Archief Juli 2012

Hhasselt Liefdesbreuk beslecht met kogels door hoofd

WOENSDAG 25 JULI 2012 14:16 

Na uren onderhandelen heeft het bijzondere interventieteam van de federale politie gisteravond rond 17.30u de 24-jarige Davy S. uit Houthalen overmeesterd, nadat hij in de voormiddag zijn 19-jarige vriendin Didi Swiers in Hasselt had neergeschoten.

De politie zette de zware middelen in voor de gewapende schutter die zich in een schuur verschanste in het recreatieoord Hengelhoef. De dader werd uiteindelijk naar buiten gelokt met cola. Problemen in hun relatie zouden aan de basis van het drama liggen. De man wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging tot moord. De jonge vrouw verkeerde gisteravond nog in levensgevaar.

Davy S. wachtte zijn vriendin Didi gistervoormiddag op in Hasselt. Didi Swiers uit Houthalen was daar samen met haar moeder naar een uitzendkantoor gereden. Op het moment dat Didi uit het interimkantoor kwam, stapte Davy S. resoluut op haar af. Hij kruiste nog enkele getuigen en trok meteen een kap over het hoofd. Didi zou nog geprobeerd hebben om weg te lopen, maar ze zou gestruikeld zijn waardoor haar vriend de kans greep om twee keer te vuren.

Een motorrijder die alles zag gebeuren, had nog geprobeerd om de schutter tegen te houden. Maar de motorrijder werd zelf bedreigd met het wapen. Volgens een getuige stapte de dader daarna doelgericht naar zijn slachtoffer dat op de grond lag en vuurde zonder verpinken twee kogels af op haar hoofd. Didi vocht gisteravond nog voor haar leven.

De dader verschanste zich in Hengelhoef. De omgeving werd hermetisch afgesloten. De bijzondere interventiedienst van de federale politie werd ingeschakeld. Ze zouden hem hebben gelokt met cola. Bij verrassing werd de jonge dader overmeesterd en ontwapend.

Davy S. en Didi Swiers waren al zowat drie jaar een koppeltje. Maar er kwam een haar in de boter. Een mogelijk eind van hun relatie zou Davy S. tot zijn gruweldaden hebben gedrevenBron: HBVL.be

Vlooienmarkt Banneuxwijk verplaatst naar 4 augustus

VITAL

De mensen achter Wijkclub De Brug willen via deze weg laten weten dat de Vlooiemarkt verplaatst is naar 4 augustus. Dit om de wijk te ontlasten want met Rimpelrock 11 augustus zal het weer druk worden in onze straten.

Op de volgende straten staat de vlooienmarkt :

  • Ruysbroeklaan
  • Vondelaan
  • Ledeganglaan
  • Hadewijcklaan
  • Erasmuslaan
  • Alfons jeurisestraat
  • Nieuwveldstraat
  • Andre dumondstraat (tussen de Alfons jeurisestraat en de Banneuxstraat )
  • Lode Laviekstraat (tussen de Alfons jeurisestraat en de Banneuxstraat )

De mensen van de Banneuxwijk krijgen voorrang en kunnen inschrijven tot 31juli bij Luc Liesens
A Dumontstraat 9 3500 Hasselt (0498/35.67.00).

Nieuw dit jaar is dat men in een kinder plein heeft waar enkel kinderen kunnen staan en deze staan gratis. Let op: dit is een auto vrijzone dus ook geen auto’s aan de standen.Volwassene standhouders dienen 1euro per lopende meter te betalen (standen worden de dag zelf gemeten).
Ook zal er streng op getreden worden tegen mensen die hun onverkochte spullen achterlaten op straat.
Tevens zijn eet en drink standen verboden binnen de vlooienmarkt.
Wij van de banneuxwijk.be wensen de organisatie veel succes, maar hopen toch dat men volgend jaar weer kermiszaterdag neemt, ongeacht rimpelrock.

Residentie Hazelaar viert zomerfeest ... in kelder

ZATERDAG 14 JULI 2012 12:32 VITAL

Ook residentie de Hazelaar vierde afgelopen zondag feest.Het is ondertussen ook al een vaste waarde in de residentie: een feestje in het begin van de zomer. Ieder jaar heeft een thema. Zo heeft men het thema gehad van Krc Genk, Initia Hasselt, Stvv enz. Normaal ging het feest door in de tuin. Maar omdat het slecht weer was, hebben ze maar alles verhuisd naar de kelder van deze woonblok. Met de juiste verlichting en aangepast eten is het toch nog een fijne dag geworden . 

