's)
N-FLOW (Oldskool - Ruffskool)
KLAAS BEHEYDT (Dj Class - Stubru)
SAM OSTYN (Fuse - Minimixima)
SIKEY (Stubru - Select)
PICK-UP RECORDS (Heusden - Zolder)
JAY LEE (Fake That)

Bron :Het nieuwsblad 

Heksen trollen en elfentocht in de Banneuxwijk 

ZATERDAG 27 OKTOBER 2012 16:33 VITAL

Op zaterdag 10 november organiseert Freinetschool De Toverfluit een spectaculaire heksen trollen en elfentocht. De trollen hebben de toverfluit gestolen en de elfenprins gevangen genomen !
Wie helpt er om de school te redden !?!

Deze tocht is voor groot en klein, met animatie en een fantastische klank en lichtshow !
TIJDSTIP VERTREK:
- Kleuters en al wie bang is in het donker(-8 jaar): 18.00u en 18.30u
- Andere groepen: vanaf 19u, om de 10 minuten.
Laatste vertrek: +- 21.30u
Ouders kunnen natuurlijk samen met hun kroost de tocht doen.
Na de tocht is er een hapje en een drankje te verkrijgen in de heksenbar.
Locatie: Freinetschool De Toverfluit
Alfonds Jeurissenstraat 46 3500 Hasselt

Prijs:
- Volwassenen: 5 Euro (1 gratis consumptie inbegrepen)
- Kinderen: 3 Euro (1 gratis consumptie inbegrepen)


Kom liefst verkleed en vergeet je lantaarn niet!

Begrafenisonderneming Pierards overgenomen

VRIJDAG 26 OKTOBER 2012 16:55 

Door Kurt Meers  (made in Limburg)

Donkers-Cuypers, een begrafenisonderneming in Hasselt, heeft de iets verderop gelegen collega Pierards overgenomen. Het bedrijf dat van eigenaar wisselt, was een familiezaak, uitgebaat door Wim Pierards. Die had de begrafenisonderneming overgenomen van zijn vader toen die kwam te overlijden.

Donkers-Cuypers  ziet met de nieuwe aanwinst het verzorgingsgebied toenemen. Het bedrijf van Robert Donkers voert niet alleen de begrafenissen uit, maar biedt daarrond ook een heel diensten- en productenpakket, van verzekeringen, administratieve formaliteiten, grafmonumenten, drukwerk, enzovoort. In de consolidatie die al een tijdje aan de gang is in de uitvaartsector, is het totaalaanbod alsmaar belangrijker. De kleintjes, die vaak fors moeten investeren in een mortuarium of andere faciliteiten ten behoeve van het comfort van de nabestaanden, zijn gedoemd om te fusioneren of op te gaan in een groter geheel. In de VS zijn er groeperingen van begrafenisondernemingen die intussen beursgenoteerd zijn.

Overdekte vlooienmarkt een succes

DONDERDAG 25 OKTOBER 2012 16:09 VITAL

Afgelopen weken was er in zaal het lindehof in de rechterstraat en overdekte vlooienmarkt. Deze vlooienmarkt gaat door elke woensdag en dit van 10 tot 16u. Het is een kleine markt waar gezelligheid boven aan staat. Je kan er terecht voor allerlei spullen van antiek tot elektro. Inrichtingen bij Eddy Stulens GSM: 0476 / 500 484 Telefoon: 011 / 76 28 74 Email: eddy.stulens@gmail.com Foto's andre P

Gsm gestolen in Hasselt

VRIJDAG 19 OKTOBER 2012 18:16 VITAL

In de Eksterlaan zijn dieven donderdagavond rond 22.15 uur een woning binnengedrongen. De daders braken een raam open en gingen ervandoor met een gsm

Kathee stelt leerkracht van morgen voor

VRIJDAG 19 OKTOBER 2012 18:10 

door Rik Lemmens
Het minste wat je kan zeggen over de leerkrachten van de KT-scholengroep, is dat ze mee zijn met hun tijd. Tijdens de conferentiedag in Alden Biesen, sms'ten en twitterden ze er aardig op los.
Nadat enkele leerlingen van Kathee een brief hadden voorgelezen over De leerkracht van morgen, mochten de leerkrachten zelf aan de slag gaan. Elke school kreeg zijn eigen kleur en ballon, en met deze bonte ballonnen in de hand debatteerden ze creatief over de thema's : Dialoog, Samenwerken en Zelfreflectie. En om de resultaten extra in de verf te zetten, stemden ze via sms en twitter, zodat alle uitslagen live te volgen waren. De interactieve toekomst van de Hasseltse kinderen is dus verzekerd.

