Archief Oktober 2011

Eerste grote speelgoed beurs in de Banneuxwijk

DONDERDAG 27 OKTOBER 2011 15:37 

Bent ook u op zoek naar speelgoed aan een goedkope prijs? Of wenst u zich misschien gewoon een dagje te omringen met speelgoed? Aarzel dan niet en kom zeker op 30 oktober 2011 eens een kijkje nemen op de allereerste speelgoedbeurs georganiseerd door” Gepetto’s workshop.“. Nu wat onderscheidt deze beurs van alle andere speelgoedbeurzen? Deze beurs draait enkel en alleen om speelgoed. Er zullen zelfs enkele standen bijzijn die hun gespecialiseerd hebben in één type speelgoed, waaronder een stand met Lego, een andere met Playmobil, nog een andere met games en wat had u gedacht van een complete Disney stand? En dit zijn nog maar enkele voorbeelden van ons uitgebreid aanbod.
Met een bezoekje van ”Clown’s Koekie en Poekie” zullen ook de kinderen hun niet vervelen op deze beurs.Jong of minder jong, graag heten wij iedereen welkom op onze allereerste speelgoedbeurs!
Toegang:
• vanaf 09.00 u tot 17.00 u
• €2,00 + gratis consumptie,
• kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.
Plaats:
• Banneuxwijk - Hasselt
• “De Hazelaar “ (aan de kerk) Het artikel werd ons bezorgd door Véronique Liesens via onze site

Twee bussen botsen in Hasselt

WOENSDAG 26 OKTOBER 2011 17:10 

Op het kruispunt van de Genkersteenweg met de Kempische Steenweg zijn maandagochtend rond 9 uur twee volle lijnbussen gebotst.De twee bussen kwamen uit Genk. De eerste bus, die klaar stond om naar rechts af te slaan, werd op het kruispunt in de flank aangereden door een bus die naar links wilde afslaan. Er vielen geen gewonden en ook de materiële schade viel mee. Het ongeval zorgde wel voor behoorlijk wat verkeershinder. De Lijn trommelde een vervangbus op. Bron : HBVL

Toverfluit in de ban van het Halloweencircus

ZONDAG 23 OKTOBER 2011 16:30 

Wie zaterdagavond naar Freinetschool De Toverfluit kwam om een circusvoorstelling te zien, was er aan voor de moeite. Er was namelijk een vreselijke misdaad gebeurd en niemand van de circusartiesten had het overleefd, behalve madam Zolta… Zij was dan ook ten einde raad en vroeg aan de honderden kinderen en volwassenen om haar te helpen het mysterie op te lossen. Elk kind kreeg een toverarmband, waarmee ze alle circusartiesten even terug tot leven konden wekken. Die tijd konden ze gebruiken om vragen te stellen over de identiteit van de dader.
En toen vertrokken ze op onderzoek. Onderweg kwamen ze een verdronken clowntje, echte circuspaarden, acrobaten en een circusaap tegen. Het werd een griezelige, maar oh zo fijne Halloweentocht.
Terug op school kon iedereen wat bekomen in de gezellige Halloweenbar. Er werd nog druk nagekaart…
Deze geslaagde activiteit werd georganiseerd door een bangelijke groep ouders. En ook achter de bar vonden we heel wat helpende handen van ouders.
Kortom het was voor ouders, grootouders en kinderen een geslaagde activiteit.
En misschien, wie weet…zien we volgend jaar jullie daar ook. Of zijn jullie bang? Bron : HBVL

Banneuxkes met het heilig stoopke

WOENSDAG 19 OKTOBER 2011 17:07 

Het optreden van toneelgezelschap de Banneuxkes is al jaren een vast gegeven tijdens de Jeneverfeesten. Door het schitterende weer en de 5 optredens was het over de koppen lopen voor café Het Hooghuis afgelopen zondag tijdens de jeneverfeesten.De acteurs gingen dit jaar op zoek naar het 'Het Heilig Stoopke', waaraan een legende van koningen en oorlogen aan vast zat. Tijdens de 5 voorstellingen stond de Groenplaats afgeladen vol publiek. De zon was van de partij en zorgde er voor dat
de sfeer er goed in zat bij de mensen. Achteraf kreeg het publiek ook nog een borreltje dat gratis werd geschonken door de Banneuxkes en Stokerij Wissels. Iedereen was tevreden en de Banneuxkes konden weer met opgeheven hoofd de Groenplaats verlaten.Achteraf werd de dag afgesloten in de Kleine Hal. Afspraak met de Banneuxkes in februari voor de volgende voorstellingen.
Bron : HBVL.be 

Ook lopers van de Banneuxwijk liepen Dwars door hasselt 

MAANDAG 17 OKTOBER 2011 11:16 VITAL

Op zondag 15 oktober was er heel wat volk in Hasselt want de 29st Dwars door Hasselt vond er plaats. Vele mensen hebben deze loop uitgelopen zo ook de vriendinnen Ria Schildermans en Brigitte Bleus van onze wijk. Ze lopen al 13 jaar samen . Het was hun tweede deelname aan Dwars door Hasselt en ondanks het mindere weer hebben ze er van genoten.Samen met vele andere van onze wijk lopen zijn wekelijks trouw hun kilometers. Ze lopen door heel de hele wijk maar ook regelmatig richting Bokrijk . We hopen dan ook dat ze nog vele jaren mogen lopen en hopen hen dan ook tijdens de 2de Banneuxrun te mogen ontvangen .

Het artikel werd ons bezorgd door de buren van Ria en Brigitte
Foto: HBVL

Bewoners/gasten en personeel Tevona nodigen uit voor hun “Eetdag”

ZONDAG 09 OKTOBER 2011 08:57 

Omdat de organisatie van Tevona voortdurend nood heeft aan financiële steun om al haar doelen te kunnen realiseren, organiseert ze een Eetdag. Zij willen namelijk de toekomst van bewoners en gasten uit regio Hasselt,veilig stellen en optimaliseren. Met uw hulp hopen zij de droom van onze bewoners/gasten/personeel waar te kunnen maken. Tijdens de “eetdag” lichten zij een tipje van de sluier zodat u een idee krijgt van wat de toekomst in De Borggraaf zal brengen. Wij rekenen er op dat u “uw steentje bijdraagt”!

U kan kiezen uit een aantal menu’s: Kijk hier voor alle menu's Bron : HBVL.be

Keukens Dovy opent pand op de Genkersteenweg

VRIJDAG 14 OKTOBER 2011 18:34 VITAL

Keukens dovy opende afgelopen weekeinde een gloed nieuwe toonzaal op de Genkersteenweg .Het is de eerste in Limburg en zeer gunstig gelegen. Want dit gedeelte van Genkersteenweg is stilaan een keuken winkelstraat aan worden .Keukens Dovy vind je tegen over de Lorka . We wensen de uitbaters dan ook veel succes in hun nieuwe zaak.

Garageverkoop wordt zeker herhaald

VITAL

De afgelopen weekends was er een garageverkoop op de Bedrijfstraat. Het was de eerste keer dat mensen in een overdekte ruimte hun spullen konden verkopen. Het was dan ook een succes en het zal zeker herhaald worden. War over is gebleven, werd aan een goed doel geschonken . Let zeker op de agenda op HBVL.Be/hasselt, want een tweede editie komt er zeker aan.

Diefstal op werf

ZONDAG 09 OKTOBER 2011 08:55 

In de Banneuxstraat in Hasselt zijn donderdagochtend bij een diefstal op een werf elektriciteitskabels en een waterstandpijp gestolen.  Bron : HBVL.be

Nieuw op de Banneuxwijk: Marketing- en communicatieadvies MiniMaxi 

DONDERDAG 06 OKTOBER 2011 16:43 VITAL

Aan de Jeugdstraat 18 is sinds kort Minimaxi gevestigd. Het bedrijfje van Tom Vanhoof houdt zich bezig met merketing- en communicatieadvies. . Tom is afkomstig uit Antwerpen en woont al enkel jaren in de Banneuxwijk. Hij startte zijn carrière in Hasselt bij Slangen en Partners) .
MiniMaxi werkt grotendeels in opdracht van de internationale holding JWT maar wordt ook ingehuurd voor lokale communictie-opdracten en heeft onder andere de lancering van de eerste Belgische Daltonschool (in Runkst) mee in goede banen geleid.

Meer info: http://www.minimaxi.be Bron: HBVL.be

Geslaagde kaboutertocht voor Kindercampus Mozaïek

DINSDAG 04 OKTOBER 2011 15:24 

Meer dan 600 mensen hebben gereageerd op de oproep om Kabouterkoning Augustinus terug om te toveren. De enige mogelijkheid was om op 1 oktober alle kleuren van de regenboog terug te vinden. Dankzij de ruime opkomst van vele kinderen met hun ouders lukte het.
In groepjes van 50 personen werd een heel parcours afgelegd. Zo ging het van kabouter Weet-al en Kan-al over het postkantoor naar Sneeuwwitje en Roodkapje. Via grootmoeder Konijn en haar kleinkinderen ging het naar de soepstand van Reinaert de Vos en zijn vrouw. De kinderen hielpen de mosmannetjes met het opruimen van het bospad. Bij Merlijn de tovenaar werd druk overleg gepleegd hoe het nu verder moest. Alvorens het magische schilderij te bereiken was er nog even tijd voor een jenevertje of een fruitsapje bij de beren Teddy en Freddy. In de kabouterbakkerij was het een drukte van belang. Er werd wat afgezweet door die jonge bakkertjes. De apotheose volgde met kabouter Lellebes die het vorstenpaar uiteindelijk terug kon verenigen. Kindercampus Mozaïek dankt de ouderraad en toneelgroepen De Banneuxkes uit Hasselt en de Royerheikes van Diepenbeek voor het organiseren van deze geslaagde kaboutertocht. Bron : HBVL.be en bekijk hier alle Foto's