Archief Juni 2012

Botsing in Banneuxwijk

WOENSDAG 27 JUNI 2012 06:10 

Op het kruispunt van de Heidestraat en de Gebanne Groezenstraat in de Banneuxwijk zijn maandagochtend rond halfnegen twee auto's gebotst. Een van de bestuurders, Roger A. (64) uit Linter raakte licht gekwetst. Bron: HBVL

Kappersgroep Visa Versa opent tweede winkel in Hasselt

WOENSDAG 27 JUNI 2012 06:07 

door Hermans iVAN

De kappersgroep Visa Versa heeft op de Kempischesteenweg een 2de winkel in Hasselt geopend. De klanten van de groep waren hier de vragende partij. Men heeft lang moeten zoeken maar met de locatie op de Banneuxwijk heeft men een goede beslissing genomen. Zo heeft de groep aan de twee kanten van Hasselt een vestiging. De service is het zelfde als in alle winkels .De winkel is alle dagen open van 9u tot 19u behalve op vrijdag tot 20u op zaterdag van 8 tot 18 uur.Bron:hbvL.be 

HYAC Hasselt organiseert Grote Prijs Stad Hasselt Waterski Race 

WOENSDAG 27 JUNI 2012 05:59 

Op 17 juni was het weer zover en vond er op het Kanaal (tussen Godsheide sluis en de brug van Kuringen ) de Grote Prijs Stad Hasselt Waterski Race plaats.

De wedstijden begonnen om 10 tot 17 uur. De Boten kwamen van uit heel Europa afgezakt naar Hasselt. De organisatie was in Handen van de Jacht club HYAC van Hasselt .

Het was ook deze keer een schot in de roos. Mede dankzij de sponsors en de leden van deze club liep alles van een leien dakje. Maar de toppers waren natuurlijk de F1-raceboten. Deze boten waren dan ook op verzoek van de organisatie naar Hasselt afgezakt.Uitslagen klik hier. Foto's vind je hier.

Gaat 80-jarige Martin Ballings met volleybalpensioen?

ZATERDAG 23 JUNI 2012 07:55 

door Matty Hermans

Als het van volleybalploeg Falos KWB Hasselt OLV afhing alleszins nog niet. Jarenlang was Martin Ballings trouw op post op maandagavond in de sporthal van Kiewit. Op maandag 11 juni hebben we op een feestelijke manier zijn 80ste verjaardag gevierd...op het volleybalplein. Het was met pijn in het hart dat we moesten vernemen dat dit zijn laatste wedstrijd was bij de KWB. Het werd zeker nog een spannende wedstrijd en Martin kan, ondanks zijn leeftijd nog heel goed meespelen met de ploeg. Martin, bedankt voor je fairplay en je sportieve en trouwe deelname aan ons wekelijks partijtje recreatievolleybal.Bron : HBVL.be

Geslaagde Bokrijkdag voor vijfdeklassers kindercampus Mozaïek

VRIJDAG 22 JUNI 2012 05:59 

door Rik Lemmens

Op de zonnigste dag van de week trok het vijfde leerjaar per fiets naar Domein Bokrijk om te genieten van een prachtige dag. De fietstocht verliep vlot, mede dankzij de begeleidende ouders.In het Openluchtmuseum van Bokrijk keerden we even terug naar de vorige eeuw. De leerkrachten hadden 15 verschillende routes uitgestippeld. Bij elke route hoorden opdrachten die de kinderen in groep moesten uitvoeren. Aanvankelijk hadden de kinderen wat oriëntatieproblemen, maar na een tijdje lukte het om vlot plannetjes te lezen.Natuurlijk mocht een bezoekje aan de bakkerij of het oude snoepwinkeltje niet ontbreken De dag werd afgesloten met een speeluurtje in de speeltuin. Moe maar welgezind, en met een koffer vol opgedane informatie, fietsten de kinderen vrolijk terug naar school.Bron : HBVL.be Bekijk hier het Filmpje

Supermuzikale dansnamiddag een succes 

VITAL

JAPS, dé vereniging voor medioren (+46 jaar) en senioren, heeft afgelopen zaterdag een super dans- en muziekhappening georganiseerd in zaal 'De Hazelaar'. Het was een fijne namiddag met veel aanwezigen en waarin het duo AMBRO voor de muzikale omlijsting zorgde. De mensen hebben er van genoten. Op 11/11 organiseert de Banneuxwijk.be een seniorenfeest in zaal 'Het Lindehof'. U vindt alle info hier .

Spelotheek De Speelkaart verhuist naar de Banneuxwijk

MAANDAG 18 JUNI 2012 16:24 VITAL

In Sint-Lambrechts-Herk ligt De Speelkaart, de spelotheek van de Stad Hasselt. In deze spelotheek kunnen alle kinderen tussen 0 en 12 jaar speelgoed uitlenen.

Weldra verhuist de speelkaart echter naar een nieuwe locatie. Vanaf woensdag 4 juli kunnen alle kinderen terecht op de eerste verdieping van Ontmoetingscentrum De Hazelaar (Merellaan 17), in de Banneuxwijk.

Je kan er elke woensdag terecht tussen 14 en 18 uur om enkele leuke spelletjes uit te kiezen. Je betaalt hiervoor slechts 2,5 euro per gezin per jaar. Bron :HBVL.be

Muziek in de Mozaïek - ouders niet toegestaan

ZATERDAG 16 JUNI 2012 18:17 

door Rik Lemmens

Het jaarlijkse schoolfeest van Kindercampus Mozaïek met als thema 'Muziek in de Mozaïek' ging van start onder een grijze hemel. Het feest werd geopend door de Koninklijke Harmonie van Hasselt. Alle kinderen van de school zorgden op hun beurt voor een geslaagd optreden.

