Archief Januari 2011

Bedrijf in de kijker: A&R Clean Service

MAANDAG 31 JANUARI 2011 12:41 VITAL

Toen we vorig jaar tijdens de jaarlijkse vlooienmarkt op onze Wijk aan het  wandelen waren, viel ons oog op A&R Clean Service. Daarmee was onze nieuwsgierigheid geprikkeld en dus zijn we met deze sympathieke eigenaars gaan praten. A&R Clean Service is niet zomaar een ruitenwasbedrijf. Het bedrijf is eigendom van Ronny Vandereyken en zijn vrouw Anneke.  Een jong koppel met een 10-tal jaren ervaring in het reinigen en het onderhoud van vensters. Ze hebben er dan ook voor gekozen om zelf een bedrijf op te starten en na anderhalf jaar kunnen ze er terecht fier op zijn dat al verschillende grote bedrijven en instellingen tot hun klantenbestand horen. Bij A&R Clean Service reinigen ze alle soorten vensters. Ook bij een nieuwbouw of na een verbouwing verzorgen zij de opkuis. Hun klantenbestand bestaat uit zowel bedrijven als particulieren die zij professioneel afwerken daar kwaliteit en service hun grootste troef is. A&R Clean Service is een bedrijf dat begaan is met het milieu.  Zo gebruiken ze milieuvriendelijke producten en beschikken ze over een Osmose-systeem.  Osmose is een wijze van wassen die gebaseerd is op zeer zuiver en gefilterd water.  Dat wordt op de vensters aangebracht met een speciaal systeem.  Hierdoor kunnen vensters die moeilijk bereikbaar zijn vanop afstand toch grondig gereinigd worden.  Ook aanverwante activiteiten zoals het reinigen van dakgoten, muurpanelen en reclameborden bieden zij aan.Wij wensen deze handelaars veel succes met hun bedrijf.
A&R Clean Service
Ruusbroeclaan 16
3500 Hasselt
0472 99 54 26 Bron : Hasseltlokaal  

Mozaiekschool bezoekt Gallo-Romeins Museum

DONDERDAG 27 JANUARI 2011 19:42 VITAL

De Mozaïekschool bracht onlangs een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Het was een speciale dag voor de leerlingen en leerkrachten. In plaats van met de bus naar Tongeren te rijden, namen ze met z'n allen de trein in het station van Kiewit. Na een korte rit moesten ze in Hasselt overstappen en de reis verder zetten naar Tongeren. De tocht door het Gallo-Romeins Museum bestond uit twee delen: een rondleiding en een bezoek aan het Atelier. Tijdens de rondleiding werden de leerlingen ondergedompeld in leefwereld van de eerste mensen tot aan de Romeinse Tijd. In het Atelier werden ze opgeleid tot Romeinse soldaten en Galliërs. Op de website van de Mozaïekschool kan je kan alle verslagen - in onvervalste reporterstijl - van de leerlingen lezen. Meer foto's kan je hier bekijken. Foto’s: Rik Lemmens

Seizoensgroenten en - fruit ... lekker anders!

DONDERDAG 27 JANUARI 2011 19:38 VITAL

Elk seizoen biedt een rijk aanbod aan groente- en fruitsoorten. Seizoensgroenten zijn verser, hebben meer smaak én een grotere voedingswaarde. Bovendien heeft een maaltijd slechts een kleine impact op het klimaat als je eet wat het seizoen te bieden heeft. Zondag 30 januari kan je in de leskeuken van Domein Kiewit leren hoe je een lekkere maaltijd moet bereiden met seizoensgroenten. Van hapje tot dessert, de wintergroenten lopen als een rode draad door het menu. In de leskeuken kan je bovendien ook heerlijke receptjes met wintergroenten proeven. En die recepten kan je meenemen, zodat je thuis zelf aan de slag kan. Iedereen is welkom op deze activiteit die begint om 14 uur en duurt tot 17.30 uur. Mét gratis proevertjes. Wel vooraf graag een seintje dat je komt.Domein Kiewit Kiewitdreef 7, Hasselt  [Parking Putvennestraat]  011 21 08 49 

Geurige ontspanningsmassage op Domein Kiewit

MAANDAG 24 JANUARI 2011 19:45 VITAL

Veel kruiden verspreiden een heerlijke geur die vaak onspannend werkt. In deze jachtige tijd heeft iedereen wel eens nood aan echte ontspanning en kruiden kunnen je daarbij helpen. Hoe, dat kan je leren tijdens de kruidencursus voor volwassenen die Domein Kiewit organiseert.
We leren aan aantal eenvoudige massagetechnieken op de rug en genieten zo van de geurentuin van moeder natuur. Ook bespreken we een aantal recepten van rustgevende badoliën, massageoliën en kruidentheesoorten. Als je deelneemt aan deze cursus, moet je een matje meebrengen om op te liggen en twee badhanddoeken. De cursus gaat door op vrijdag 4 februari in de leskeuken van domein Kiewit aan de kruidentuin. Inschrijvingen gebeuren steeds op voorhand. Prijs voor de les: 7,5 euro per persoon.
Secretariaat Domein Kiewit - Stedelijk Natuurcentrum Hasselt
Kiewitdreef 7, Hasselt (Parking in de Putvennestraat)
tel. 011 21 08 49
kiewit@hasselt.be

Is er toekomst voor een jeugdhuis op onze Wijk ?

ZATERDAG 22 JANUARI 2011 17:19 VITAL

Lang geleden was er in onze wijk een jeugdhuis waar jongeren vanaf 16 jaar terecht konden om gezellig samen te zijn. Was... en dus is het logisch dat we al meermaals de vraag kregen van jongeren waarom er nu geen jeugdhuis meer is in onze wijk... Op zoek naar een antwoord zijn we bij de Jeugddienst van de stad Hasselt gaan informeren. We werden er ontvangen door schepen Valerie Del Re en de mensen van de Jeugddienst. Ze waren blij te horen dat de jeugd van onze wijk "iets" wil doen in onze wijk en hen dan ook een kans bieden om hun plannen uit te werken. Vandaar deze oproep! Wie wil er samen met een aantal jongeren een jeugdhuis uit de grond stampen op de Banneuxwijk? Kandidaten om mee te werken moeten jongeren zijn die meerderjarig zijn, maar er is ook nood aan een zestal volwassen die zich het project ondersteunen. Het is de bedoeling om in de toekomst de jeugd op vrijdag- en zaterdagavond een plaats te geven waar zij kunnen samen zijn met leeftijdsgenoten. Interesse? Neem dan contact op via deze link en de wij  doen het nodige. Bron : Hasseltlokaal

In de kijker: Hasselts Cadeauhuis 

MAANDAG 17 JANUARI 2011 17:29 VITAL

Op onze wijk liggen heel wat handelszaken. Je kan er alles vinden en mensen die echt met het milieu begaan zijn hebben geen auto nodig. We hebben ons voor genomen om op regelmatige tijdstippen een handelaar het spotlicht te zetten.Vandaag kijken we eens binnen bij het Hasselts Cadeauhuis aan de Kempische Steenweg 217. Zoals de naam duidelijk maakt, kan je hier allerlei cadeaus kopen. Je vindt er ook allerlei meubelen, decoratie, tuindecoratie en relatiegeschenken, steeds aan sterk verminderde prijzen. Zeker tijdens de koopjesperiode die nog duurt tot 31 januari moet je dus eens een kijkje gaan nemen in het Hasselts Cadeauhuis. Dat kan dagelijks tussen 13.30 en 18 uur. Bron: Hasseltlokaal.

Praatgroep over verlies partner of kind

ZATERDAG 15 JANUARI 2011 20:23 VITAL

Rouwen om iemand die je dierbaar is, doet pijn en verdriet. De pijn verzacht als anderen naar je gevoelens luisteren. Wie in een lotgenotengroep wil praten over partnerverlies is op 17 januari welkom in het dekenaal centrum Lommel. Op 24 januari wordt er gepraat over het verlies van een kind in het pastoraal centrum in Hasselt. Telkens om 19 uur. Info: Gerda Linssen, 0472/44.65.39, gerda.linssen@ccv.beBron : HBVL

Starter in de Kijker: Crossroad Communications NV

VRIJDAG 14 JANUARI 2011 07:47 VITAL

Als goede wijkreporters hebben we een oog ontwikkeld voor nieuwe handelaars in onze wijk. Het was ons opgevallen dat het pand naast de KBC-bank op de Banneuxwijk te huur heeft gestaan. Nu is het verhuurd en zijn we eens kennis gaan maken met de bedrijfsleiders. Het gaat om 3 jonge Limburgers die het bedrijf Crossroad Communications NV (XCOMM) hebben opgericht. Crossroad Communications verzorgt de digitale verwerking van douane-aangiftes tussen bedrijven en de douane. Dit kan voor de handel vanuit België naar de hele wereld, maar ook andersom. Hierdoor wint zowel de klant als de douane veel tijd en gaat het afhandelen veel sneller dan vroeger. Wij wensen de zaakvoerders dan ook veel succes met hun zaak. 

Met de wijk naar de Match 

DINSDAG 11 JANUARI 2011 18:19 VITAL

We kregen een  uitnodiging  van de stad Hasselt om de wedstrijd Hoger Op Heide Hasselt -  K. Bolderberg FC in  3de provinciale  bij te wonen. "Met de wijk naar de Match" heet dit initiatief en we zijn er graag op in gegaan.
Nu moet ik eerlijk toe geven dat voetbal mij niet veel zegt, maar ik werd aangenaam verrast. In de eerste helft waren de ploegen in mijn ogen even sterk. Toch scoorde Hoger Op tweemaal en het ging dan ook als leider de rust in.
Al in de eerste minuut na de pauze scoorde Hoger Op een derde keer. Maar Bolderberg vocht terug en scoorde tweemaal. Na een aantal spannende minuten maakte Hoger Op een vierde doelpunt en via een strafschop werd het zelfs 5-2.  Dat was ook de eindstand. Het was een gezellige avond. In de toekomst zullen we als gezin zeker nog eens een wedstrijd bijwonen van Hoger Op Heide, want ook de sfeer na de wedstrijd was uitstekend. Bekijk de video op Hasseltlokaal .

Nieuwjaarsborrel bewoners Sittardlaan 

MAANDAG 10 JANUARI 2011 16:40 VITAL

Dat er in onze wijk steeds iets te beleven valt, dat wisten jullie al. Zo ook in de Sittardlaan. De mensen komen er veel buiten en kennen elkaar goed .Tijdens de zomermaanden komen ze buiten en geven ze een straatbarbecue en in de winter versieren ze samen de kerstbomen in de straat en tijdens het eerste weekend van januari houden ze een nieuwjaarsdrink. Wij zijn daar even een kijkje gaan nemen en we werden er met open armen ontvangen. We zagen dat het er - ondanks het gure weer en de vele regen - toch een gezellig samen-zijn was op de Sittardlaan. Wij van banneuxwijk.be zijn dan ook zeer verheugd dat dankzij deze mensen het buurtleven weer een nieuwe impuls krijgt. Bron : Hasseltlokaal.