Archief Mei 2012

2de Heksenbergcup een succes.

ZONDAG 27 MEI 2012 15:22 

door Hermans iVAN

Op zaterdag 19 mei vond er op de Terreinen van K. Hoger Op Heide de 2de editie van de Heksenbergcup plaats.

Het was een gezellig tornooi en K.Hogerop sloot op deze manier het succes volle seizoen af. . Mede dankzij het mooie weer waren er veel bezoekers en toeschouwers. De ploegen moesten het op nemen in de hitte . Maar dankzij de goede zorgen van de organisatie waren er geen problemen Het Tornooi werd gewonnen door
1 Santos  2 Les RougeS 3 ZVK De Ark  4 De Dolly Menga’s Bron: HBVL.be

Uitslagen 2e Banneuxrun

Deelnemers  1km
Uitslagen 5km
Uitslagen 10km 

Banneuxrunners onder een verschroeiende zon

MAANDAG 21 MEI 2012 22:16 

door Chretien Paesen

De tweede Banneuxrun is een succes gebleken. Niet alleen het aantal ingeschreven lopers vermeerderde 25% maar ook het weer deed een schep bovenop de gebruikelijke ambiance. Organisator Vital Hermans en de wijksportraad kijken tevreden terug op een maar dan geslaagde dag.
Stipt om 14 uur gaf Vital het startschot voor de 5 kilometer run. Voor die reeks melden zich maar liefst 75 lopers. Ondanks de warmte –en die kan behoorlijk oplopen in de straten ban Banneux- werden er mooie tijden neergezet. Als eerste liep Kevin Vanbrabant over de streep. Hij liep de 5 kilometer in 17.38.4 minuten. Als tweede en derde eindigden Jo Vrancken en Jander Clivix.
Lore De Reu kwam als eerste dame over de lijn met 21.20.8 op de chrono. De tweede en derde bij de dames waren Inge Vanbeuren en Davina Monnisen.
Bij de Kids Run liepen de leeftijden nogal uiteen. De oudsten waren twaalf en dat is niet echt een competitie voor de kleintjes. Dus liepen ze allemaal hun 1.000 meter. Sommigen zelfs nog aan het handje maar even dapper als de groten.Voor het grote werk – de 10 kilometer – daagden ook meteen de grotere namen op aan de start. Dat zou bij de aankomst ook meteen blijken want bij de heren haalde Pascal Van Marcke de eindmeet op 35.54.8 minuten. Jonathan Hensen Stijn Van Buggenhout trapten binnen de twee seconden ook op de mat.
Bij de dames gingen de bloemen zeer verdiend naar de Zonhovense Hilde Kippers die 39.28.5 liet afklokken. Miet Feytons en Ellen Jacobs haalden slechts minuten later de eindmeet. Bron :HBVL.be

Banneuxrun schenkt 300 euro aan Lopen tegen Kanker

MAANDAG 21 MEI 2012 22:13 

door Chretien Paesen

Zondag stond de Banneuxwijk helemaal in het teken van de tweede Banneuxrun, een stratenloop op initiatief van de wijksportraad en Vital Hermans. Er werden drie pistes uitgestippeld: 1 km voor de kids, 5 en 10 kilometer voor de groten.De organisatie beloofde Lopen tegen Kanker te steunen. Dus daagde Marc Beenders met twee ploegmaats op om deel te namen aan de 10 kilometer run. Goed voor 30 kilometer samen en dat wordt verzilverd met 10 euro per gelopen kilometer.Een trotse Vital Hermans mocht na de wedstrijd meteen een cheque overmaken aan Marc Beenders. Lopen tegen Kanker kreeg meteen 300 euro extra in het laatje.Bron: HBVL.be

Tien Mozaïekers beëindigen Banneuxrun met succes

door Rik Lemmens

Tien lopers van kindercampus Mozaïek trotseerden de onverwachte hitte van de zondagnamiddag om te laten zien waar al die trainingen op schoolse dinsdagmiddagen toe geleid hebben. En het mocht gezien worden!
Na 5 km hebben alle tien de finish gehaald en dat op zich is al een puike prestatie die niet voor iedereen is weggelegd. Dus een dikke proficiat aan Maud, Caroline, Hanne, Kaylee, Kelly, Robin, Elmar, Simon en Vincent. Begeleidende juf Marijke was alvast een trotse juf die namiddag.Bron: HBvl.BE 

Alle info vind ook hier of bekijk het filmpje hier

Tweede Banneuxrun in de startblokken 

Na het succes van vorig jaar kon het vervolg op de Banneuxrun niet uitblijven. De wijkraad en Vital Hermans stippelden weer de parcours uit doorheen de Banneuxwijk. De inschrijvingen komen binnen en de prijzen staan te wachten.

