Archief Maart 2013

Bart Kaëll op Tevona-Proms

DINSDAG 26 MAART 2013 16:52 

Zaterdagavond was het eindelijk zo ver een optreden met Bart Kaéll, onze muzikanten van de Tevonaband hebben er al heel lang naar uit gekeken en heel hard voor geoefend.
In de vooravond was er eerst een viparrangement met een uitgebreid menu dat ons werd geserveerd in het restaurant van Kindsheid Jesus op de Kempische Steenweg.

LEES MEER...

OKRA Hasselt Banneux viert jaarlijks paasfeest

DINSDAG 26 MAART 2013 16:48 

Zondag 24 maart vierde Okra Hasselt-Banneux het jaarlijks paasfeest.
Ondanks het gure weer dat meer aan kerstmis deed denken dan aan Pasen , waren een zestigtal leden om 13 uur present. Met een glaasje cava werden ze welkom geheten.
Vooraleer zich naar het feestbuffet te begeven, luisterden de leden naar een mooie bezinningstekst. Daarna kon iedereen zijn keuze maken uit een breugeliaans buffet dat zeer in de smaak viel.

LEES MEER...

Oproep tot getuigen 

ZATERDAG 23 MAART 2013 09:51 

op 20 maart tussen 19.00 en20.30uur werden in de Hazelarenaan, ter hoogte van appartementsgebouw nummer 5, zes verkeerskegels gestolen. Deze stonden geplaatst op de parkeerplaatsen voor het gebouw. Kenmerken kegels:wit-rood,50 cm hoog,kenteken op enkele kegels,AWP: Mensen die iets gezien hebben kunnen via banneuxwijk@gmail.com iets laten weten

Veel volk op Lichtstoet Banneuxwijk 

MAANDAG 18 MAART 2013 15:15 

Afgelopen zaterdag was er de jaarlijkse lichtstoet in de Banneuxwijk. Ondanks het koude weer was er weer veel volk. Tegen 20.40 uur kwamen de wagens op gang. De meeste mensen hadden het dan ook goed koud. Maar dankzij de lokale middenstand kon men zich hier en daar opwarmen aan dranken en vuurkorven. Maar ook in de tent van de organisatie kon men over de koppen lopen. De stoet op zich was mooi, het enige minpunt was dat in tegenstelling tot andere jaren de straatverlichting aan is gebleven. Foto's vind je hier

Renovatie aan appartementen Lod Lavkiplein schiet goed op

ZATERDAG 16 MAART 2013 19:45 VITAL

Sinds een aantal maanden is de firma Vandereyt Bouw en Renovatie bezig met renovatiewerken aan appartementsblokken op het Lod Lavkiplein. De renovatie omvat het vernieuwen van de platte daken, het herstellen van de schoorstenen, de renovatie van de gevels, het herstellen van de balkons, de aanpassing van de keermuren aan de garages, de vervanging van het buitenschrijnwerk, het vervangen van de garagepoorten en het vernieuwen van de inkomgehelen (luifels, brievenbussen, verharding, trappen, kelderroosters).

LEES MEER...  

Personeel De Berk verrast met flashmob op Grote Markt

DONDERDAG 07 MAART 2013 17:58 

Woensdag rond de middag werd de Grote Markt in Hasselt voor enkele minuten een heuse dansvloer. Rond kwart voor 12 ’s middags wandelden enkele knotsgekke heren over het plein. De ene beoefende de diabolo, een andere deed enkele kunsten met basketballen. De derde had een rare hoepelconstructie op het hoofd die hij al huppelend in beweging bracht. Uit het niets begonnen er enkele wandelaars te dansen.

LEES MEER...

7e Mozaïekquiz op zaterdag 9 maart

VRIJDAG 08 FEBRUARI 2013 09:33 KRIS

Op zaterdag 9 maart organiseert de ouderraad van kindercampus Mozaïek voor de 7e maal haar Mozaïekquiz. Dit jaar met een vernieuwd concept om de lat wat lager te leggen en de amusementswaarde nog te verhogen. Inschrijven voor een gezellige avond met vrienden kan via de website van de ouderraad !

Groendienst Bewel ruimt heksenbos op

MAANDAG 04 MAART 2013 07:58 

Een tijdje geleden kon u hier lezen dat de frima Muffels het heksenbos aan kappen was. Het was een gezondheids kap. Nadat deze firma weg was zijn we eens gaan kijken. Het was verschrikkelijk. Het bos lag er erger bij dan voor heen.

LEES MEER...  

Kindercampus Mozaïek scherpt rijvaardigheid aan

ZONDAG 03 MAART 2013 21:27 

De kinderen van het 5de leerjaar van Mozaïek hebben hun rijvaardigheid op de fiets aangescherpt. Een begeleider van 'Meester op de fiets' zorgde voor een leuk fietsparcours: slalommen, over planken, trapjes en brugjes rijden, enz. Behendigheid, coördinatie en reactievermogen werden danig op de proef gesteld. Rechts afstappen is wel veiliger dan links afstappen, maar makkelijk is het niet, ondervonden de kinderen.

LEES MEER...

Nieuwe rage Bokwa@Fitness verovert Limburg

VRIJDAG 01 MAART 2013 07:54 

Sinds een 4-tal maanden kan je de nieuwe fitnessworkout Bokwa in Hasselt alreeds beoefenen in de deelgemeentes Banneux - Stokrooie - Tuilt en ook in Zonhoven.
Wat is bokwa? Een cardio workout gebaseerd op licht boksen en de Afrikaanse dans Kwaito en waarvan men gebruik maakt van het alfabet.

LEES MEER...

OKRA-Banneux "winterwandelde" door het Zoniënwoud

VRIJDAG 01 MAART 2013 08:08 

Op dinsdag 26 februari 2013 nam het trefpunt Hasselt Banneux deel aan de winterwandeling van OKRA - Limburg in het Zoniënwoud. We vertrokken goed op tijd en met de zon in de rug richting Brussel. De bus zette ons af in Jezus-Eik waar de koffie ons opwachtte.

Over besneeuwde paadjes en tussen hoge beuken bomen kleurde de goede lucht onze wangen gezond. Op het middaguur stond in De Bosuil een stevig en lekker middagmaal te glunderen.

LEES MEER...

Nieuwe voorzitter KHACK 

VRIJDAG 01 MAART 2013 08:02 

Het bestuur van het Koninklijk Hasselts A Capellakoor verkoos Liliane Hilven tot nieuwe voorzitter. Zij volgt Rik Bloemen op die bijna 20 jaar aan het roer stond. Wegens drukke bezigheden en ook omdat het tijd werd voor "vernieuwing", gaf Rik nu de fakkel door aan Liliane. In 2015 viert het oudste koor van Hasselt haar 70-jarig bestaan! Nieuwe koorleden zijn steeds welkom.