Archief Januari 2012

Techniekklas van school “De Berk” leert gezond koken.

VITAL

De twee hoogste klassen van type 1 leren op dit moment over de verschillende beroepen. De leerlingen moeten volgend schooljaar een studiekeuze maken. Voor 13-jarigen is dat een erg moeilijke keuze. Tijdens de verschillende lessen in de techniekklas ontdekken de kinderen verscheidene vaardigheden. De ene keer doen ze aan houtbewerking , een andere keer knutselen ze eens iets met metaal.
Deze week hebben ze zich terug getrokken in de geïmproviseerde keuken, hun klas lokaal . Ze nodigden voor deze gelegenheid ook een klasje van type 2 uit en zo hadden ze ook nog eens type overschrijdend gewerkt. Met de beperkte middelen die ze voorhanden hadden slaagden ze erin om een gezonde viergangen menu te bereiden.Een voorgerechtje van tomaat met mozzarella, een paprikawortelsoepje, als hoofdgerecht een salade kip met lauwe appelblokjes en als dessert een superheerlijke verse fruitsalade.
De tafels werden mooi gedekt en enkele pientere jongens hebben het eten opgediend als echte obers. Enkele leerkrachten hadden op voorrand gereserveerd en konden ook zo de heerlijke gerechten proeven.Bron : HBVL.be 

Leerlingen van het Virga Jessecollege doen vrijwilligerswerk in school De Berk

VITAL

Drie jaar geleden hebben enkele leerkrachten van school De Berk een sociaal netwerk opgericht. Af en toe zijn er ouders die het even wat moeilijker hebben. Op vraag van de ouders kan er een pakket zomer- en winterkledij gekozen worden. De kledij is afkomstig van kinderen van leerkrachten, hun familie en kennissen.
Er is heel wat werk om alles uit te pakken en te sorteren. Rekken jongens- of meisjeskleding en alles mooi op maat. De kleding die niet bruikbaar is gaat naar een project in Oekraïne.Deze week kreeg de school hulp van enkele leerlingen van het Virga Jessecollege te Hasselt. De leerlingen zitten in het derde middelbaar en volgen de richting Humane Wetenschappen. Voor de les godsdienst moesten ze een groepswerk maken over een vrijwilligersorganisatie uit de buurt. Ze kozen voor het sociaal netwerk van school De Berk en hebben dan ook enkele uurtjes de handen uit de mouwen gestoken. Zo is er weer een hoop kledij verwerkt en mooi in de rekken gelegd. Bedankt meisjes! Bron : HBVL.be

Gedichtendag in de Toverfluit

ZONDAG 29 JANUARI 2012 08:52 

Op de speelplaats van Freinetschool De Toverfluit heerste er gisterenmorgen een aangename drukte. De afgelopen weken hadden de kinderen van de eerste tot en met de derde graad hun best gedaan om leuke, grappige en ontroerende gedichtjes te schrijven. En als echte artiesten lazen ze deze gisteren, op de nationale gedichtendag, voor aan de andere leerlingen en de ouders. En zoals echte dichters past, werd ook hier een mooi gedicht van gemaakt:

We zijn begonnen met gedichtendag
wat een slag!
Van het zesde tot het eerste studiejaar,
ze stonden allemaal op de speelplaats voor ons klaar .
Op een stoeltje hoog,
zodat het gedicht naar de mensen toevloog.
We hebben ook letterkoekjes uitgedeeld,
want met letters en woorden hebben we gespeeld.
Ook op het einde van de dag, zijn we weer daar
met dit mooie gebaar.

- Alexander (derde graad) Bron : HBVL.be 

Mozaïek op sneeuwklassen in Bach

ZONDAG 29 JANUARI 2012 08:47 

Al voor de 34ste keer organiseert Kindercampus Mozaïek sneeuwklassen.
Dit jaar zijn 51 zesdeklassers en hun begeleiding afgereisd naar Bach in het mooie Lechtal in Oostenrijk.Met een dikke laag van wel 20 cm dik is er dit jaar geen gebrek aan sneeuw. Elke dag worden de ski's aangebonden. Pret verzekerd.Naast het skiën worden nog tal van nevenactiviteiten aangeboden: quiz, vrij podium, wandelingen, bezoek Jochelspitze, volksspelen, rodelen, broekskiën... Elk jaar opnieuw beleven de kinderen onvergetelijke momenten. Het leuke is dat het thuisfront al die belevenissen dagelijks kan meevolgen via de schoolwebsite. Bron : HBVL.be

Villa Krakelbont maakt het bont met de buren

VRIJDAG 27 JANUARI 2012 07:35 

De bezetting van de Villa Krakelbont op de Genkersteenweg 33 in Hasselt zit in zijn derde week. De activiteiten in en rond de villa vinden voorlopig, ondanks de dreiging van een gerechtelijke procedure vanwege de eigenaar, volop plaats. Komende zaterdag organiseren ze voor buurtbewoners en sympathisanten "Villa Krakelbont maakt het bont" met een modeshow met kleren uit de doorgeefwinkel, activiteiten voor kinderen en jongeren en een info-moment over het project.De wekelijkse volxkeuken op zondagavond, vond afgelopen zondag voor de 3e keer plaats. Er schuiven doorgaans tussen de 70 en de 100 hongerigen aan tafel, waaronder verschillende buurtbewoners, gezinnen met kinderen, ouderen en minder bedeelden.
Ook de doorgeefwinkel draait op volle toeren. Veel mensen zijn blij dat ze hun oude spullen een nieuw leven kunnen geven en anderen zijn dolenthousiast over de spullen die ze er vinden. Lees het hele artikel op HBVL.be

Diabolic Juniors Belgisch kampioen indoor frisbee

DONDERDAG 26 JANUARI 2012 15:42 VITAL

Een klein jaar geleden deed de Frisbee Club Diabolic Heaven    hier een oproep naar jongeren om hun club te versterken. Deze oproep was een succes .Na veel trainingen werd het tijd om hun kunnen te bewijzen. Voor de drie teams was het om 7u30 verzamelen om te vertrekken naar het juniorenkampioenschap in Ukkel. De Diabolic Bengels waren als eerste aan de beurt. Deze jongens en meisjes zijn ruim drie maanden bezi . Ze moesten het opnemen tegen de Babeezzz uit Brugge, een ervaren team . De Bengels verloren dan ook hun eerste wedstrijd.Diabolic Future, het tweede juniorenteam van de Hasseltse frisbee club, speelde tegen de thuisploeg Mooncatchers en ook zin verloren hun eerste wedstrijd . Bij de Diabolic Juniors ging het al een pak bete . Deze jongeren zijn dat ook al een tijdje bezig en ze wonnen hun eerste wedstijd tegen de Tropedos uit Gent. Na een lange en zware dag mochten de Bengels terecht fier zijn want het verschil was in de laatste wedstijd maar 2 punten. De jongens en meisjes van Diabolic Future werden knap vijfde. De Diabolic Juniors wilden het feest van vorige week verder zetten en bedankten hun coach met de Belgische kampioenstitel Indoor. De lat voor het vrouwenteam, dat zondag aantreedt, lig dus hoog.

Aspriant-filmer Peter Dierckx maakt promofilmpje voor de Banneuxkes

DINSDAG 24 JANUARI 2012 17:25 

Ook een toneelgezelschap moet mee met de huidige vorm van reclame maken via de moderne media" zegt Jan Dierckx, voorzitter van Toneelgezelschap de Banneuxkes uit Hasselt.
Dit gezelschap gaat op 11 februari 2012 in première met de klucht "Ginne seks op Saint-Marie". Je vindt alle info op onze website www.banneuxkes.be en daar zal je ook een komisch filmpje vinden dat ook bij de voorstellingen zal gedraaid worden. "Het is een eigen werk en volledig ingeblikt, gemonteerd en afgewerkt door ons lid Peter Dierckx" vervolgt de voorzitter. "Hij is een wonder op filmgebied en is nu weer een bijkomende cursus aan het volgen in Studio Silo hier in Hasselt. En dat hij het meent heeft hij bewezen door met zijn spaargeld en de hulp van zijn vader een professionele camera te kopen."
"Ik wil verder in de filmwereld" lacht Peter, als we hem naar zijn toekomstplannen vragen. "Ik ben al vaste filmer bij Novotee (een improvisatiegezelschap) en bij de Banneuxkes, maar als andere gezelschappen een filmpje willen mogen ze me altijd contacteren. Ik sta er zeker voor open." Peter heeft ons toevertrouwd dat hij nog heel wat filmplannen heeft en er zitten enkele grootste ideeën tussen. We zullen zeker nog horen van onze toekomstige Hasseltse Erik Van Looy of Steven Spielberg !!
De Banneuxkes spelen in de Kindercampus Mozaiëk, Kiewitstraat 101 te Hasselt op 11/2,17/2,18/2, 19/2, 24/2 en 25/2/2012 steeds om 20 uur. Reservatie op het nummer 011/87.37.49 Bron: HBVL.be

