Archief November 2011

Kerstmarkt Tevona 

VITAL

Naar jaarlijkse traditie organiseren de dag – en wooninitiatieven van Tevona in Hasselt hun Kerstmarkt. Tevona vzw biedt dag – en woonopvang aan volwassen personen met een verstandelijke beperking. Er is een intense samenwerking met veel vrijwilligers, buurtbewoners en verenigingen uit de buurt , en die samenhorigheid is steeds sterk voelbaar tijdens deze gezellige Kerstmarkt.
De producten die op de Kerstmarkt worden aangeboden variëren van een hapje en een drankje tot zelfgemaakte kerstkaarten, kaarsen, tafeldecoratie en allerlei andere hebbedingetjes om de kerstsfeer in huis te halen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Robert Luts en koor.
De Kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 10 december van 13 tot 18 uur in de lokalen van de Borggraaf, Borggravevijversstraat 5 te Hasselt. De inkom is gratis.
Voor meer info kan u terecht op volgend telefoonnummer : 011 22 69 32

Iedereen is van harte welkom ! Meer info: http://www.tevona.be Bron : HBVL.be

Bakker Danny viert verjaardag in Hazelarenlaan

DINSDAG 29 NOVEMBER 2011 18:05 VITAL

Op de Hazelarenlaan was het zaterdag aangenaam verblijven. Danny van bakkerij Kramiekske was verjaard. Vrienden en familie hadden de winkel versierd en wensen Danny nog vele fijne jaren

Verkeersteller in Banneuxstraat om sluipverkeer te registeren

VITAL

Er is een verkeersteller geplaatst in de Banneuxstraat in Hasselt. Er wordt regelmatige geklaagd over sluipverkeer door deze straat. Men is nu dan ook aan het kijken hoeveel verkeer er door de straat rijdt. De omwonenden hopen op een spoedige oplossing

VZW in de kijker : VZW Annuntio 

WOENSDAG 16 NOVEMBER 2011 19:59 VITAL

VZW Annuntio  is een katholike vzw met als doelstelling ; het ontwikkelen van initiatieven van Godsdienstige,culturele,socialen en financiële aard. Het ondersteunen van medemensen die zich in een dringende financiële noodsituatie bevinden,met een bijzondere aandacht voor gescheiden gezinnen.

Deze werking richt zich tot mensen over heel Limburg. Bedrijven of individuele mensen die zich geroepen voelen om Financiëel deze vzw te steunen kunnen geld storten op de rekening van : VZW Annuntio BE93 735 1140799 67 

Op het einde van het jaar wordt aan iedereen die dit werk steunt een verslag gestuurt van projecten die gesteund werden in het voorbije jaar.

Wie wil helpen in deze VZW kan zich wenden tot de site www:banneuxwijk.be en zij brengen u in contact met de verantwoordelijke van de VZW

Bakkerij Bikkems Limburgse vlaaien voor de koning

DINSDAG 15 NOVEMBER 2011 19:51 

35 Limburgse vrijwilligers trokken vandaag naar Brussel voor het Feest van de Koning. Elk jaar wordt de koning op 15 november gevierd met onder meer het Te Deum in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Dit jaar wordt de koning ook getrakteerd op Limburgse vlaai van een bakker uit Hasselt.  Bekijk hier het flimpje van : TVL

Banneuxwijk.be stelt haar sticker voor

Banneuxwijk.be stelt voor de eerste sticker. Deze sticker kan je kleven op de wagen, winkelruit, enz...
De bedoeling van deze sticker is de site nog beter bekend te maken bij de inwoners. Men kan de sticker bestellen via het contactformulier en kost je slechts 4€.

U kan ook op deze site adverteren... waarom zou u dat doen ?

  • Wekelijks bezoeken tussen 400 en 500 mensen onze site met pieken over de 5000 (voor en na de Banneuxrun, de vlooienmarkt, Rimpelrock en Pukkelpop)
  • Als u een opendeur heeft plaatsen wij dit op onze site
  • Heeft u een speciale gast of een nieuw product...dan plaatsen we dat op onze site én HBVL.be 

U moet enkel u logo en url doorsturen naar ons en wij plaatsen het op onze site
U kan kiezen uit verschillende mogelijkheden

  • 1 maand kost je slechts 10€
  • 1 jaar = 120€
  • 2 jaar = 210€
  • 3 jaar = 200€

Voor alles wat u stort aan sponsoring kunnen wij een bewijs leveren voor de boekhouding. 