2000 euro voor Christelijke arbeidersbeweging in Sri Lanka Banneuxwijk

ZATERDAG 14 JULI 2012 12:27 VITAL

Op zondag 8 juli organiseerde het platform Sri Lanka in de Hazelaar haar jaarlijkse barbecue ten voordele van haar partner “the Christian Workers Movement” in Sri Lanka.
Met een 150-tal deelnemers en een opbrengst van 2000 euro kan dit terecht als een succes bestempeld worden.

Reeds 14 jaar werkt het platform Sri Lanka, samen met Femma (KAV-Banneux) en vele sympathisanten om mensen in armoede te helpen via de Christelijke Arbeidersbeweging in Sri Lanka.
Dit is een gelijkaardige beweging als KAV en KWB, maar zij werken werkelijk aan de basisbehoeften van mensen. Opleiding en bewustmaking op diverse terreinen is belangrijk om de armoede te boven te komen.
Over al deze jaren werden vrouwengroepen gestimuleerd bv. in Nuwara Eliya, maar ook op verschillende andere plaatsen op het eiland.
Ook stellen we microkredieten ter beschikking waardoor verschillende vrouwen een eigen initiatief kunnen uitwerken bv. het uitbaten van een winkeltje, of snoepjes maken, of een naaiwinkeltje te openen en sari’s te maken, te versieren en te verkopen.
De CWM werkt immers in verschillende dorpen, net zoals KAV (Femma) werkt in vele dorpen in Vlaanderen.

In de loop der jaren hebben we zo kerkjes gebouwd die polyvalent gebruikt worden en waar de vrouwen kunnen vergaderen, we hebben groentetuintjes laten aanleggen, geleerd om confituur te maken, soep te maken van eigen groenten en te verkopen, een kapsalon ingericht, een irrigatiesysteem aangelegd waardoor 150 families een tweede rijstteelt per jaar hebben, kippen en varkens gekocht voor mensen die op pensioen zijn, maar niet zoals wij, enig pensioengeld ontvangen en toch moeten overleven.
We hebben leerkrachten een loon gegeven om een schooltje te runnen, muziekinstrumenten geschonken, schoolbankjes en stoeltjes laten maken.
Ten tijde van de Tsunami in 2004 hebben we ter plaatse bedden en kasten laten maken, matrassen gekocht, een huis gebouwd binnen een groter project.
We zijn gestart met een opvanghuis voor mentaal gehandicapte kinderen en hebben drie professionele begeleidsters aangesteld.

Om de grote hoop afval van plastic zakjes te beperken maken onze vrouwen op verschillende plaatsen verspreid over het eiland stoffen zakjes die men kan opvouwen en in een klein zakje van 3 bij 8 cm kan steken. Ze worden gretig gekocht om te gaan shoppen op de markt of zelfs om mee te nemen naar kantoor.
Misschien in uw oren kleine druppeltjes op een hete plaat, maar levensreddend voor vele Sri Lankaanse vrouwen.
Steeds weer wordt er geluisterd naar de noden van de vrouwengroepen en proberen we vanuit Hasselt en Sint-Truiden tegemoet te komen aan hun behoeften.
We vinden de wisselwerking van tegemoetkoming aan hun noden en creatieve manieren om hen vanuit onze ervaringen te motiveren de beste grondbeginselen voor een goede samenwerking.
Niet alleen een hart voor Limburg, maar ook een hart voor Sri Lanka in onze Hasseltse Banneuxwijk.

Tekst: Mieke Bloemen-Vandormael. 

Weidestraat Feest :een verslag

VRIJDAG 13 JULI 2012 14:24 VITAL

Afgelopen zaterdag was er weer een buurtfeest in onze wijk. Deze keer was de weidestraat aan de beurt . Men heeft er een fijne avond van gemaakt in deze straat. Want omdat men regen had voorspeld, hadden de buurtbewoners tenten op gezet en konden ze feesten zonder zorgen. Volgend jaar komt er een nieuwe editie.Bron: HBVL.be

Hasseltse Frisbee Club is Nederlands Kampioen Ultimate Frisbee

VRIJDAG 13 JULI 2012 14:21 VITAL

door Fery Vanhemelryck

Afgelopen weekend (07+08/07/2012) vond in Schoorl bij Alkmaar het Nederlands Kampioenschap Beach Frisbee plaats.
Onder de deelnemende teams ook 2 Limburgse clubs: Diabolic Heaven uit Hasselt en Frisbee Helchteren.
Ultimate Frisbee is een teamsport waarbij er op een rechthoekig veld met 2 eindzone’s gespeeld wordt. Punten worden gescoord door de frisbee te vangen in de eindzone van de tegenstander. Als je de frisbee vast hebt mag je niet lopen maar probeer je door middel van passen deze in de eindzone te krijgen. Het is een fysiek zware en technisch niet te onderschatten sport waarbij er constant gespurt, gesprongen en gedoken wordt om de frisbee te vangen.
Ultimate wordt zowel in de zaal, op gras als op zand gespeeld. In de beach variant wordt er gespeeld op een veld van 25m x 75m met 2 teams van ieder 5 spelers.
Op zaterdag speelden de 20 aanwezige teams eerst plaatsingsrondes. Diabolic Heaven werd eerste in zijn poule en plaatste zich zo voor de top 6. Zondag, na winst tegen teams uit oa Utrecht, Amsterdam en Groningen, speelde de Hasseltse club voor de eerste plaats. In deze finale, waarbij de titel van Nederlands Beach Kampioen op het spel stond nam Diabolic Heaven het op tegen uittredend kampioen Red Lights uit Amsterdam. Het jonge Hasseltse team nam van bij het begin een voorsprong van enkele punten en gaf deze niet meer uit handen. De eindscore was 13-11 in het voordeel van Diabolic Heaven en dus mag de club uit Hasselt zich nu Nederlands Beach Kampioen noemen.
Naast de titel mocht Diabolic Heaven ook nog de prijs voor fairplay in ontvangst nemen.
De prestatie van het Hasseltse team is uniek want ze zijn naast Nederlands Kampioen ook uittredend Belgisch Beach Kampioen. Deze titel zullen ze begin september verdedigen op het strand van Zeebrugge

Sigi Bodson
Voorzitter vzw Diabolic Heaven Hasselt

Voor meer inlichtingen of fotomateriaal kan u mij altijd contacteren op
sigibodson@yahoo.com
of op 0476782806.Bron: HBVL.be

Ridder Ian met een zelfgemaakte katapultschietstoel

VRIJDAG 13 JULI 2012 14:15 VITAL

door Rik Lemmens

Ian bezocht samen met broer Connor en zijn opa de ridders in Alden Biesen.
'Waaaw, een katapult ! Dat maken we ook !'
En zo gezegd zo gedaan : een lanceerbalk, een borstelsteel, kastpoten, spiekes en een gatenboor om alles in elkaar te zetten. Een eiken zetel doet dienst als onderstel.
Reuzeknap en dat zonder één enkele bout.
Ridder Ian trekt op kruistocht met zijn katapultschietstoel.Bron: HBVL.be 

COLORA OPENDE 47ste WINKEL OP DE GENKERSTEENWEG

DINSDAG 10 JULI 2012 17:55 

Vanaf 29 juni kan men voor verf, inspiratie en persoonlijke dienstverlening ook terecht in ‘colora hasselt’ in de Genkersteenweg 80 en kan men er kennis maken met alles wat ‘colora de verfwinkel’ te bieden heeft. Maar wat is speciaal aan Colora ‘colora hasselt’ is dé place to be voor mensen met schilderplannen want ‘verf, inspiratie en persoonlijke dienstverlening’, dat zegt helemaal waar colora voor staat. Men kan er niet alleen kwaliteitsverf van BOSS paints kopen, de klant kan er ook terecht met al zijn vragen, of die nu eerder technisch dan wel esthetisch zijn. colora hasselt is een waar paradijs voor kleurliefhebbers: overzichtelijk en inspirerend, met keuze uit meer dan 10.000 kleuren. Klanten die net dat ietsje meer willen of aarzelen bij hun kleurkeuze kunnen beroep doen op de kleuradviesdiensten van colora Hasselt, zowel in de winkel als aan huis.Verder zal ‘colora hasselt’ op geregelde tijdstippen activiteiten. Veronique Delaet is de gedreven uitbaatster en samen met haar team staat ze u graag te woord .open ma-vr 9u-18u za 9u-17u gesloten op zondag. Bekijk hier alle foto's

De KastenKenners openen hun 14de showroom in de Banneuxwijk.

MAANDAG 09 JULI 2012 14:03 VITAL

Na verkoop punten in het hele land is nu ook Hasselt. Deze winkel is gevestigd op de Genkersteenweg 80. Het is een mooie winkel geworden van 180 m2. Je word er vriendelijk ontvangen door interieurarchitecten Nele en Kira , echte professionals op het gebied van inrichting van uw droomhuis . In deze showroom vind je de alle laatste nieuwste trends voor kasten die op maat worden gemaakt . Men kan alle afwerkingen aanbeiden en men heeft altijd een waarbij men kan kiezen uit een 30 tal kleuren op voorraad. Ook kan men de kasten een persoonlijke toets geven als men dat wenst. Wij wensen de nieuwe zaakvoeders dan ook veel succes met de winkel die open is van Dinsdag tot Zaterdag van 10 tot 18u . www.dekastenkenners.be Bekijk hier de Foto's

Kinderen Mozaïek ontwerpen eigen kleding

DONDERDAG 05 JULI 2012 16:38 

door Rik Lemmens

Naar aanleiding van de modeshow eerder dit jaar werd o.l.v. Roos Winters een naaigroepje opgericht. Tijdens vrije middagmomenten leerde een groep kinderen van de 5de klas de beginselen van het naaien: omgaan met een naaimachine, recht stikken, maten nemen, eenvoudige patronen overnemen, een zelfs een eigen kledingstuk maken. Gelukkig kreeg Roos hulp van Erna, een bereidwillige mama van één van de kinderen uit het naaigroepje. Met veel enthousiasme en onder deskundige leiding van deze twee vrijwilligers werd er gemiddeld 3 keer per week tijdens de middagpauze genaaid. Zelfs de jongens waren geïnteresseerd, maar door gebrek aan tijd en middelen moesten we hen teleurstellen. Voor volgend schooljaar wordt hiervoor al naar een oplossing gezocht. De meisjes waren erg creatief en trots op hun zelfgemaakt kledingstuk. Ze vonden het fijn om te doen en hopen in de toekomst nog vele leuke kleding te maken.Tijdens een fotoshoot en aansluitende modeshow werden de zelfgemaakte kledingstukken geshowd. Foto's en show zijn te bekijken op de schoolwebsite.
Kindercampus Mozaïek dankt Roosje en Erna voor de kansen die ze aan onze kinderen geven. Bron: HBVl.be

240 dikke kussen, 24 rozen en heel veel liefs bij het afscheid van juf Greet

WOENSDAG 04 JULI 2012 16:13 

Met een swingend afscheidsfeest werd juf Greet uit kindercampus Mozaïek verrast door alle kleuters. 'Juf Greet gaat met pensioen.' wisten de kleuters te vertellen. Katheetje kwam op bezoek en nam de kleuters mee in een reis doorheen de lievelingsliedjes en versjes van juf Greet.Elke klas had een cadeautje gekunsteld. Toen juf Greet alle pakjes opendeed, ontdekte ze een heuse ontbijtkorf met een originele tas, een mooie versierd bord, een getekende placemat, een tafellaken en nog zoveel meer. Om het feest af te sluiten dansten we samen de wiebelbillenboogie. Dank je wel voor die fijne jaren in onze school!
We wensen juf Greet nog heel veel liefs toe en vooral tijd om te doen wat ze graag doet. Tekst : Lut Schaeken Bron : HBVL.be

Feest in Sittardlaan is een succes

WOENSDAG 04 JULI 2012 16:06 VITAL

In deze periode van het jaar wordt er veel gefeest in de Banneuxwijk. Een daarvan was het feest van de Sittardlaan. Het was al de 9de keer dat men een straatbarbecue
organiseerde.

’s Morgens om 10 uur stonden de leden van het straatcomité klaar om tenten recht te zetten. De hele straat was vanaf 18 uur welkom op het grasveld/speelpleintje dat feestelijk was aangekleed. Men had er een drankstandje (met een eigen bier) en eten en sfeer was er in overvloed. Tot in de vroege uurtjes werd er gezellig samengezeten. Op zondag was het dan om 9u verzamelen geblazen voor een ontbijt.De ene was al wat frisser dan de andere maar toch was weer iedereen aanwezig. Na het fijne ontbijt werd dan gezamenlijk opgeruimd en afgebroken en nu kan voor iedereen de vakantie echt starten. Er wordt nu al uitgekeken naar een 10e feest Bron :HBVL.be

Straatbarbecue Heidestraat-Genkersteenweg smakelijk succes

DINSDAG 03 JULI 2012 06:02 VITAL

In deze periode van het jaar wordt er in de Banneuxwijk veel 'gebuurt' en gefeest. Zo ook hielden de bewoners van de hoek Heidestraat-Genkersteenweg afgelopen weekend hun jaarlijkse BBQ. De we