Archief December 2012

Kom bokwa fitness ontdekken in de Hazelaar 

WOENSDAG 26 DECEMBER 2012 08:25 VITAL

Vanaf 8 dinsdag januari 2013 kan U in de grote zaal in het O.C De Hazelaar Banneuxwijk de nieuwe rage bokwa fitness beoefenen alsook zumba.
Daarvoor stellen we gratis proeflessen op die dag ter beschikking waar u beide workouts kan uitproberen.
Bokwa fitness is een pure cardio-workout waarbij je letters en cijfers uit het
alfabet al dansend uitbeeldt. Deze vorm is nog maar pas geïntroduceerd in
Europa en breidt zich razendsnel uit in de Benelux.
Bokwa is light boxing met Afrikaanse dansinvloeden.Heel energiek en toch
gemakkelijk.Zeker voor mensen die moeite hebben met ritme.Die muziek is
van hedendaagse dancebeats en Dj remixes.Geschikt voor iedereen, ook voor mannen is dit gemakkelijk haalbaar.Zumba is wereldwijd bekend met meer dan 12 miljoen deelnemers en het wordt gegeven in 78 landen is een cardio workout gebaseerd op latino muziek.
Combinatie van dans en fitness op een leuke opzwepende manier.Mensen die houden van variatie in ritmes zoals salsa,merengue,bachata, samba enz.
is zumba een uitstekende keuze. Gemakkelijk en plezant.Beide workouts worden gegeven door dancefitness-instructor Marc Bosmans
bekend in regio Hasselt en ver daarbuiten voor zijn leuke zumbalessen en nu ook voor bokwa.
Marc Bosmans was voormalig 3x B.K in Latijns-Amerkaans Ballroomdansen
en Internationaal wedstrijddanser.Kom gerust eens langs op 1 van onze lessen in regio Hasselt of binnenkort in De Hazelaar op dinsdag 8 januari van 19.30U Altijd vrijblijvend.

Tweedehands babybeurs tvv vzw Het Vlinderke een succes 

DINSDAG 25 DECEMBER 2012 16:07 VITAL

Afgelopen zaterdag was er in zaal het lindehof een tweedehands babybeurs. De opbrengst van deze beurs gaat naar de vzw Het Vlinderke. Het was een fijne en toffe namiddag. De mensen van de organisatie waren zeer tevreden. Het was soms dringen om tussen de rijen door te lopen. Want niet alleen jonge moeders waren er hele gezinnen. Neem daar nog eens een aantal zwanger vrouwen bij en je weet het wel. De derde editie komt er dan ook aan . De datum weet men nog niet, maar het zal ergens in het voorjaar zijn. Voor alle info en reservatie kan je op terecht op het volgende email adres tvlinderke@hotmail.com

Kindercampus Mozaïek laat lichtje branden in parochiekerk

ZONDAG 23 DECEMBER 2012 10:04 

door Rik Lemmens

In de parochiekerk van Banneux laten de kinderen van Kindercampus Mozaïek voor iedereen een lichtje schijnen in de donker dagen van Kerstmis.Dankzij de inzameling van voedselpakketten kan Sint-Vincencius ook de kansarmen van de wijk een kerstpakket bezorgen. Bekijk hier het Filmpje

Kinderen van de Toverfluit steken rusthuisbewoners hart onder de riem

VRIJDAG 21 DECEMBER 2012 17:22 

door Sara Dubois

De eindejaarsperiode kan voor rusthuisbewoners een eenzame periode zijn. Om hen een hart onder de riem te steken, organiseerde de Stuurgroep Morele Bijstand een tekeningenactie. De leerlingen van de Toverfluit in Hasselt maakten 100 kleurrijke tekeningen. 8 leerlingen werden geloot om deze samen met vrijzinnig humanistisch consulent Sara Dubois en juf Gayna, uit te gaan delen aan de bewoners van Katharinadal in Hasselt. De kinderen deelden hun nieuwjaarswensen in de vorm van een hart uit. Dit gaf hen de kans ook een beetje van het rusthuisleven te proeven. Zowel de kinderen, de juffen en de bewoners vonden het een bijzonder leuke ontmoeting.Niet alleen tijdens de eindejaarsperiode staat de vrijzinnig humanistisch consulent klaar voor de rusthuisbewoners die het moeilijk hebben en graag een gesprek wensen. Gedurende de rest van het jaar kunnen zij steeds gratis beroep doen op de consulenten van de Stuurgroep Morele Bijstand voor een luisterend oor.

Okra Banneux viert kerst in De Hazelaar

WOENSDAG 19 DECEMBER 2012 06:57 

door armand joris
Op zondag 16 december was het jaarlijks kerstfeest van Okra Banneux. Omwille van de grote belangstelling ging het feest dit jaar door in De Hazelaar, die voor deze gelegenheid door het okra-bestuur en vrijwilligers zeer smaakvol en origineel was versierd.Vanaf 12 u kwamen de eerste okra-leden al opdagen en weldra zat de grote zaal helemaal vol met feestvierders. Na het welkom en een gepaste kerstbezinning brachten de glaasjes cava als aperitief er meteen de stemming in, waarna het kerstdiner, zoals achteraf bleek uit de vele positieve reacties, zeer gesmaakt en gewaardeerd werd. Ons okra-lid Gilbert wist de aanwezigen te boeien met haar liedjes en plezierige moppen. De overvloedige tombola had voor elk van de aanwezigen een cadeautje. Traditiegetrouw werd er dan plaats gemaakt voor de dansers. Dankzij het bestuur en de inzet van de vrijwilligers was dit voor de vele okra-leden een fijn kerstfeest

12-12-12-12-12-12

VRIJDAG 14 DECEMBER 2012 17:01 

door Rik Lemmens

Ze hadden er al een hele week naar uitgekeken. Hèt moment op woensdag 12/12/12 viel wel na schooltijd en duurde amper één seconde. Toch wilden enkele kinderen uit het 5de leerjaar van Kindercampus Mozaïek dit unieke moment niet missen.

