Archief Februari 2013

Dikke truiendag met Kaatje Tralalaatje

ZONDAG 24 FEBRUARI 2013 12:27 

Dit jaar vierden de kleuters van Kindercampus Mozaïek, met de hulp van Ketnet, de dikke truiendag samen met Kaatje Tralalaatje!
De dag begon met een leuke modeshow. De kleuters mochten op de catwalk laten zien hoe zij zich warm en vooral origineel hadden aangekleed voor de dikke truiendag.
Na de catwalk werden de kleuters uitgenodigd in de turnzaal om samen met Kaatje Tralalaatje een oplossing te zoeken voor een aantal problemen.

LEES MEER...

Werken aan overwegen

VRIJDAG 22 FEBRUARI 2013 15:26 

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert binnenkort spoorwerken uit met de spoorvernieuwingstrein op de spoorlijn 21A (Hasselt - Genk) tussen Hasselt en Bokrijk. Om deze werken te kunnen uitvoeren, zullen volgende overwegen worden afgesloten voor alle verkeer tijdens onderstaande periodes:
• Overweg Paalsteenstraat te Hasselt:
Van vrijdagavond 22 februari 2013 (20u) tot maandagochtend 25 februari 2013 (6u)
• Overweg Walenstraat te Hasselt:
Van vrijdagavond 22 februari 2013 (20u) tot maandagochtend 25 februari 2013 (6u) en van vrijdagavond 1 maart 2013 (20u) tot maandagochtend 4 maart 2013 (6u)

LEES MEER...

Communicanten Banneuxwijk bezoeken klooster (+video)

DONDERDAG 21 FEBRUARI 2013 15:09 VITAL

De communicanten van nu hebben toch een andere aanloop naar hun communie. In onze tijd moesten we wekelijks de catecheseles volgen en naar de mis gaan. Nu is het anders: ze moeten enkel nog naar de catechese en de mis, maar enkel dit laatste liefst elke week. Naar de catechese is een maandelijkse verplichting. Bovendien gaan ze nu ook op retraite naar de Abdij van Averbode en afgelopen week naar het klooster in Opgrimbie

LEES MEER...

Werken aan brug over de sluis van Hasselt

WOENSDAG 20 FEBRUARI 2013 18:26 

De Scheepvaart start op maandag 18 februari met aanpassingswerken aan de brug over de duwvaartsluis in Hasselt. Daardoor kan deze brug tijdelijk niet meer worden gebruikt door auto’s en vrachtwagens. Fietsers en wandelaars kunnen de brug wel nog gebruiken.Deze werken kaderen in het project om de doorvaarthoogte van alle bruggen over het Albertkanaal op de Europese norm van 9,10 meter te brengen.

LEES MEER...  

Clowntjesfeest in Kindercampus Mozaïek

WOENSDAG 20 FEBRUARI 2013 18:20 

De jongste kleuters van Kindercampus Mozaïek leerden kennismaken met alle kleuren. Zo was er een dagje dat iedereen in het rood, groen of geel naar school kwam. Om het kleurrijke thema af te sluiten met zoveel mogelijk kleuren en plezier, werd in de school een groot clowntjesfeest georganiseerd.

Meer info: vind u hier 

Vijftig kaarsen voor BO school de Berk

WOENSDAG 20 FEBRUARI 2013 18:17 

Vorige week was het groot feest voor school De Berk in Hasselt. De school voor bijzonder onderwijs mocht vijftig kaarsjes uitblazen. Heel wat prominenten hadden lovende woorden tijdens de academische zitting. Directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Mieke Vanhecke, burgemeester Hilde Claes, de voorzitter van het schoolbestuur Jan De Bus en de directeur van de school passeerden de micro. De vele speeches werden telkens onderbroken met een muzikale touch van de a capella groep “de Speechless”.

LEES MEER...

Hasselaar Jos Dewit schrijft 3de boek

ZONDAG 17 FEBRUARI 2013 09:48 

Jos de Wit is geboren in Hasselt en woont met zijn vrouw Irmgard Rehm sinds enkele jaren in de André Dumontstraat in de Banneuxwijk. Als hij niet schrijft, werkt hij als leraar in Herk-de-Stad of zoekt met labrador Nomi de groene plekje van de wijk op. In 1997 verscheen zijn eerste boek ‘Grensbewoners’ bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau. Deze verhalenbundel werd bekroond met de Vlaamse Debuutprijs.

LEES MEER...

5de klassers Kindercampus Mozaïek willen Leuvens project in Peru steunen

DINSDAG 12 FEBRUARI 2013 16:09 

Vijfdeklassers van Kindercampus Mozaïek kregen bezoek van de Leuvense professor Eddie Schrevens. In de Centrale Hooglanden van Peru heeft de universiteit onder zijn leiding een project opgestart om de levenstandaard van de inwoners te verhogen. Via een powerpoint en vele foto's werd dit toegelicht. De kinderen en de klaspoppen Benny, Juliane en Tessa luisterden en volgden heel geïnteresseerd, vandaar de vele vragen aan de professor.

LEES MEER...

Heksenbos eindelijk een stukje veiliger (+video)

ZATERDAG 09 FEBRUARI 2013 11:47 

Tijdens de afgelopen jaren viel het ons op dat er minder en minder onderhoud werd gedaan en dat het dan ook vrij gevaarlijk was om te spelen en wandelen in dit bos. Dankzij de vele mails telefoontjes naar het stads bestuur werd ondergetekende door verbonden met de Dienst groenbeheer. Met deze persoon zijn op zoek gegaan naar de pijn punten in onze wijk . Een paar kleine werken zoals de groene zone aan de kerk zijn in uitvoering of reeds afgewerkt.

LEES MEER...  

Breng-een-vriend-dag bij Frisbeeclub Diabolic Heaven is succes 

VRIJDAG 08 FEBRUARI 2013 07:02 VITAL

Op zondag 3 februari was er de breng-een-vriend-dag van Frisbeeclub Diabolic Heaven. Het was een waar succes. Een 15-tal jongeren kwamen een kijkje nemen.De meeste waren na afloop aangenaam verrast. Frisbee word gespeeld op een veld dat je kan vergelijken met rugby. De Hasseltse club is een club die al veel bereikt heeft: de volwassen zijn Belgische kampioen in- en outdoor en de U14 en U18 zijn Belgisch kampioen indoor.

LEES MEER...

Vijfdeklassers Mozaïek op sportklas

RIK LEMMENS

De kinderen van het vijfde leerjaar van Kindercampus Mozaïek hebben, in de sporthal van Runkst, van een geslaagde sportweek kunnen genieten. Bereidwillige ouders en grootouders stonden in voor het vervoer. De leerlingen maakten, zowel in theorie als praktijk, kennis met minder bekende sporten als rugby, minitennis, bounceball, circustechnieken, honkbal, allerhande gevechtstechnieken enzovoort.

LEES MEER...

Lichtmisviering parochie Kiewit & Banneux

ZONDAG 03 FEBRUARI 2013 12:32 RIK LEMMENS

Afgelopen doopjaar werden 16 kindjes opgenomen in de geloofsgemeenschap van Kiewit. In de Banneuxparochie werden eveneens 16 kindjes verwelkomd. In de lichtmisviering in de Sint-Lambertuskerk werden alle dopelingen gezegend met een kruisje alsook alle andere kinderen aanwezig in de kerk.

LEES MEER...

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt