Archief Maart 2011

Italiaans pasta-weekend

DINSDAG 29 MAART 2011 07:17 

Op zaterdag 19 en zondag 20 maart vonden de jaarlijkse restaurantdagen plaats van de mozaïekschool ism. de ouderraad.Er werd geopteerd voor een nieuw concept.   De volwassenen konden kiezen uit 2 pasta-gerechten met een lekkere prosecco en de kinderen hadden een gerecht naar keuze met een sprankelende kinderchampagne. De meer dan 550 inschrijvingen bewezen dat de pasta-dagen aansloegen.   Enkel lachende en tevreden gezichten verlieten de zaal met een voldaan gevoel. Reacties die van her en der kwamen waren positief.   De pas samengestelde werkgroep slaagde erin met positieve flair om een succes van te maken.Immers, verandering van spijs doet eten !
Alvast voor de restaurantdagen voor het volgende jaar: ALLEMAAL WELKOM ! Bron: Ouderraad Mozaiëkschool . Voor de Foto's klik hier .

Handelszaak in de kijker : Brood en Banket St-Marie

DINSDAG 22 MAART 2011 19:15 VITAL

Zoals we al een aantal keren gedaan hebben stellen we vandaag weer een handelszaak in de kijker. Deze keer zijn we gaan kijken in de Banneuxstraat bij Brood en Banket St-Marie.Al zo'n een 25 jaar heeft Carine een zaak in onze wijk. De bakkerij mag zich dan ook een gevestigde waarde noemen in onze wijk. Carine staat als Brood & Banketbakker alle dagen klaar met heerlijke verse broden en taarten, Hasseltse speculaas, koeken, enz… Je kan er ook terecht voor allerlei belegde broodjes .Maar ook buiten Hasselt staat de bakkerij bekend als een klantvriendelijke zaak. Tijdens de drukste week van het jaar (Pukkelpop) komen jaarlijks dezelfde mensen terug. We wensen Carine en haar team dan ook nog veel succes. Bekijk alle foto's op Hasseltlokaal

Frituur Michel opent deuren op Banneuxwijk

VRIJDAG 18 MAART 2011 19:20 VITAL

Sinds een aantal jaren was op de Banneuxstraat een frituur `Koenemans` gevestigd. Maar nu heeft Koen besloten om zijn zaak over te geven aan Michel.En dat is geen onbekende, want de meesten onder ons kennen de nieuwe uitbater nog van zijn frituur naast Trippel X. Ja dus, Michel heeft terug een frituur.Niet alleen de uitbater is veranderd, maar ook het hele interieur . De zaak is open van dinsdag tot zaterdag van 11.30 tot 14u en van 17 tot 22u. Maandag en zondag zijn rustdagen.Wij willen Koen en zijn gezin alvast bedanken voor de vele fijne jaren en Michel veel succes wensen met zijn nieuwe zaak. Bekijk alle foto's op Hasseltlokaal.

Kwaakvos nog steeds bereikbaar 

DONDERDAG 17 MAART 2011 12:32 VITAL

Wegens paddenoversteek is de Borggravevijversstraat vanaf de Genkersteenweg afgesloten !
De kwaakvos is wel nog te bereiken via rotonde op de Genkersteenweg aan de Heidestraat !" De Kwaakvos is gelegen in de Hasseltse groene Long in het Michielsdomein aan de Kids. Je kan er gezellig tafelen en rustig iets drinken terwijl de kinderen genieten van de grote speeltuin.
ook steeds plaats voor kleine feestjes,à la carte of menu op aanvraag ! Alle verdere gegevens op de website.

Ramkraak bij fotozaak Hasselt

ZONDAG 13 MAART 2011 15:12 

Om drie uur vrijdag ochtend  gebeurde er een ramkraak bij de fotozaak aan de Kempischesteenweg in Hasselt. Dieven sloegen het raam aan diggelen en stalen fototoestellen. Bekijk het hele verslag op de site van TVL.

Jaarlijks verlof voor Cremerie Sant Marie 

VRIJDAG 11 MAART 2011 21:12 VITAL

Cremerie Sant Marie laat ons weten  dat ze vanaf 14maart tot 27 maart gesloten zijn en dit voor hun Jaarlijks verlof

Vanaf 28 maart zijn terug open met het volledige  ijs gamma !