Werken aan parking bij appartementen Banneuxstraat zijn gestart

ZONDAG 13 NOVEMBER 2011 07:56 

Aan de appartementen op de Banneuxstraat is men eindelijk begonnen met de heraanleg van de parking voor de bewoners.

Deze klachten zijn één van de eerste die we als wijksite hebben mogen ontvangen. Na een grondige studie en in overleg met De Lijn, heeft men besloten om het voetpad en de parking te verleggen en aan te passen aan de huidige noden van de bewoners. Bron: HBVL

Diabolic Heaven nodigt kinderen uit voor vrije training

DINSDAG 08 NOVEMBER 2011 17:56 VITAL

Aanstaande zondag nodigt Frisbee club Diabolic Heaven alle kinderen vanaf 10 jaar oud uit om een vrije training te komen volgen. De training vindt plaats in sporthal de Alverberg in Hasselt. Diabolic Heaven is een jonge sportclub, maar toch zijn ze al Belgisch kampioen. Momenteel is Ultimate Frisbee een niet al te bekende sporttak. Maar mede dankzij de steun van de stad Hasselt en een aantal sponsors heeft de club al heel wat successen geboekt. Omdat de club wil uitbreiden met een juniorenteam nodigen ze de Hasseltse jeugd uit op zondag 13 november tussen 13 en 14.30 uur in sporthal de Alverberg. Dus iedereen vanaf 10 jaar oud is meer dan welkom .

Inbraak in studio

VRIJDAG 11 NOVEMBER 2011 18:15 

In de Kiewitstraat in Hasselt is ingebroken een studio. De dader zou enkele spullen hebben meegenomen. Bron : HBVL.be  

Kapwerken op bouwperceel voor nieuwe seniorenvoorzieningen op campus Banneuxwijk

DINSDAG 08 NOVEMBER 2011 17:59 VITAL

Vorige week zijn de voorbereidende werken op het bouwperceel voor nieuwe seniorenvoorzieningen van het OCMW Hasselt in de Banneuxwijk gestart. Het betreft voorbereidende kapwerken voor een archeologisch onderzoek van de ondergrond. Dit is een van de vereisten voor het verwerven van een bouwvergunning. Voor alle bouwaanvragen van publieke rechtspersonen (zoals gemeenten, OCMW’s…) moet verplicht advies gevraagd worden bij de dienst Onroerend Erfgoed van de Vlaams overheid.
In het advies dat bekomen is, wordt gesteld dat er kans bestaat op het vinden van archeologische resten van bewoning in het verleden. Als gevolg hiervan moet het bouwperceel toegankelijk gemaakt worden voor onderzoek. Er moeten sleuven gegraven worden, waarvoor het terrein struik- en boomvrij moet gemaakt worden. Een aantal populieren wordt om veiligheidsredenen gekapt. Andere bomen worden nu al neergehaald, op plaatsen waar later gebouwd zal worden.Met de werken aan de bestaande afsluiting werden tijdens de herfstvakantie de nodige maatregelen genomen om de veiligheid van spelende kinderen op de terreinen van de school De Toverfluit te vrijwaren. Nu de afsluiting hersteld is en bomen en struiken gerooid zijn, kunnen de graafwerken vanaf volgende week uitgevoerd worden. De sleuven die opengetrokken worden voor onderzoek van de bodem, zullen na controle meteen weer dichtgemaakt worden. Mogelijke vondsten worden afgestaan aan het Stadsmus(eum). Na de bouwwerken, die zullen aanvangen in het najaar 2012, zal het terrein uiteraard opnieuw voorzien worden van de nodige groenbeplanting. Bron : HBVl.be & OCMW Hasselt

KAv Banneuxwijk organiseert Info-avond rond Alzheimer op Woensdag 16 november 2011

VITAL

De eerste tekenen… Is het gewoon vergeetachtigheid of dementie? De confrontatie met de ziekte… Er is iets niet pluis! De diagnose… Op zoek gaan naar informatie die kan helpen bij het omgaan met de ziekte, en de zieke zelf… Het constant aftasten van het evenwicht tussen zelfstandigheid en afhankelijkheid, tussen waardigheid en een stijgende zorgbehoefte… Elke dag opnieuw starten met de vraag ‘hoe hij/zij vandaag zal zijn?’
Dementie staat voor verlies en verandering… De zorg voor een dementerend familielid is een slopend proces waarbij elk familielid zijn eigen taken opneemt, zijn eigen verhaal beleeft en zijn eigen gevoelens moet verwerken.
Dhr Abrahams is deze avond onze gastspreker. Hij zal ons zo veel mogelijk vertellen over Alzheimer en dementie. Deze avond staat open voor iedereen, leden en niet-leden, vrouwen en mannen….
Waar : Hazelaar, Merellaan, 20u
Prijs : 3 €
Info en inschrijven : voor 9 november bij Bernadette Bamps, Heidestraat 85,
tel na 19u 011 21 03 48 of mail tina.briers@skynet.be  Bron : HBVL.be 