Tachtigste verjaardag van zuster Mia gevierd

VRIJDAG 20 JANUARI 2012 06:51 

Kindercampus Mozaïek verraste zuster Mia met haar 80ste verjaardag. De kleuters zorgden voor een feestelijk onthaal. In een lange rij stonden ze haar op te wachten terwijl ze zongen van : 'Lang zal ze leven!'
I n de zaal stond een grote feeststoel klaar. De kleuters dansten voor zuster Mia op het liedje 'Droom, Durf, Doe En Deel' van Marco Borsato. Het onthaal werd op passende wijze afgesloten met de verjaardagdans.
Na een feestelijk onthaal van de kleuterschool werd zuster Mia ook door alle leerkrachten en leerlingen van de lagere school in de bloemetjes gezet. Na een korte verwelkoming deed een goed gevulde zaal o.l.v. juf Lieve de verjaardagsdans. Het was genieten voor groot en klein. In een nieuwjaarsbrief werd, met de nodige kwikslag, het doen en laten van zuster Mia in onze school belicht. Onze 'bezige bij' glunderde en genoot van ’t begin tot einde.Lees het hele artikel op HBVL.be

Bakkerij Kramiekske even noodgedwingen dicht omdat leverancier overkop gegaan was

VITAL

Het was opgevallen dat bakkerij Kramiekske een weekje langer dicht is geweest. Wij dachten dat de zaak gesloten was wegens ziekte. Maar niets is minder waar. Danny, de uitbater van de winkel, zat met de handen in het haar. De leverancier van zijn lekkere brood was overkop gegaan. Dus op de eerste werkdag van het nieuwe jaar was er geen brood en gebak. Enkel een lege winkel.

De meeste winkels, ook die van Danny, hebben een andere leverancier gevonden. Maar dat heeft wel tot gevolg dat hij - tegen zijn zin - de prijzen heeft moeten aanpassen. Ook de openings uren zijn aangepast de winkel opent nu om 7u ipv 6.30 de rustdag blijft behouden op Dinsdag.

Frisbee Club Diabolic Heaven blaast 10 kaartjes uit.

DINSDAG 17 JANUARI 2012 18:33 VITAL

Afgelopen zaterdag was het groot feest in Sporthal Alverberg want Frisbee Club Diabolic Heaven bestaat 10 jaar. Deze club is het leven werk van Sigi (in het begin jaar bijgestaan door Geert en Kevin). Hoe is deze club ontstaan ? Een kleine 11 jaar geleden waren er een paar mensen van de sportschool die op zoek gingen naar mensen die frisbee wilden spelen. Sigi meldde zich, maar een paar maanden hielden de organisatoren het voor bekeken. Sigi besloot toen om samen met zijn vrienden Geert en Kevin Diabolic Heaven op te richten. Waarom deze naam ? Alle frisbeeclubs hebben een Engelse naam. Omdat Frisbee hun Hemel was (Heaven) maar de trainingen fysiek zo zwaar waren, was het tegelijk een beetje de Hel (Diabolic), kwam men tot deze naam. Nu 10 jaar verder hebben ze een kleine 55 leden n zijn ze al Belgische Kampioen Beach. Lees het hele artikel op HBVL.Be

Pukkelpop blijft bij standpunt over terugbetaling tickets

MAANDAG 16 JANUARI 2012 16:23 

De organisatie van Pukkelpop bevestigt haar standpunt met betrekking tot de tickets en de situatie van overmacht. Een achtkoppig team van professoren van de KULeuven had eerder in de Juristenkrant gezegd dat al wie een ticket voor Pukkelpop 2011 had gekocht, recht heeft op terugbetaling.Volgens de analyse van de experts schiet Pukkelpop tekort met zijn compensatie aan de hand van drank- en eetbonnen, een mogelijkheid via het internet die bovendien beperkt werd in de tijd. “Bij overmacht ligt het economische risico nu eenmaal bij de schuldenaar van de prestatie”, zeggen de juristen. “Anders kan men alle schuldeisers bij een dreiging van faillissement met lege handen naar huis sturen.” Het hele artikel kan je lezen op HBVL.Be

Danslessen in de hazelaar afgelast 

ZONDAG 15 JANUARI 2012 16:33 VITAL

Wegens omstandigheden heeft de organisatie achter de Zouk Danslessen afgemeld op 19 januari. 

Klachten Banneuxwijk blijven komen .

VITAL

In een vorig artikel kon men lezen dat er al een heel deel van de klachten in onze wijk zijn op gelost. Maar blijkbaar hebben we hier iets mee los gemaakt. Zo waren de mensen van de Banneuxstraat zeer gelukkig dat men aan de appartementen de parkeerplaatsen aanlegde. Maar de vele modderpoelen langs deze straat blijven. De mensen van de Hazelarenlaan en de Bevrijdingsstraat vragen dat de bome,n struiken en hagen eindelijk eens gesnoeid of nog beter vervangen worden door nieuwe planten. Andere klachten gaan dan weer of de slecht staat van de stegen en stoepen. Na een aantal mails van ondergetekende en telefoontjes werd er beloofd dat men de bomen en stoepen/steegjes zou komen herstellen.

Sittardlaan maakt milieuboom

WOENSDAG 11 JANUARI 2012 07:54 VITAL

De meeste zullen het wel al gehoord hebben dat de mooiste kerstbuurt in Hasselt is de Snapperstraat maar dat is volgens mij niet waar.

We hebben op onze wijk een aantal mooi versierde huizen liggen maar ook een prachtige straat de ` Sittardlaan` deze straat doet al jaren mee aan de wedstrijd van het Feestcomité van de stad Hasselt. 
Nu doen zij jaarlijks hun best om iets nieuws te bedenken .Dit jaar hebben ze een Milieuboom gemaakt volledig uit gerecycleerd materiaal. Het is hun bedoeling om de mensen bewust te maken dat men ook bomen kan maken zonder dat de natuur er schade van heeft. Maar des ondanks vielen ze ook dit jaar weer niet in de prijzen. 

Men vraagt zich af hoe het komt dat andere mindere straten wel winnen , volgens kwade tongen zou wel eens door gestoken kaart kunnen zijn. Maar ondanks alles willen ze dit jaar weer een poging ondernemen. 

Veel vandalisme tijdens vakantie

DINSDAG 03 JANUARI 2012 12:24 VITAL

Dat er klachten zijn in onze wijk is geweten en sommige van deze klachten zijn al opgelost. Zoals de doorsteek van de Heksenbergstraat naar de Kiewitstraat. Men heeft hier een paaltje teruggeplaatst. Maar het valt mij wel op dat er in de vakantie veel vandalisme is in onze wijk. Zo heeft men aan de rotonde aan de Genkersteenweg een verkeersbord afgebroken en ook aan het fietspad op de Heksenberg heeft men dit gedaan. Ik hoop dat stadsbestuur en politie hier dringend werk van maken. Klachten zijn dan ook nog steeds welkom via deze site . Bron HBVL.be

Banneuxwijk bezoekt jenevermuseum en Winterland 

MAANDAG 02 JANUARI 2012 18:15 VITAL

De wijkwerking van stad Hasselt probeert ervoor te zorgen dat mensen weer contact maken met elkaar. Men probeert dit op regelmatige basis te doen. Zo had men een aantal weken geleden van uit de Banneuxwijk een bezoek aan het Jenevermuseum en Winterland gepland. Maar door het slechte weer en te weinig reclame waren er maar 4 mensen en onze wijkwerkster komen opdagen.
Deze kleine groep heeft gezien hoe jenever gebrouwen werd en nadien heeft men mogen proeven, en dat viel goed mee. Toen trokken we naar Winterland in de gietende regen. Dat was minder, maar het gezellige samenzitten bij een heerlijk tasje koffie was niet te versmaden.
We waren dan ook op een menselijk uur thuis van een toch geslaagde avond en hopen dan ook op een vervolg. Wie interesse heeft in deze uitstappen kan zich wenden tot het wijkmanagement van de Stad Hasselt Thonissenlaan 20, 3500 Hasselt. Openingsuren:
maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur; liefst na afspraak. Bron: HBVL.be

Foto’s: André Philippaerts