Zoeken naar een magische spreuk in het bos

VRIJDAG 11 MAART 2011 19:38 

De boze winterheks heeft de magie uit het bos gevangen in een koffer... Enkel de juiste spreuk kan haar weer bevrijden. Samen met een échte tovenaar kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar tijdens een avontuurlijke tocht in het schemerdonker op zoek gaan naar die juiste spreuk.De tocht vindt plaats op zaterdag 19 maart van 17.45 tot 19.30 uur op Domein Kiewit. Allerlei leuke opdrachten, samenwerken en creativiteit leiden vast en zeker tot het bevrijden van de bosmagie. Kinderen die de tovenaar willen helpen, schrijven best snel in, want de plaatsen zijn beperkt. Ouders kunnen meewandelen, maar dat is niet verplicht. Lees het hele artikel op Hasseltlokaal 

Verhuizingen DAC is zelf verhuisd

VITAL

Op de Genkersteenweg is er weer wat veranderd: Verhuizingen en Meubelwaring DAC dat al enkele jaren een gevestigde waarde was in de Banneuxwijk, is zelf verhuisd.Ze zijn wel in Hasselt gebleven? Je kan ze nu vinden aan de Kempischesteenweg in Kiewit, tussen het Total Service Station en Boels Verhuurcentrum. DAC zocht nieuwe oorden op omdat de lokatie langs de Genkersteenweg  te klein was geworden.Op hun nieuwe terrein hebben ze meer ruimte voor het bewaren van meubelen en ook voor de vrachtwagens is er meer ruimte. De openingsuren én de service zijn niet veranderd.Wij wensen de uitbaters veel succes op hun nieuwe lokatie. 

Kindsheid Jesu Hasselt introduceert permacultuur in Peru 

Dertien scholieren van Kindsheid Jesu Hasselt vertrekken op 6 april naar Peru om er de plaatselijke bevolking de technieken van permacultuur of ecologisch tuinieren aan te leren. Maandag trokken ze naar Mol en deden er praktische ervaring op in de tuin van Koen CartuyfelsPermacultuur is een ecologisch onderdeel van het project ‘Gardens of Life’ dat gericht is op duurzame sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Bedoeling is om bij het kweken van voedsel een tuin te ontwerpen met respect voor het milieu, de mens en de aarde. Een van de basisprincipes van permacultuur is een grens creëren,  want volgens tuinier Koen Cartuyfels ontstaat daar het leven. “Kijk maar naar de rand van het bos, daar is er het meeste leven”, legt Cartuyfels uit.Lees het hele artikel op limburg Actueel.

Voetganger gegrepen door auto

Op de Genkersteenweg in Hasselt is zaterdagochtend een voetganger gegrepen door een auto. Het ongeval gebeurde omstreeks 1.25 uur ter hoogte van dancing Groovy Tunes. De jonge feestvierder stak de rijbaan over, toen hij opgeschept werd. Een ambulance en een MUG team snelden ter plaatse. De jongeman bleek gelukkig eerder lichtgewond. Bron : HBVL

CM-kantoor Kempischesteenweg gaat dicht

VITAL

Het viel ons op dat het kantoor van de CM op de Kempischesteenweg te huur staat. We waren verheugd, want we dachten dat dit het sein was dat men meer naar het centrum van de Banneuxwijk ging verhuizen. Maar niets is minder waar: het CM-kantoor gaat dicht, zoals de CM bevestigde toen we om duidelijkheid vroegen.

“CM Limburg  streeft naar een moderne en stevig uitgebouwde dienstverlening die afgestemd is op de verwachtingen van onze leden,” kregen we als antwoord. “Binnen Hasselt blijven blijven drie kantoren zo maximaal mogelijk open om te komen tot een optimale bereikbaarheid: Kermt, Fruitmarkt en het nieuwe kantoor Grote Ring. In het kantoor van Kuringen kan u in een servicepunt terecht. Kantoor Fruitmarkt in het centrum is elke voormiddag open en op woensdag en donderdag doorlopend de hele dag. Kantoor Kermt is ook elke voormiddag open en op donderdag ook ’s namiddags. Lees het hele artikel op HBVL.