Archief November 2013

Bunker uit WOII wordt afgebroken (video)

DINSDAG 26 NOVEMBER 2013 06:56 

Wie goed oplet bij het voorbijrijden op de Genkersteenweg in Hasselt, zag daar kort bij mekaar twee bunkers staan. Zag, want sinds vorige vrijdag wordt één van de twee afgebroken. De andere blijft, geprangd tussen twee handelszaken in, staan.

LEES MEER...

Kerstmarkt Tevona Hasselt

Al enig idee waar je dit jaar je kerstgeschenken zal kopen? Of hoe je je huis kan opsmukken met originele kerstversiering? Als je nog twijfelt kom dan zeker langs op de kerstmarkt van Tevona op zaterdag 7 december van 13 tot 19 uur in de Borggraaf, Borggravevijverstraat 5 in Hasselt

LEES MEER...

Leerlingen ontwerpen en programmeren robot

DONDERDAG 21 NOVEMBER 2013 18:50 

Talenten ontdekken en laten schitteren is een enorme uitdaging. Via het nieuwe project ‘Techniekpromotie – First Lego League’ gaan de leerlingen van Kindercampus Mozaïek samen met heel wat scholen uit het hele land en zelfs uit de hele wereld die uitdaging aan.

LEES MEER...  

Kledingproject BuSo Kids krijgt 200 paar nieuwe sokken

DONDERDAG 14 NOVEMBER 2013 14:26 

Nadat leerkrachten van deze school zagen dat de crisis ook impact op hun leerlingen had, besloten ze met een kledingproject te starten. Via leerkrachten, vrienden en kennissen was er in een mum van tijd heel wat mooie bruikbare kleding ingezameld. 

LEES MEER...

Cyclobaldemonstratie in Kindercampus Mozaïek

DONDERDAG 14 NOVEMBER 2013 14:20 

De broertjes Ian en Connor Debackere gaven in de turnzaal van Kindercampus Mozaïek een demonstratie van hun kunnen als beginnende cycloballers. In de voormiddag kregen de 5de en 6de-jaars in de Kiewitstraat een training van Ian te zien.

LEES MEER...  

Banneuxwijk verwelkomt de Sint

DINSDAG 12 NOVEMBER 2013 17:16 

Zie de wind waait door de bomen.' Geen liedje geeft beter weer wanneer de Sint eraan komt! Als het koud wordt buiten en de bladeren vallen is de tijd daar ... Sinterklaas is in het land.

LEES MEER...

Groendienst neemt Banneuxwijk onder handen

DINSDAG 12 NOVEMBER 2013 17:12 

Het valt op de Groendienst van de stad Hasselt aan een inhaalbeweging bezig is in de Hasseltse Banneuxwijk. Meerdere oude bomen en struiken zijn al uit het straatbeeld verdwenen.

LEES MEER...

Speelgoedbeurs een succes

ZONDAG 03 NOVEMBER 2013 08:49 

Op vrijdag 1 november vond er een speelgoedbeurs plaats in De Hazelaar. Het was een succes. In het totaal hebben zo'n 450 mensen de beurs bezocht.

LEES MEER...