Archief Januari 2013

Zesdeklassers van Kindercampus Mozaïek op skireis naar Lechtal

WOENSDAG 30 JANUARI 2013 18:30 RIK LEMMENS

Afgelopen vrijdag keerden de zesdeklassers van de Kindercampus Mozaïek moe maar voldaan terug uit het Lechtal in Oostenrijk. Voor dekinderen was dit het orgelpunt na zes of negen jaar samen geleerd en geleefd te hebben.De feestvreugde werd dit jaar getemperd door het tragische ongeval van vorig jaar in het achterhoofd. Leerkrachten, ouderraad en ouders kozen er unaniem voor dit samenlevingsproject in onze school verder te zetten.

LEES MEER...

Nieuwjaarsdrink in de Walenstraat: een sfeerverslag 

WOENSDAG 30 JANUARI 2013 18:39 VITAL

Op zondag 20 januari was er de jaarlijkse nieuwjaarsdrink van de Walenstraat. De mensen van de Walenstraat houden van gezelligheid en genieten er ook van. Want ondanks de vele sneeuwval kwamen ze nu ook weer massaal buiten. De organisatoren hadden er alles aan gedaan om de buurtbewoners comfortabel droog te houden. Men kon schuilen onder feest tenten en opwarmen bij de vuurkorven. Maar ook de soep ging vlot van de hand.Deze straat heeft naast een straatbarbecue en een nieuwjaardrink ook gezinsfietstochten en daguitstappen. De mensen van deze gezellige straat wensen dan ook alle lezers van dit artikel een gelukkig Nieuwjaar.

80 leden schrijven in voor Pannenkoekendag Okra Banneux

DINSDAG 29 JANUARI 2013 16:25 ARMAND JORIS

OKRA Banneux organiseerde vrijdag 25 januari haar jaarlijkse algemene vergadering, bij de leden beter bekend als “Pannenkoekendag ”. Meer dan 80 leden schreven in voor deze gezellige namiddag. Na zijn welkomstwoord gaf de voorzitter een kort overzicht van het voorbije werkjaar, waarna de schatbewaarder het financieel aspect van de werking toelichtte.Daarna werden aan de hand van een power-point presentatie de vele activiteiten van het voorbije werkjaar op een aangename en ludieke wijze in herinnering gebracht. Dan volgden de traditionele pannenkoeken die door enkele vrijwilligers waren klaargemaakt en die door iedereen zeer werden gewaardeerd.
De namiddag werd dan besloten met het tweede deel van de presentatie. 

Avondspits verstoord op de Kempische steenweg 

MAANDAG 28 JANUARI 2013 19:01 

Op de Kempische steenweg ter hoogte van Europcar is vanavond tegen 16.30 een ongeval gebeurt. Een wagen komende van uit Hasselt kwam op zijn dak terecht na een aanrijding. De Hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Drie dagen na elkaar brand gesticht in appartement

MAANDAG 28 JANUARI 2013 08:03 TORO

De bewoners van een appartementsgebouw aan de Hazelarenlaan in de Hasseltse Banneuxwijk zijn vrijdag, zaterdag én zondag opgeschrikt door brandstichting in het gebouw.Vrijdag en zaterdag ging het om beperkte brandjes aan een krant en een vuilniszak. Maar zondagavond moest de brandweer wél massaal uitrukken, na hevige rookontwikkeling in de ondergrondse parkeergarage. Daar was rommel voor een deur in brand gestoken.Toen de brandweer ter plaatse kwam, had een bewoner het vuur al geblust. De schade aan het gebouw was beperkt. Het was wel duidelijk dat het voor de derde keer om brandstichting ging. Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor.

Kindsheid Jesu wint FairTrade@School Award 2012

VRIJDAG 25 JANUARI 2013 13:08 STEVEN SCHEPERS

De Wereldwinkel van Hasselt reikte samen met gouverneur Herman Reynders de eerste Limburgse Fairtrade@school Award uit aan Kindsheid Jesu. De officiële overhandiging van het emaillen bordje gebeurde donderdag 24 januari op de speelplaats van de school in aanwezigheid van het hele Wereldteam, de directie en honderden supporters.

Op vrijdag 11 mei 2012 zetten tientallen Belgische scholen eerlijke handel in de kijker via een opvallende of ludieke actie. 70 scholen en in totaal 27000 leerlingen deden mee.

LEES MEER...

Toneelvereniging De Banneuxkes bestaan 20 jaar

WOENSDAG 23 JANUARI 2013 19:13 SERGE MINTEN

Onder impuls van Jacky Dewinter,Jan Dierckx, Jan Bijnens en Ronny Dupont werden in 1992 de eerste stappen gezet om een toneelvereniging op te starten. Een jaartje later werd alles officieel en waren De Banneuxkes een feit. Het hoofddoel was de mensen een toffe avond te bezorgen met sketches en éénakters. Huidig voorzitter Wim Reyskens, die de fakkel dit jaar overnam van Jan Dierckx, dankt het dagelijks bestuur en al zijn medewerkers.

LEES MEER...

Webcube.be vernieuwde de website

MAANDAG 21 JANUARI 2013 16:46 KRIS

Webcube.be ontwikkelde eind 2006 de website www.banneuxwijk.be om de bewoners in en rond de wijk dichter bij mekaar te brengen. Ondertussen heeft de website al een aantal nieuwe layouts gekend...De vorige was >nu al een hele periode gekend vandaar dat Webcube.be het tijd vond om de website eens op te frissen.. Veel surfplezier !

Kienavond en kinderdisco

MAANDAG 21 JANUARI 2013 14:48 KRIS

Aanstaande zaterdag vind in de sporthal van de Mozaïekschool in de Zegestraat de jaarlijkse kienavond plaats. Extra dit jaar is de kinderdisco die voorzien wordt vanaf 20u. Deelnemende ouders betalen slechts 1€ om de kinderen nog een leuk vervolg van de kienavond te kunnen bieden ! De deuren gaan open vanaf 18u30 dus wees er snel bij !

Vijf jaar banneuxwijk.be : hoe ver staan we?

DONDERDAG 10 JANUARI 2013 18:21 VITAL

Sinds een 5-tal jaar hebben we een toffe site over onze wijk. Op www.banneuxwijk.be kan u alle nieuws, de agenda’s van de verenigingen van onze wijk en zoveel meer vinden. We hebben ook al verschillende evenementen en initiatieven georganiseerd, zoals de Banneuxrun, garageverkoop, seniorenfeest, sinterklaasfeest, nieuwjaarsdrink en een jaarkalender. De Banneuxrun staat ondertussen op eigen benen en staat dus los van de Banneuxwijk.be (maar we blijven het wel steunen).

LEES MEER...

Infoavond Toverfluit

ZATERDAG 12 JANUARI 2013 08:37 VITAL

Maandag 14 januari 2013 om 20u00 organiseren we een infoavond voor geïnteresseerde ouders met kinderen van het geboortejaar 2011. Wil je meer informatie hieromtrent neem dan gerust contact op met ons : www.toverfluit.be  

Kindergeluk voor BO school de Berk

DONDERDAG 10 JANUARI 2013 18:31 

door Eric sterk

Net voor de kerstvakantie mocht een kleine delegatie van BO school de Berk de speculaas van de maand in ontvangst nemen. Met die prijs eert de stad Hasselt maandelijks een vereniging of inwoner die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad.School de Berk heeft zich niet echt verdienstelijk gemaakt voor de stad. Maar ze zijn met hun sociaal kledingproject een voorbeeld voor vele scholen. Sinds 4 jaar trekken enkele leerkrachten een kledingproject. Ouders die het op financieel vlak wat moeilijk hebben kunnen aan het begin van het schooljaar inschrijven voor kledinghulp. De leerlingen kunnen dan een winter- en zomerpakket kleding zelf uitkiezen.

LEES MEER...

Sittardlaan houdt nieuwjaarsdrink

MAANDAG 07 JANUARI 2013 07:04 

Afgelopen zaterdag was er de jaarlijkse nieuwjaarsdrink van de Sittardlaan. Deze straat is samen met de Heidestraat een van de weinige straten van de Banneuxwijk die meedoen aan de mooiste Kerstbuurt van Hasselt. De mensen van de Sittardlaan houden van gezelligheid en genieten er ook van. Want ondanks het druilige weer kwamen ze nu ook weer massaal buiten. De organisatoren hadden er alles aan gedaan om de buurtbewoners comfortabel droog te houden. Men kon schuilen onder party tenten en opwarmen bij de vuurkorven.

LEES MEER...

Mozaiekers genieten van schaatsbeurt

ZONDAG 06 JANUARI 2013 14:03 

door Rik Lemmens

Traditiegetrouw trokken de leerlingen van het 6de leerjaar van Kindercampus Mozaïek naar schaatsbaan 'Schaverdijn'. De verplaatsing gebeurde milieuvriendelijk per fiets. Iedereen genoot ten volle van de schaatsbeurt. Na het schaatsen hadden enkele leden van de ouderraad gezorgd voor heerlijke hot-dogs. En of dat smaakte.