De show werd afgesloten met het Mozaïeklied. Iedereen zong mee uit volle borst. Plots kreeg ieder ook reuzehonger en waren de eetstandjes druk bezet. De' Vlaamse kermis' kreeg dit jaar een muzikaal tintje.

Ondertussen zorgde 'Zate Hermenie' voor de nodige sfeer. De 'Mozaïek Summer Party' was een groot succes, zowel voor groot als klein. Zou 'Verboden voor ouders' hier voor iets tussen zitten? Uw reporter was wel aanwezig en maakte enkele sfeerbeelden.

Ondanks het minder goede weer, werd het schoolfeest toch een groot succes. Dank aan alle aanwezigen. Een bijzondere dank gaat naar de werkgroep 'schoolfeest' en onze sponsors. Bron : HBVL.Be 

Leerlingen KIDS Hasselt dansen in regen

DONDERDAG 14 JUNI 2012 05:59 

door StampMedia jongerenmedia-agentschap
Ondanks het slechte weer ging op zondag 3 juni de jaarlijkse Vlaamse Kermis van KIDS Hasselt door. De leerlingen lieten al dansend het beste van zichzelf zien op de speelplaats. Met het evenement wil de school voor buitengewoon onderwijs geld inzamelen voor nieuwe projecten.Op het schoolterrein vonden verschillende activiteiten plaats. Zo konden geïnteresseerden zich inschrijven voor een cursus circustechnieken, gegeven door een clown. De kleuters en kinderen van de lagere school dansten op de speelplaats en er stonden kraampjes waar ze allerlei spelletjes konden spelen. Ook was er een roofvogelshow, een barbecue en een motor- en Vespatocht.

KIDS  Bron : HBVL.be 

Nieuwe vloer sporthal De Berk 

DINSDAG 12 JUNI 2012 15:16 VITAL

door cody corthouts

Op 16 april 2012 schafte school de Berk nieuwe vloer aan voor in de sporthal.
Het is een mooie blauwe vloer en met mooie markering.
De vloer is zeer leuk om op de turnen en te sporten.

DANK U SCHOOL DE BERK !

GRAAG WILLEN WIJ OOK BEDANKEN

HET SCHOOLBESTUUR ''DE BERK '
DIR. J. VIJGEN
EN MEDEWERKERS ''KIENEN`

Kindercampus Mozaïek viert verjaardag met bijna 1000 bolletjes ijs

DINSDAG 12 JUNI 2012 15:12 

door Rik Lemmens
Dinsdag werden alle kinderen van de kindercampus Mozaïek door hun directie verrast.
’s Morgens kwam een leuke ijskraam de speelplaats opgereden.
Juf Geert en meester Franky stapten in de kraam. Om hun verjaardag te vieren schepten ze, met witte schort aan, een of twee bolletjes ijs op een hoorntje voor alle 600 kleuters en leerlingen. De hele dag was er volk aan de kraam. “Vanille of chocolade?” klonk nog lang na op de speelplaats. Maar ook de kinderen bezorgden de jarigen een verrassing. De hele school zong een verjaardagslied en de jarigen mochten van elke klas een leuke attentie in ontvangst nemen. Alle info hier Bron : HBVL.

Kleuters vinden papegaai op speelplaats

MAANDAG 11 JUNI 2012 06:26 

Ingestuurd door Rik Lemmens

Toen ’s morgens de bel ging, klonk een vreemd geluid uit een boom op speelplaats van Kindercampus Mozaïek. Er zat een papegaai in! Mama’s en oma’s probeerden het dier naar beneden te lokken, maar dat lukte niet. Gelukkig wist juf Kristen raad en met wat eten in een doosje als lokmiddel kwam hij vlug op haar schouder zitten. De vogel werd voorlopig in een oude konijnenkooi gezet en dan begon de zoektocht naar opvang voor het dier. Er waren wel 10 telefoontjes nodig, maar uiteindelijk kwamen de mensen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder onze papegaai ophalen. Zij zullen een nieuwe thuis zoeken voor hem. We willen deze mensen langs deze weg nog bedanken voor hun warme zorg voor de dieren.

Meer info: http://users.telenet.be/mozaiek/papegaai.htm Bron HBVL.be

Banneuxrun een succes dankzij vrijwilligers 

MAANDAG 11 JUNI 2012 06:22 

Op 20 mei vond er de tweede Banneuxrun plaats in de tofste wijk van stad. De Banneuxwijk. Het was een succes. Vital Hermans, de hoofdmotor achter dit evenement, wil langs deze weg alle vrijwillige medewerkers bedanken en hoopt dat hij jullie volgend jaar terug mag verwachten.

Maar zeker ook het vaste team van vrijwilligers en deze mensen hun echtgenoten verdienen een dankjewel voor het vele geduld. Opmerkingen kunnen steeds bezorgd worden via email Banneuxrun@gmail.com of via de post: Banneuxrun, Eksterlaan 32, 3500 Hasselt.

Heb je ook interesse om volgend jaar te helpen laat dan gerust iets weten, of wil je komen lopen kijk dan op de site www.banneuxwijk.be voor de datum van 2013.

Foto’s Andre Philippaerts en Chretien Paesen

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt