Archief Mei 2014

Samenwerking tussen RC Hades en HO Heide Hasselt

ZATERDAG 31 MEI 2014 11:28 IVAN VANRYKEL

In het kader van het voetbalplan ondertekende de voorzitters van RC Hades en HO Heide, Jef Evens en Tom Martens, op het stadhuis een samenwerkingsakkoord. Het is de bedoeling om in de toekomst nauw samen te werken om de doelstelling vooropgesteld in het voetbalplan te realiseren. Bron HBVL 

Vierde Banneuxrun met meer lopers dan ooit 

MAANDAG 26 MEI 2014 19:43 CHRETIEN PAESEN

Sportievelingen van alle leeftijden konden zondag in de Banneuxwijk terecht om deel te nemen aan de vierde Banneuxrun, een organisatie van de Banneuxwijk vzw. Ruim 250 lopers schreven zich in voor de afstanden van 1, 5 en 10 kilometer. Het parcours lag er schitterend bij en slingerde deels over de straten van de wijk en deels door de omliggende bossen. De opbrengsten gaan dit jaar naar de nieuwbouw van Tevona Borggraaf, een tehuis voor nazorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

LEES MEER...

Kindercampus Mozaïek kleurt zwart-geel-rood

MAANDAG 26 MEI 2014 17:14 

Hup naar Brazilië' was het thema van het schoolfeest van Kindercampus Mozaïek. De sfeer zat er meteen in met de vrolijke deuntjes gebracht door de Koninklijke Harmonie van Hasselt.

LEES MEER...

Nieuwe rusthuizen klaar in 2016

HLN.BE 

De bouw van twee nieuwe woonzorgcentra in Hasselt ging gisteren van start. Ze krijgen de naam 'Hogevijf' en vervangen het verouderde rusthuis Zonnestraal. Tegelijkertijd wordt er ook een nieuw dienstencentrum gebouwd. "Zo kunnen we beter voldoen aan moderne noden in de seniorenzorg", aldus de stad.

LEES MEER...

Huishoudhulp besteelt werkgeefster maar leeft in luxe

ZATERDAG 10 MEI 2014 08:51 ERS

Madalena G. (36) uit Sint-Truiden riskeert een half jaar cel voor het bestelen van haar werkgeefster. De vrouw werkte als huishoudhulp in krantenwinkel t' Pennendoosje van Godelieve Jolling in Hasselt. Ze stal onder meer 1.500 krasloten en verscheidene pakjes kauwgom, terwijl ze in luxe leefde.

LEES MEER...  

Arktos zoekt klusjesman 

ZATERDAG 10 MEI 2014 08:56 GERT BORTELS

Arktos vzw is op zoek naar een vrijwilliger om kleine klussen en tuinonderhoud te doen aan onze twee locaties in de wijk. Het zou tof zijn indien een buurtbewoner van de wijk dit wil doen. 

LEES MEER...

Veilig op de fiets naar Kindercampus Mozaïek 

DONDERDAG 08 MEI 2014 05:47 RIK LEMMENS

De 6de jaars van de Mozaïekschool in de Kiewitstraat komen massaal met de fiets naar school. Omdat de kinderen ook volgend jaar steeds vaker alleen met de fiets naar school gaan, focust de school op verkeersregels tijdens de verkeerslessen. I.s.m. Fietsbasis vzw aangestuurd door

LEES MEER...

Zet jij op 30 mei ook je stoel buiten voor 'Dag van de Buren'?

DONDERDAG 08 MEI 2014 05:44 DIENST WIJKMANAGEMEN

Gezellig samen buurten hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Neem gewoon een stoel mee en trek nog snel de kast open voor iets lekkers. Nodig je buren uit om mee naar buiten te komen! Zie je zo’n gezellig burenmoment al helemaal zitten?

LEES MEER...