Lummenaar verliest been na aanrijding met vluchtmisdrijf

ZONDAG 06 NOVEMBER 2011 10:05 

Een 39-jarige man uit Lummen is zaterdagochtend rond 8.15 uur zwaargewond geraakt na een aanrijding. De aanrijdende chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. De Lummenaar stond achterop een voertuig dat oud papier aan het ophalen was op de Kempische Steenweg in Hasselt. Door de klap van de wagen achterop het voertuig van de papierslag raakte het slachtoffer met zijn benen geplet. Een van de benen van het slachtoffer moest geamputeerd worden. Zaterdagmiddag onderging het slachtoffer nog operaties.
De weggereden automobilist is nog altijd voortvluchtig. De lokale politie Hazodi is op zoek naar de dader. Bron : HBVl.be

Opendeur wekend bij Uitvaart verzorging Donckers

ZATERDAG 05 NOVEMBER 2011 16:44 

Tijdens het afgelopen weekend was er een opendeur wekend bij Uitvaart verzorging. Het was een fijne en mooie opendeur dag. Men kreeg er deskundige uitleg en alle vragen werden ben antwoord.

Eerste Hel van Heksenberg een succes

VITAL

Afgelopen vrijdag was er de avondwandeling De Hel van Heksenberg.
De organistatie was in handen van de Jeugd van Hoger op Heide. Het was een wandeling doorheen het heksenbos. We vertrokken aan het verlichte plein met een Fakkel.Al spoedig werden we opgeslorpt door de duisternis en via een paar schone bospaden kwamen we aan de Kids uit.Hier werden we verwelkomd met drank en eten. Hier werd ons verteld dat men kon kiezen : of de fakkeltocht verder zetten of zonder fakkel het bos terug in.De meerderheid koos voor dit laatste. Na een paar hartversterkende dranken gingen we op weg.Kriskras door het bos. Via een pad van Theelichtjes. Men had echt zijn best gedaan. Het ging van vallende lijken (poppen) uit masten tot ingegraven levende doden.
Met een 300 delennemers mag je van een succes spreken. We kijken dan ook uit naar de 2de editie in 2012. Bron: HBvl.be

5de klassers Mozaïek vieren Halloween

VRIJDAG 04 NOVEMBER 2011 15:09 

De kinderen van het 5de leerjaar van Kindercampus Mozaïek beleefden een super Halloween. In verschillende workshops werd het feest met een enorm enthousiasme voorbereid. Er kon gekozen worden voor dans, drama, soep maken of een griezelhuis knutselen. 's Anderendaags mocht iedereen verkleed naar school komen. De heksen, spoken en andere griezels mochten allemaal op de foto. Wie wou mocht meedingen naar de titel van Miss of Mister Halloween of meedoen aan het (h)examen van professor Halloween-weet-al. Tijdens een heuse halloweenshow kon iedereen genieten van elkaars talenten. Na de show smaakte de zelfgemaakte pompoensoep opperbest.In de namiddag werd een spannende halloweenfilm vertoond. Hoe de kinderen dit alles beleefden kan je lezen op de schoolwebsite. Bron: HBvl.be

Eerste speelgoedbeurs in De Hazelaar meteen een succes

Op zondag 31 oktober vond er een speelgoedbeurs plaats in de vernieuwde zaal van De Hazelaar. Het was een succes. In het totaal hebben zo'n 400 mensen de beurs bezocht. Men kon er terecht voor allerhande speelgoed. Onder meer veel Lego maar ook auto's en Playstation-spellen en Wii-spellen. Voor de kinderen was er animatie door de clowns Koeki en Poeki. Ook zij hadden hun handen vol want sommige kinderen kregen hun gevraagde speelgoed niet, en dan waren de tranen niet ver weg. Maar die verdwenen als snel toen de clowns in actie kwamen.
De organisatie was dan ook zeer tevreden en plannen zeker een vervolg.