Hasselts frisbeeteam Diabolic Heaven wint tweemaal 

VRIJDAG 19 OKTOBER 2012 18:07 

Afgelopen weekend werden de frisbeefinales van het Belgisch vrouwenkampioenschap en van het Belgisch kampioenschap voor junioren U18 en U16 georganiseerd. De Hasseltse meisjes werden knap derde, maar het grootste succes behaalden de junioren.
Zowel in de U18 als in de U16 reeks won Diabolic Heaven het Belgisch kampioenschap. Zonder verlieswedstrijd kwamen beide teams in de finale.
De U16 namen het op tegen de Mooncatchers uit Brussel. Het Hasseltse team nam onmiddellijk een voorsprong en wist deze de hele wedstrijd lang vast te houden. Er werd gewonnen met 9-6.
De U18 speelden hun finale tegen de Karolingers uit Knokke. Door een goed tactisch aanvals- en verdedigingsplan kwam Diabolic Heaven snel 4 punten op voorsprong tegen de fysiek sterke Karolingers. Het Hasseltse team bleef geconcentreerd tot op het einde en won ook deze finale.
Na de winst van het indoor kampioenschap voor de U18 en de titel van Nederlands kampioen voor onze mannenploeg eerder dit jaar is dit weer een sportieve opsteker voor het Hasseltse Frisbee team. Wil je de mensen van Diabolic Heaven eens bezig zien kom dan op 4 november naar de indoor wedstrijden in Tongeren.

Tekst Sigi Bodson
Foto Get Horizontal

limburg > hasselt Koperdieven slaan toe

VITAL

In de Paalsteenstraat in Hasselt hebben koperdieven de omheining doorgeknipt van een bedrijfsterrein. Ze stalen een grote hoeveelheid elektriciteitskabels.

Eetdagen van Tevona in de Borggraaf

MAANDAG 08 OKTOBER 2012 14:20 VITAL

Tevona heeft grootse bouwplannen in regio Hasselt
De verouderde infrastructuur van wooncentrum Zonnedauw, gelegen aan de Kempische Kaai, is de aanleiding om over te gaan tot een totaalplan voor al de Tevona initiatieven in regio Hasselt. 

LEES MEER...

Inschrijven voor Seniorenfeest voor Mediclowns 

VRIJDAG 05 OKTOBER 2012 14:54 VITAL

Op 11 november vindt er het eerste Seniorenfeest plaats op de Banneuxwijk. Het is de bedoeling van de mensen achter banneuxwijk.be om de mensen een toffe namiddag te bezorgen. Men begint eraan om 12u met een Breugelbuffet Daarna is er een gezellige namiddag met oude volkspelen , kaarten, en demo's en men kan door lopend dansen op muziek van vroeger.

LEES MEER...

Hasselt sluit alle kleine bibliotheken

VRIJDAG 05 OKTOBER 2012 14:52 

Stad Hasselt wil de kleinste satellietbibliotheken sluiten. Ze worden vervangen door een bibliotheekbus.

De kleinste bibliotheken van Hasselt zijn geen lang leven meer beschoren. Satellietvestigingen zoals in Kiewit of in de Banneuxwijk zullen de komende jaren allicht de deuren sluiten. ‘De openingsuren zijn er al heel beperkt en de gebouwen zijn fel aan het verouderen’, zegt burgemeester Hilde Claes (SP.A). ‘Het is dan ook de vraag of ze de investering nog wel waard zijn. Het gaat dan vooral over de kleine antennetjes.’

LEES MEER...

Kindercampus Mozaïek maakt clip over Mister Fluo 

VRIJDAG 05 OKTOBER 2012 14:47 

Alle leerlingen van Kindercampus Mozaïek kregen van de Hasseltse politie reflecterende armbanden en reflectiebuisjes voor op de spaken.
Van Mister Fluo mochten ze een hip fluohesje met de tekst 'I love to see you' ontvangen. Het belang ervan maakte hij duidelijk in een korte show. De kinderen van klas 5C waren zo enthousiast dat ze samen met hun leerkracht een clipje hebben gemaakt. Bekijk het resultaat op de schoolwebsite. Bron HBVL.be

Wijkontbijt in Banneux is een succes

VRIJDAG 05 OKTOBER 2012 05:53 VITAL

Afgelopen zondag organiseerde de Dienst Wijkmanagement van Stad Hasselt met veel succes een wijkontbijt in Ontmoetingscentrum De Hazelaar in Banneux. 125 Deelnemers genoten van een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Kinderen jonger dan 6 jaar konden gratis meesmullen en spelen in de kinderspeelhoek. Verenigingen uit de wijk kregen de kans om hun werking voor te stellen aan de bezoekers en zo extra leden te werven. Er werden heel wat contacten uitgewisseld en leuke babbels gehouden. Deze activiteit is voor iedereen zeker voor herhaling vatbaar

 

Nadia blaast 40 kaartjes uit 

WOENSDAG 03 OKTOBER 2012 12:29 VITAL

Afgelopen zaterdag was de zwalulaan te klein. Want Nadia was verjaart . De vrienden en Familie waren dan ook tal rijk aanwezig want deze 40ste verjaardag is een mijlpaal in haar leven. Nadia zit nu in Tram 4 en we hopen dan ook dat ze er mag van genoten heeft . Wij wensen haar nog vele jaren en vele feestjes