Het gejoel - het leek wel of iemand de lotto gewonnen had - brak los om exact 12u 12min 12sec. Bekijk het filmpje maar even.

Zwarte Pieten opgepakt door Hasseltse politie

ZATERDAG 08 DECEMBER 2012 13:44 

door Rik Lemmens

Deze morgen omstreeks 8.45 uur heeft de Hasseltse politie 4 zwarte pieten opgepakt in de buurt rond Kindercampus Mozaïek. Een politieagent wist te vertellen dat ze echte deugnieterijen uitgehaald hadden. Hij had nog nooit meegemaakt dat pieten zomaar midden op straat dansten. De pieten zelf vonden dat wel erg plezant, maar het is uiteraard erg gevaarlijk voor het verkeer. De pieten probeerden zelfs te ontsnappen uit het politievoertuig. Gelukkig toonden de pieten berouw en werden ze vrijgelaten onder voorbehoud. Zo werd het in Kindercampus Mozaïek toch nog een geslaagd Sinterklaasfeest. Een Nieuwsjager van de school kon alles op beeld vastleggen. De beelden zijn te zien op de schoolwebsite.

City wellness opent deuren in Hasselt

ZATERDAG 08 DECEMBER 2012 07:43 VITAL

Afgelopen week opende City Wellness By Body Centrum hun eerste vestiging in Limburg. Het is een fijne shop geworden waar je je kan laten verwennen op een aangename manier. Ze beschikken hier ook over een gespecialiseerde shop met verzorgings- en dieet producten. Je kan er terecht voor gelaatsverzorging enz.. Hier moet je wel een afspraak voor maken (011/912951) De mensen van dit Body Centrum zijn niet aan hun proef stuk toe want de dames van de vestiging in Hasselt hebben een jarenlange opleiding gehad in het Hoofd kantoor in Leuven. Aurelie en Eef heten jullie dan ook welkom in hun winkel op de Genkersteenweg 141 te Hasselt .

Weer brutale homejacking op klaarlichte dag

ZATERDAG 01 DECEMBER 2012 08:54 

Woensdagvoormiddag om 10.30 uur hebben homejackers toegeslagen in de Bevrijdingsstraat in de Banneuxwijk in Hasselt. De twee jonge mannen belden aan en duwden de bewoner hardhandig tegen de grond.Terwijl één van de mannen het slachtoffer leraar Jos Bijnens in bedwang hield, ging zijn kompaan op rooftocht in de woning. Nadien wisten de daders te ontkomen, mogelijk dankzij een vluchtwagen die in de buurt klaar stond.Het is de zesde brutale homejacking in amper twee maanden tijd in Limburg. Bron:HBVL.be 

OKRA-Banneux sluit seniorenweek af

ZATERDAG 01 DECEMBER 2012 08:51 

Door :armand joris
OKRA Banneuxwijk organiseerde op zondag 25 november als afsluiting van de week van de senioren een klassieke muziek namiddag in het ontmoetingscentrum De Hazelaar.De bezoekers konden er genieten van klassieke stukken gespeeld op harp door de jonge harpiste Lise Vandersmissen. Ook de violist Niels Grosemans wist de toehoorders te boeien met zijn professioneel vioolspel.Daar het zondag 25 november ook Korendag was in Hasselt, was het plaatselijk parochiekoor o.l.v. Gerard Claessens natuurlijk ook van de partij. Zij openden deze klassieke muziek namiddag om 15 uur met enkele Vlaamse liederen, die zeer in de smaak vielen bij de bezoekers.Na de pauze speelden de solisten wat lichtere stukken en mocht daarna het koor de namiddag afsluiten met enkele meezingers, waarbij de aanwezigen heel gretig mee zongen. Om 17.30 uur werd dan als slot door iedereen het Limburgs Volkslied gezongen.
De meningen waren onverdeeld unaniem: Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. 

Vormelingen van drie parochies op uitstap naar de abdij van Averbode

ZATERDAG 01 DECEMBER 2012 08:48 VITAL

Afgelopen zondag was het verzamelen geblazen voor de vormelingen van Kiewit, Godsheide en Banneux. Met een groep van 60 vormelingen zijn ze om 9.30 uur vertrokken naar Averbode. Daar aangekomen werden ze verwelkomd door een echte pater die heel enthousiast veel vertelde over de abdij. Daarna was het tijd voor de eucharistieviering.Deze zondag was het feest van Christus Koning. Na een fijne viering hadden de vormelingen reuzehonger. Gelukkig konden de catechisten rekenen op een hulpteam. De vormelingen werden door hen onthaald op een lekkere maaltijd met soep, broodjes en drank. Na een deugddoende maaltijd werden de benen gestrekt.Rond de paardenstallen, waar ze gegeten hadden, was voldoende ruimte om eens fijn rond te lopen. Ondertussen werd heel wat knutselmateriaal klaargelegd. De vormelingen maakten zelf wenskaarten die naar gevangenen worden gebracht en door hen gebruikt kunnen worden om verder rond te sturen. Er zaten prachtige kaarten tussen.Daarna vond er een begeleid bezoek aan de abdij plaats, met rondleiding door de refter, de kerk, enz. Het was een leerrijke en boeiende ervaring. Tegen 16 uur gingen we terug in colonne naar huis. De vormelingen zijn weer een stukje dichter bij hun vormsel.Foto's: Tina Briers

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt