Archief November 2012

Kerstmarkt in de Borggraaf steunt grote verhuis Tevona

VRIJDAG 23 NOVEMBER 2012 15:20 

door Lieve Declerck

Naar jaarlijkse traditie organiseren de initiatieven van Tevona een kerstmarkt in en rond de gebouwen van de Borggraaf aan de Borggravevijversstraat 5.Tevona ondersteunt de woon– en dagopvang voor een honderdtal volwassen personen met een verstandelijke beperking in regio Hasselt. De kerstmarkt gaat door op zaterdag 8 december van 13u tot 19u. De jaarlijkse kerstmarkt is een initiatief waar iedereen naar uitkijkt…..
Niet enkel hebben onze gasten dan de kans om een aantal van hun zelfgemaakte producten te koop aan te bieden, de samenwerking met andere verenigingen uit de buurt geeft altijd een extra dimensie op vlak van gezelligheid en verbondenheid. Zo verlenen onder andere de LSA ( Limburgse Stichting Autisme) de KWB, de KAV, de Passer (Kids) en een plaatselijke keramiek - kunstenares ook dit jaar weer hun samenwerking. En niet te vergeten: het kunstatelier van Tevona zal er weer een stand verzorgen.Lees er meer over op HBVL.be

 

Sint komt voor de eerste keer naar de Banneuxwijk

WOENSDAG 21 NOVEMBER 2012 07:46 

Zaterdag hebben vele tientallen kinderen van de Banneuxwijk sinterklaas een hartelijke ontvangst bezorgd tijdens een leuk feest in ’t Lindehof. “Het is de eerste keer dat de goedheilig man uit Spanje hier op officieel bezoek komt’,  vertellen initiatiefnemers Timmy Bas en Vital Hermans. “We wilden eens iets doen voor de kinderen en jongeren, want voor hen gebeurt er te weinig. Voor de jongeren staat er vanavond een non-alcoholic fuif op het programma, de kleinsten krijgen een cadeautje van de sint en zijn pieten. Hun bezoek wordt opgefleurd met optredens van de Cosmo dansgroep en turnclub Excelsior.”
RaRu bron: Goednieuwskrant

Voor de foto's kan je hier klikken

 

Platen- & CD-beurs in Hazelaar een succes

VRIJDAG 23 NOVEMBER 2012 15:13 VITAL

In zaal Hazelaar in de Banneuxwijk kon je op 18 november naar een Platen en cd beurs gaan. Luc & Eppo Janssen, Ben Van Alboom, Kim Mathijs, dj Tonic van the Subs, en vele anderen boden de nodige platen en cd's aan in diverse alternatieve stijlen (oa. rock, techno, funk, ...). Het was er een gezellige drukte en vele platen en cd's van wisselden van eigenaar. Het viel me op dat vinyl nog steeds hot is want voor mij persoonlijk leek het pure nostalgie. Ik heb er van genoten en kijk dan ook uit naar een volgende editie. De opbrengst ging naar het goed doel, namelijk www.bone4kids.be. Bron : HBVL;be  

Ruilbeurs De Langeman 

VITAL

Afgelopen zondag was er de tweemaandelijks verzamel beurs van De Langeman in het lindenhof . Je kon er gaan kijken naar de verzameling van bierkaarten ,glazen,bierflessen,postkaarten enz. Het was er gezellig en er werd lustig geruild en gekocht. De organisatie was tevreden. 

Eerste non-alcoholicfuif Banneuxwijk geen groot succes

DINSDAG 20 NOVEMBER 2012 07:24 

door Chretien Paesen
Voor de eerste keert waagde de wijkvereninging www.banneuxwijk.be zich aan een Non Alkcoholic Fuif. Het was de bedoeling om prille tieners van de Banneuxwijk een leuke fuifavond te bieden waarbij de ouders, in een afzonderlijk café, ook een pint konden pakken en een burenbabbel doen.Het is anders uitgedraaid. Zaal ’t Lindehof aan de Rechterstraat bleef nagenoeg leeg en de enkele kinderen die er waren konden de stemming niet door de tent jagen.Organisatoren Timmy Bas en Vital Hermans lieten het niet aan hun hart komen: “Hiervan kunnen we leren,” luidt het. “Volgend jaar gaan we misschien verhuizen naar De Hazelaar omdat we dan midden in onze wijk zitten.” Ze blijven geloven in de formule ‘Non Alcoholic Fuif” omdat het ook de ouders een beetje geruststelt en zijn vast besloten om volgend jaar een nieuwe gooi te wagen.

Inwoners Banneux bevrijden toverfluit uit handen van trollen

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2012 07:17 

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse halloweenwandeling van school De Toverfluit plaats. Het verhaal speelde zich af in de elfenwereld.Het publiek werd ontvangen door de elfen, zeen koning en een goede heks. Zij vertelde ons dat de prins gekidnapt was door de aardtrol. Maar dat was nog niet zo heel erg. Want dat kregen ze nog wel voor elkaar. Erger was dat ook de toverfluit gestolen was. Met de toverfluit kan de elfenprins er verzorgen dat de mensen blij en gelukkige zijn.En dus werden 450 wandelaars op pad gestuurd om de toverfluit te recupereren. Om daarin te slagen, moesten ze noten verzamelen. Deze noten moesten ze ophalen bij de trollen, elfen en heksen.De eerste halte was de trollen. Zij wouden de kinderen bang maken en zelfs opeten. Maar dankzij de beschermde spreuken die de wandelaars geleerd hadden van de koning en de goede heks kwamen ze hier weg met de noten.Onder bescherming van een kabouter werd de tocht verder gezet naar de elfenburcht. Onderweg probeerden de trollen - vruchteloos - hun noten terug te stelen. In de elfenburcht troffen de deelnemers een radeloze koningin die weer noten uitdeelde. Ook hier was alles in orde want de burcht werd zwaar bewaakt door elfen te voet en te paard.
Na een wandeling kwamen we aan het kerkhof. Daar moest iedereen wel doorwandelen op bij de aardtrol te geraken. Na een stop in de bloedbar ging iedereen verder naar de aardtrol. Met verenigde krachten werd de prins bevrijd en trok iedereen terug richting thuisbasis. Maar daar moest eerst de toverfluit hersteld worden. Onder leiding van Merlijn de tovenaar met zijn gitaren werd de muziek samengesteld en kwam de toverfluit terug tot leven.Na de wandeling konden de deelnemers genieten van een hapje en drankje. Iedereen was dan ook zeer tevreden met de ontvangst. Een pluim voor de directie en leerkrachten van school de Toverfluit, maar zeker ook voor de 50 ouders en vrijwilligers die van deze wandeling een succes maakten. 

Vierde leerjaar op bezoek bij boer Jordens

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2012 07:19 

door marleen castermans

Op maandag 13 november ging het vierde leerjaar van Kindercampus Mozaïek op bezoek naar de melkboerderij van boer Jordens.
Ze werkten al enkele weken rond het thema 'van koe tot koelkast' en wilden nu wel eens aan levende lijven ondervinden hoe dat allemaal werkt.
De leerlingen wandelden er tussen de koeien, aaiden de lieve kalfjes, leerden er over hooi en stro en ontdekten hoe koeien nu precies gemolken worden. Weten jullie trouwens dat koeien op een waterbed slapen?
Het was een leuke leerrijke ervaring!

Inbraakpoging bij zaak

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2012 07:22 

Op de Genkersteenweg in Hasselt hebben inbrekers vrijdagochtend de toegangsdeur van de zaak proberen open te breken. Ze slaagden daar niet in.  Bron : HBVL.be

Mediclowns entertainen aanwezigen seniorenfeest

DONDERDAG 15 NOVEMBER 2012 07:58 

Op zondag 11 november vond het eerste seniorenfeest van Banneuxwijk.be plaats. In de aankondiging stond dat er een breughelbuffet zou georganiseerd worden, maar door een te laag inschrijvingsaantal werd dit vervangen door taart en koffie.

De mensen hebben er van genoten. Als klap op de vuurpijl was er een verrassingsbezoek van clowns Tots en Sjoef van de mediclowns. Zij hebben de mensen erg hard doen lachen. Volgende jaar organiseert men zeker en vast een tweede editie. 

Fiets zoekt baasje

DONDERDAG 15 NOVEMBER 2012 07:55 

door Rik Lemmens

Al meer dan een maand wacht deze fiets, in weer en wind, geduldig op zijn baasje.
De fiets bevindt zich nabij Kindercampus Mozaïek Kiewitstraat 101. Ben je eigenaar van deze fiets, kom hem dan vlug afhalen.

TTK Herckenrode schenkt pingpongtafels aan goede doelen 

WOENSDAG 14 NOVEMBER 2012 07:59 

Tafeltennis is een fijne sport en dat ze goed scoort bij de jeugd weten ze bij TTK Herckenrode als geen ander. De laatste jaren kent deze club een grote groei, te danken aan een zeer goede jeugdwerking.
Al meerdere jaren kan de jeugd in Tuilt, waar de sporthal van TTK Herckenrode gelegen is, sportkampen volgen via stad Hasselt. En ook dit jaar weer resulteerde dat in meer dan 30 nieuwe jeugdige leden. Om nog maar te zwijgen van het Multimove-project, waarvoor deze club geselecteerd werd als enige Limburgse tafeltennisclub. Multimove is een project rond bewegingsopvoeding voor kinderen vanaf 4 jaar, en wordt nauwlettend opgevolgd door meerdere universiteiten. Ondertussen waren de speeltafels aan vervanging toe. In het begin van het seizoen werden dan ook allemaal nieuwe tafels aangekocht. Maar wat doe je met 13 tafels op reserve? Je kan ze verkopen en zo de aankoopprijs voor de nieuwe drukken, of je kan ze weggeven. Bij TTK Herckenrode heeft men voor dit laatste gekozen. Enkele lagere scholen uit de omgeving en het Sint Gerardus instituut te Diepenbeek werden bedacht met een speeltafel. Zo kreeg ook kinderopvang De speeltoren er een pingpongtafel bij. Hier waren ze zeer gelukkig met de gift. De dagelijkse leiding weet dat de kinderen zeer gelukkig zijn. De opvang heeft de bovenverdieping omgevormd tot een kleine sportzaal. Er staat buiten de pingpongtafel ook een kickertafel. De kinderen mogen om beurten onder begeleiding hun kunnen laten zien, en ja hoor, er zit talent tussen. Langs deze weg willen de mensen van De speeltoren tafeltennisclub Herckenrode nogmaals hartelijk danken voor hun gulle, sportieve gift

Jaarlijkse tentoonstelling T& S art een succes

VITAL

De afgelopen weken was er de jaarlijkse hobby tentoonstelling van kunst kring T& S ART en dit in de regenboog op Hazellarenlaan. Omdat het een 10 jarig bestaan was waren er 2 weekends in plaats van 1 weekend. De tijdens deze verjaardag heeft men vlot de 300 bezoekers bereikt . Je kon er kijken naar kunst werken van Theo Beuls, Marie-Louise Vangeel, Jean Pierre  Eeckelaers; Guy Lemoine,Marice Janowski,Mia Cox,Louis zeelmaekers,Chislaine Corsius Graeffe,Tjarkje Vandewerf

Deze hadden kunst werken gemaakt in  keramiek ,houtsnijwerk,schilderijen enz...

Het waren prachtige werken. Het volk heeft er van genoten en de deelnemers ook. We kijken dan ook uit naar de volgende editie. 

Heilikopter boven de Banneuxwijk

VITAL

De helikopter die gisteravond boven het centrum van Hasselt vloog, verleende bijstand aan een grootschalige actie tegen woninginbraken. Later wordt er meer informatie vrijgegeven over de actie en resultaten. Wij verontschuldigen ons voor het veroorzaken van overlast of enige slapeloze nachten!

Bron : Hazodi.be 
Foto:Google 

Speelgoedbeurs in de Hazelaar een succes.

VRIJDAG 09 NOVEMBER 2012 17:29 VITAL

Afgelopen weekend was er de jaarlijkse speelgoedbeurs van 'Gepetto’s workshop'

Het was reeds de tweede keer dat Gepetto deze beurs hield. Hij hoopte op een 300-tal bezoekers dit jaar en dit aantal werd met gemak gehaald. Je kon er een uniek stuk kopen, maar ook de laatste nieuwste spullen gingen er vlot van de hand. Soms was het aanschuiven aan de standen. De meeste bezoekers waren zeer tevreden met hun aankoop.

Brasserie opent de deuren op de Banneuxwijk

WOENSDAG 07 NOVEMBER 2012 08:27 VITAL

Op de Hazelarenlaan liggen vele handelspanden. Sommige staan leeg in een van de leegstaande panden. In een van deze panden is nu een Brasserie gekomen. De uitbaters Chrisje en Sarah hebben zaterdag feestelijk de deuren geopend. De appartement bewoners kunnen er nu weer dagelijks hun tasje koffie drinken en de laatste nieuwtjes uitwisselen . . Je kan er terecht voor een stevig ontbijt,lekker tussendoortje of een stevig avond maal . Het sterkte punt is dat men alles met dag verse producten gaat bereiden .De Brasserie kan je vinden op de Hazellarenlaan 7 En is open van 8.00 tot19 We wensen hen dan ook alle succes toe .