Archief December 2013

Nieuwe VZW is geboren

DINSDAG 31 DECEMBER 2013 19:29 VITAL

Sinds een aantal jaren hebben we de site Banneuxwijk.be. Met deze site trachten we de mensen een overzicht te geven van wat er gebeurt en wat er te doen is in onze wijk. Mede dankzij jullie steun en positieve reacties hebben we het kunnen volhouden. Nu merken we dat er veel vraag was naar meer... want met onze banneuxrun hebben we veel succes maar ook onze garageverkoop enz. zijn goed gekend.

LEES MEER...

Kerstwandeling Hoger Op een succes

MAANDAG 30 DECEMBER 2013 14:24 

Op tweede kerstdag heeft voetbal club Hoger op Heide haar eerst kerstwandeling gehouden. Het was dan ook een succes mede dankzij het zeer zachte winter weer zijn er ongeveer een 150 deelnemers geweest.

LEES MEER...  

Sittardlaan bij mooiste kerstbuurten van Hasselt + video

De mensen van de Sittardlaan doen al jaren mee de actie 'Mooiste Kerstbuurten van Hasselt'. Die wordt georganiseerd door PR8, het stedelijk comité voor gevelversiering.

LEES MEER...  

Hasselt heeft er weer een klas met weerbare kinderen bij

WOENSDAG 25 DECEMBER 2013 07:55 

Heel wat Hasseltse scholen kregen de afgelopen jaren de kans om deel aan een project om de weerbaarheid van de kinderen te bevorderen. Zo ook klas 6A van Kindercampus Mozaïek die deze unieke kans niet liet voorbijgaan. 

LEES MEER...

OKRA-Banneux viert Kerstmis

VRIJDAG 20 DECEMBER 2013 15:56 

Zondag 15 december hield OKRA trefpunt Hasselt Banneux haar jaarlijks Kerstfeest in de Hazelaar.
Om 13u was het verzamelen geblazen en schoven er 85 deelnemers aan tafel voor een lekker glaasje en een heerlijke feestmaaltijd. De Hasseltse troubadour, Robrecht Leenders, zorgde voor de kerstsfeer met zijn klassieke kerstliederen.

LEES MEER...

Kerstmarkt Tevona Borggraaf een succes

DINSDAG 17 DECEMBER 2013 14:14 

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse kerstmarkt plaats van Huize Tevona in Hasselt. Er heerste een gezellige kerstsfeer en er stonden veel mooie voorwerpen te koop, zoals kettingen schilderijen zelfgemaakte artikels en veel meer .

LEES MEER...

Wie heeft Rico gezien ?

WOENSDAG 11 DECEMBER 2013 15:11 

Valkparkiet RICO. Hij reageert op hoog gefluit of op zijn naam. Hij is ongeveer 20-25cm groot met staart inbegrepen, en heeft een wit/grijze/zilveren verenpak en ook een opvallende kuif. Hoog en ver kan hij niet vliegen want hij is deels bijgeknipt. Graag zit hij op de goot of op het gras Ook is hij niet erg mensenschuw. Hij eet vooral brood en zaad. Hij is vermist te banneuxwijk hasselt op 10/0/13 omstreeks 15:30u. alle info kan je hier Vinden  

Kersthappening 26-12-2013

KHO Heide wil als club afstappen van de traditionele kerstfeestjes. Daarom organiseren wij een kersthappening!!! Wij stippelen een leuke wandeling uit die voor jong en oud haalbaar is, maw een mooie korte boswandeling om de kerstkilootjes te verwerken. Halverwege voorzien wij een kerststalletje waar iets gedronken kan worden. Aan onze lokalen zorgen wij voor een leuke omkadering waar tussen pot en pint kan worden nagepraat over de voorbije kerstdagen. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen. Alle info vind je hier

Banneuxwijk verwelkomt de Sint 

DONDERDAG 05 DECEMBER 2013 16:47 

Zaterdag 30 november, 11uur. Voor Bakkerij & Tea Room St-Marie maakt men zich op voor hoog bezoek, de Sint is in de wijk!

Met zijn 2 trouwste pieten trok Sinterklaas afgelopen zaterdag naar enkele handelaren in de wijk om alle lieve kinderen van onze wijk te voorzien van lekkers. 

LEES MEER...  

Deugnietpieten dan toch naar grote Sinterklaasshow in de Mozaïek

VRIJDAG 06 DECEMBER 2013 18:30 

Sinterklaas was vereerd door het warme onthaal dat hij in Hasselt kreeg toen hij aanmeerde in de haven. In al die drukte was één van de pieten als vermist opgegeven. Zijn naam : Feestpiet.

LEES MEER...  

Honderden kinderen tonen technisch talent dankzij Voka Limburg

WOENSDAG 04 DECEMBER 2013 21:10 

Met steun van het Agentschap Ondernemen organiseerde Voka Limburg de ‘First Lego League Regiofinale’ in de Hogeschool PXL. Liefst 256 kinderen streden met hun zelfgemaakte robot voor een plaatsje in de Beneluxfinale in Utrecht.

LEES MEER...

Kerk van Banneuxwijk in de steigers 

DINSDAG 03 DECEMBER 2013 21:47 

Een tijdje geleden kon u hier lezen dat de groendienst van de stad bezig was om en rond de kerk van de Banneuxwijk. Het viel op dat er al snel na het verwijderen van het groen werfketen stonden. Tot onze verbazing werden er al snel vrachtwagens vol stellingen geleverd.

LEES MEER...