Archief Mei 2013

Okra-trefpunt Banneux viert Vader-Moederdag

ZONDAG 26 MEI 2013 15:35 

Naar jaarlijkse traditie houden de leden van Okra Hasselt  Banneux in mei hun Vader-Moederdag en ze vieren dan ook de jarigen die dit jaar 80, 85, of 90 jaar worden (of het al zijn).

Mozaïekers maken kennis met Europa

ZONDAG 26 MEI 2013 15:32 

De leerlingen uit het 6de leerjaar en 3de kleuterklas van de Kindercampus Mozaïek kregen de afgelopen twee weken speciaal bezoek. Belgische en buitenlandse studenten leerkracht lager onderwijs van de Katholieke Hogeschool Limburg werkten er een project uit over Europa.

LEES MEER...

Banneuxrun onder stralende zon maar met minder deelnemers

ZONDAG 19 MEI 2013 21:24 

De derde Banneuxrun mocht ondanks de slechte weersvoorspellingen doorgaan in onverwacht mooi lenteweer. Dat er slechts 148 deelnemers zich meldden voor de stratenloop was waarschijnlijk te wijten aan het feit dat er meerders crosses, communie- en andere familiefeesten op het programma stonden. Ondanks dat hield het Banneuxrun-team er een geslaagde dag aan over.

LEES MEER...

Speculaas van maand voor Kindercampus Mozaïek

ZONDAG 19 MEI 2013 21:22 

Voor hun uitzonderlijke prestatie om het wereldrecord verfmarathon scherper te stellen op 44 uren in het weekend van eind april, ontvingen het oudercomité, leerkrachten en directie de Kindercampus Mozaïek in de Banneuxwijk de speculaas van de maand van het stadsbestuur.

LEES MEER...  

Nieuw dek voor de brug gestort

ZONDAG 19 MEI 2013 21:19 

In Godsheide werd het dek voor de nieuwe brug gestort. Na de aanleg van de brug zullen de schepen beter onder de brug door kunnen.

De Berk viert 50ste verjaardag en stapelt bekers om ter snelst

DONDERDAG 09 MEI 2013 13:46 

De school de Berk bestaat 50 jaar en dat vieren ze uitgebreid. Afgelopen zaterdag was er het BK Speed Stacking. Nu wat is Speed Stacking eigenlijk. Speed Stacking is een leuke vrij nieuwe sport die je in alle rust thuis kan oefenen. Men stapelt namelijk bekers om het snelst.

LEES MEER...

Fietsdag bij Kindercampus Mozaïek

DONDERDAG 09 MEI 2013 13:50 

8 mei 2013, kwart over 8 in de ochtend; onder een stralend blauwe hemel verzamelden honderden kinderen, leerkrachten en ouders van de Mozaïekschool aan de kerk in de Banneuxwijk. Ze staan klaar voor hun jaarlijkse fietstochtje richting de school in de Zegestraat. Maar dit jaar was er ook een wandeltocht ingelegd over dezelfde route.

LEES MEER...

Orde van de Hasseltse Speculaas viert kapittel

MAANDAG 06 MEI 2013 14:21 

Op zaterdagnamiddag vierden de leden van de Orde van de Hasseltse Speculaas hun 7de kapittel in het Hasseltse stadhuis. In aanwezigheid van burgemeester Hilde Claes werden 15 personen geridderd in de Orde van de Hasseltse Speculaas.

LEES MEER...  

Leerlingen De Berk bakken fairtradecupcakes

MAANDAG 06 MEI 2013 14:17 

Drie klassen van School 'De Berk' bakten vrijdag 3 mei fairtradecupcakes in de klas.
De cupcakes werden zoveel als mogelijk gemaakt van fairtradeproducten als suiker en chocolade en lokale producten als zuivel en bloem.

LEES MEER...

Wereldrecord voor kindercampus Mozaïek: 44 uur onafgebroken schilderen

WOENSDAG 01 MEI 2013 13:41 

Tussen vrijdagavond 20 uur en zondagnamiddag 16 uur is de school van Kindercampus Mozaïek (vestiging Zegestraat) herschilderd door 200 ouders, grootouders, leerkrachten en sympathisanten.
Doordat de masterplannen van de scholen alsmaar uitgesteld werden, wilden de leerkrachten niet langer wachten om de school een opknapbeurt te geven.

LEES MEER...