Vorig jaar namen liefst 180 lopers in alle categorieën deel aan de stratenloop. Daar waar toen de metingen en de resultaten een beetje moeilijk te registreren waren heeft de organisatie nu een elektronisch registratiesysteem voorzien. Dat voorkomt alle twijfel.
De frisbeeclub Diabolic Heaven zal geregeld voor animatie zorgen. Maar ook Circus JoJo stuurt haar artiesten de wijk in. Samen met de hen en de eet- en drankstandjes beloven de organisatoren voor de toeschouwers een leuke namiddag.

Er zijn 3 pistes uitgezet. 1 Kilometer voor de jongsten. Zij hoeven niets te betalen. De groten lopen 5 of 10 kilometer en betalen vooraf 6 euro en op de dag zelf 7 of 8 euro. Inschrijven kan via de website tot 11 mei 24u. Ter plaatse inschrijven kan ook nog vanaf 12u. 

Vernieuwde Spar Banneuxwijk opent zijn deuren ..

ZATERDAG 19 MEI 2012 06:47 VITAL

Afgelopen week opende de Totaal vernieuwde spar op de Banneuxwijk zijn deuren .
Na een korte sluiting en een lange verbouwing kunnen de mensen van de Banneuxwijk weer  terecht in  vertrouwde Buurtwinkel. Men heeft geduurde een kleine 2jaar de hele winkel  vernieuwd want het is een hele nieuwbouw geworden. Eerst heeft men een gedeeltelijke nieuwe winkel  gebouwd eens deze open was heeft men de oude afgebroken en dan is   nieuwe bouw afgewerkt . 

Het is een prachtige winkel geworden met iedere dag verse producten  en vele keuzen in wijnen ,dranken ,snoep enz….

We wensen de Familie Roijens  dan ook veel succes met hun nieuwe zaak

Sluikstorters blijven afval dumpen aan kerk Banneuxwijk

ZATERDAG 19 MEI 2012 06:53 

Dit beeld zie ik elke dag als ik voorbij de kerk van de Banneuxwijk wandel", zegt Henri Raedts.

"De smurrie wordt wel regelmatig door de stadsdiensten opgeruimd, maar twee dagen later is het weer van dat.

Ik stel voor dat er het stadsbestuur een bewakingscamera installeert."Bron :HBVL.be

Fleurig Banneux: een schot in de roos!

DINSDAG 15 MEI 2012 17:14 VITAL

Zaterdag 5 mei was van 10u tot 13u 'Fleurig Banneux', een actie van de dienst wijkmanagement en bevoegde schepen van welzijn, Toon Hermans.

Deze actie werd voor het eerst georganiseerd en was een voltreffer. Bewoners uit Banneux Centrum kregen een bon om 3 potplantjes af te halen en een bloembakje. Aan de bewoners werd gevraagd om hun bakjes met lobelia’s, petunia’s en begonia’s aan de voorgevel of voortuin te zetten. Zo helpen ze mee het straatbeeld op te fleuren en het uitzicht van hun straat aangenamer te maken.

Er was ook een klein ontbijt met koffie, thee, fris en versnaperingen voorzien. Zo werd het snel gezellig druk in ontmoetingscentrum De Hazelaar. De bewoners namen uitgebreid de tijd om elkaar in een aangename sfeer te ontmoeten en met elkaar bij te praten. “Ik heb al veel mensen uit mijn appartementsblok gezien, ik wist niet dat ze ook gingen komen.”

Het initiatief werd gesmaakt door de wijkbewoners. Hopelijk zijn de plantjes een aanzet om het straatbeeld van Banneux Centrum nog gezelliger te maken.

Info:
dienst wijkmanagement
tel. 011 23 94 18
carmen.kessen@hasselt.be Bron : HBVL.be

Volkstuinen Banneuxwijk leven weer op

DINSDAG 15 MEI 2012 17:09 

Nu de winter eindelijk uit het land is en de zon volop schijnt, komen de mensen ook weer meer buiten. Zo ook in de volkstuinen in onze wijk.Menig tuinvriend heeft zijn stukje al omgespit en bewerkt. Sommigen hebben al gezaaid in hun serres en zelfs in volle grond.
Dit jaar wordt duidelijk vastgesteld dat de belangstelling voor tuinieren in stijgende lijn gaat.
Opvallend is het aantal beginnende tuinvrienden in het tuincomplex van de Banneuxwijk.
Het besef dringt blijkbaar door dat tuinieren in deze onzekere tijden – zelf verse, lekkere groenten kweken – niet te onderschatten is.
Het is nu zo dat er een kleine wachtlijst is van kandidaten, die ook graag over een tuintje zouden willen beschikken.
Voor meer info kan gemaild worden naar hermansenzoon@gmail.com. Bron : HBVL.be

Fitte schooldag

ZATERDAG 12 MEI 2012 07:25 

door vanreppelen jonas

Op 11 mei 2012 hebben we 'fitte schooldag' (school de berk) gehad. We hebben een uitgebreid ontbijt gekregen en daar na mochten we bewegen op de muziek. Namiddag gingen we naar het blotevietenpad en tijdens de speeltijd gingen we dansen.Bron HBVL.be

Fietsweek in Kindercampus Mozaïek

ZATERDAG 12 MEI 2012 07:29 

Deze week is het fietsweek en de kinderen van de Mozaïek hebben dit op woensdagmorgen 9 mei nog eens extra in de verf gezet. Ondanks het slechte weer fietsten zij met z’n allen van de kerk in de Banneuxwijk naar de school aan de Zegestraat. Schepen Rob Beenders van verkeer en Valerie Del Re van jeugd kwamen hen steunen en fietsten mee. Dat vond iedereen geweldig. Aangekomen op de school wachtte hen nog de 'Grote verkeersquiz'. Het was duidelijk dat de leerlingen goed op de hoogte zijn want ze beantwoorden zowat alle vragen juist ! Directeur Franky Smeets en Schepen Rob Beenders gaven hen hiervoor een terechte pluim. Iedereen kreeg een lekkere verse appel en onder de jonge fietsers werd als afsluiter nog een aantal prijzen, zoals filmtickets, verloot. Trots en tevreden is daarna iedereen terug aan de slag gegaan in de klas. En morgen komen we terug... met de fiets !
Tekst : Christophe Kusendila (ouderraad Kindercampus Mozaïek) Bron: HBVL.be (VIDEO)

Leerlingen De Berk trekken op zeeklassen

VRIJDAG 11 MEI 2012 17:24 

Ingestuurd door eric sterk

De leerlingen van type 1 mochten vorige week genieten van drie dagen zee. Na een lange busrit kwamen ze iets na de middag aan in Koksijde waar ze op de dijk konden genieten van hun lunchpakket.

Na het eten mochten de kinderen naar hartenlust rijden met de gocarts. Even later hadden de kinderen een afspraak met de garnaalvissers. Wat een belevenis! De gevangen garnalen werden gekookt en de kinderen mochten ze zelf pellen en oppeuzelen. De eerste dag werd afgesloten met een boottocht op de zee.

Op dag 2 reden de kinderen met de tram richting Oostende. Ze bezichtigden de Mercator, wat een mooi schip. Ook brachten ze een bezoekje aan de vismarkt. ’s Avonds was het bonte avond, de kinderen hadden prachtige nummertjes voorbereid. Er was ook een special act van enkele leerkrachten, maar die foto’s zijn niet voor publicatie geschikt. Wat werd er gelachen.

Dag 3 stond er nog een leerrijke strandwandeling op het programma alvorens we terug naar de Berk vertrokken. Wat jammer dat de zeeklassen zo vlug voorbij gingen, we hadden nog een paar dagen langer willen blijven. Bron : HBVL.be

BBQ Hoger Op Heide is een succes 

Op zaterdag 5 mei was er de jaarlijkse BBQ van K.Hoger Op Heide. Dat het dit jaar een speciale BBQ zou zijn, stond al lang vast, want met een aantal kampioenenploegen kon het feest al niet meer stuk.
Het enige minpunt was het weer. Maar dankzij een goede organisatie bleef iedereen droog en warm. We hebben ervan genoten en kijken dan ook uit naar een volgende BBQ. Maar we willen deze sportieve club nog veel succes wensen in hun bestaan en dromen samen om nog een paar reeksen te kunnen stijgen .

Komt u ook naar onze OCMW-ontmoetingsdag?

Voorzitter Frank Vandenhoudt nodigt je vriendelijk uit op donderdag 10 mei ’12 om 14u in de Hazelaar in de Banneuxwijk, waar hij graag wat meer uitleg over de werking van het OCMW geeft en wat het OCMW voor jou als burger kan betekenen. 
Je mag er ondermeer informatie verwachten over ons groot aanbod aan seniorendiensten en -voorzieningen, maar ook over de mogelijke hulp die wij kunnen bieden aan een Hasselaar met financiële of administratieve problemen. 
Daarnaast heb je ongetwijfeld opgevangen dat we grootse plannen hebben met ons woonzorgcentrum Zonnestraal. Dat zal een grondige verbouwing ondergaan en een gedeelte hiervan verhuist naar de Banneuxwijk. Bovendien slaan de dienstencentra “den Boelvaar” en “’’t Park” de handen in elkaar en werken samen aan de invulling van het nieuwe gebouw binnenkort aan het stadspark. 
Misschien heb je wel persoonlijke vragen of wil je nog ergens anders meer informatie over. Ook daar is ruimte voor. Voorzitter Frank Vandenhoudt maakt graag tijd voor je bij een tasje koffie en een heerlijk stukje taart in een ongedwongen sfeer. 
We hopen op deze manier onze inwoners, de Hasselaren, meer duidelijkheid te geven over wat het OCMW allemaal betekent voor een stad als Hasselt.  
Allen van harte welkom! 
Afspraak om 14u donderdag 10 mei in de Hazelaar in de Banneuxwijk. 

Frank Vandenhoudt
Voorzitter OCMW Hasselt
Contact: 011/30 80 04 of frank.vandenhoudt@ocmwhasselt.be

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt