Archief Augustus 2012

Man zwaargewond na harde gasknal in Kiewit

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2012 07:01 

door patrick rouwet

Dinsdagnamiddag omstreeks 14h30 werd de buurt van het industrieterrein Kiewit opgeschrikt door een harde knal. Bij een gasbedrijf in de Walenstraat was een man zwaargewond geraakt bij een ontploffing. Een MUG-arts en een ambulance kwamen ter plaatse om de man eerste zorgen toe te dienen, alvorens hem over te brengen naar het ziekenhuis. Brandweer Hasselt liet een autopomp en drie tankwagens ter plaatse komen om de gasflessen te koelen. Bron: HBVL.BE 

Eerste Avondvlooienmarkt in de Banneuxwijk een succes

DINSDAG 14 AUGUSTUS 2012 14:35 VITAL

Voor organisatie was het de eerste keer dat men deze markt organiseerde. Al van zeer vroeg waren de mensen aanwezig voor het opbouwen van hun stand. Hierdoor was de markt al om 15 uur geopend in plaats van 17uur, maar dat namen ze er graag bij. De standhouders waren zeer tevreden met de opkomst, maar ook de kermismensen waren zeer tevreden. Ook omdat de vlooienmarkt extra volk naar de Banneuxwijk bracht. Wij van Banneuxwijk.be danken dan ook de mensen van Helven Events voor dit zeer geslaagde evenement en we hopen op een vervolg. Een pittig detail is wel dat al vanaf 6 uur in de ochtend onze wijk werd bedolven onder boze mensen die de vlooienmarkt van vorige week wilden bezoeken. 

Banneuxwijk maakt zich op voor kermis

VRIJDAG 10 AUGUSTUS 2012 16:14 VITAL

Op het kerkplein van onze wijk staan al een aantal dagen vrachtwagens. Voor de mensen van onze wijk het teken dat de jaarlijkse kermis er weer aan komt. De kermis vindt plaats van 11 tot 15 augustus.

Heropening Kebap zaak Istanbul 

MAANDAG 20 AUGUSTUS 2012 14:19 VITAL

Afgelopen maand is de Kebap zaak Istanbul terug open gegaan en dit onder de naam "Istanbul Expres " wij wensen de eigenaars veel succes met hun zaak .

Avondvlooienmarkt

WOENSDAG 08 AUGUSTUS 2012 16:27 VITAL

Helven Events, een jong en dynamisch onderneming waar iedereen terecht kan voor entertainment, evenementen en reclame, organiseert zaterdag 11 augustus 2012 een avondvlooienmarkt, een volledig nieuw concept in het Hasseltse Banneuxwijk.

Deze avondvlooienmarkt is voor jong en oud, biedt voor ieder wat wils en gaat door in en rond de feestzaal o.c. de Hazelaar en in de aanpalende straten: Merellaan, Lijsterlaan, vinkenlaan en Spechtenlaan. De bezoekers zijn welkom vanaf 17u tot 22u. Je kan deze avond nog afsluiten met een drankje en eventueel nog een kermisfriet.

Ge├»nteresseerde standhouders kunnen zich inschrijven via 0479 48 17 01 of info@helvenevents.be.

Extra activiteiten op deze dag:
- Vanaf 15u gaat de kermis open, vertier voor jong en oud.
- Tussen 18u en 20u is er voor de kinderen GRATIS grimeren en plaatsen van glittertattoos. 

Esthemiek opende zijn deuren 

DINSDAG 07 AUGUSTUS 2012 15:33 

Esthemiek is de naam van het goed nieuwe schoonheidsinstituut op de Banneuxwijk .

Esthemiek is de zaak van Dominique Duthoy een jonge dame die al haar hele leven op onze wijk woont. Na een loopbaan van 8 jaar in een Hasseltse schoonheidsalon heeft ze beslist om een eigen zaak op te richten. 

Naast een nagelstudio,pedicure,ontharingen, enz... Bied deze nagelnieuwe 
Handelszaak al het mogelijke aan om de vrouw of man te verwennen. Wilt u zich ook eens laten verwennen ga dan eens rustig naar Esthemiek Vondellaan 29, telefoon is 011758286. Iedereen is van harte welkom. Je kan bellen voor een afspraak en vrijblijvend advies 

Vlooienmarkt Banneuxwijk matig succes

DINSDAG 07 AUGUSTUS 2012 15:18 VITAL

Op zaterdag 4 augustus vond de jaarlijkse vlooienmarkt plaats van wijkclub De Brug. Tegen 7u was het er al gezellig druk. Men had ongeveer een 700 standhouders. Deze kwamen uit alle hoeken van Limburg.

Nieuw dit jaar was de kinderstraat, wat dan ook succes was. De mensen van de wijk waren matig tevreden over deze editie. Het minpunt blijft wel de parkeermogelijkheden. Alle plaatsen waren al snel bezet. Het andere minpunt is de datum. De mensen van de Banneuxwijk en ver daarbuiten weten dat deze vlooienmarkt al jaren wordt gehouden op de zaterdag voor 15 augustus. Met de nieuwe datum zijn velen het noorden kwijt. Hopelijk komt men in de toekomst terug naar kermiszaterdag.

Opmerkingen kan u steeds kwijt bij spa.debrug@gmail.com

Ufo's gezien op de Banneuxwijk

ZATERDAG 04 AUGUSTUS 2012 16:38 VITAL

Het jaarlijkse frisbeetornooi van frisbeeclub Diabolic Heaven (LAFF Love At First Flight) was een succes. Vanaf zaterdagmorgen 9u tot zondagavond was de schijf heer en meester op de voetbal velden van K. Hoger op Heide.

De deelnemende ploegen kwamen van uit alle hoeken van Europa. Op zaterdag was men al om 8u aanwezig en de ploegen moesten opwarmen en om 9u was de eerste wedstrijd. Deze werd gespeeld op de helft van een voetbalveld zodat er 6 wedstrijden tegelijk konden plaats vinden met 5 spelers per ploe . Een wedstrijd duurde 40min . Met 6 wedstrijden per ploeg was het een zware dag. Maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door een BBQ en een fuif die tot in de vroege uren duurde. Tijdens de BBQ werd er op grappige manier met de frisbee omgegaan. De meeste van de deelnemende ploegen hadden bestek bij maar geen borden, dus werd de schijf eerst grondig gewassen en daarna als bord gebruikt.

Zondag begon met een onbijt voor de hele groep (ongeveer 180 mensen ) en tegen 9u werden de wedstrijden terug aangevat. Tot 12u werd er op 6 velden gespeeld, daarna ging men over op 4 velden. Op de andere twee velden werden bevriende sportclubs en vrienden uitgenodigd om kennis te maken met deze sport. Na een spoedcurus werden ook hier de wedstrijden aangevat. De meesten hadden het spel snel onder de knie en hebben er een fijne dag aan beleefd en sommigen denken er zelfs over om de beste club van het ogeblik te komen versterken.
Dankzij de leden en familie en vrienden liep alles vrij vlot en bij deze wil men langs deze weg iedereen bedanken

Heb je ook de smaak te pakken dan ben je steeds welkom op dinsdag en donderdag avond op de sportvelden in Runkst en dit van 19 tot 21 u. Foto's vind je hier.

Rommelmarkt Limburgia-senioren een succes

DONDERDAG 02 AUGUSTUS 2012 14:14 VITAL

Afgelopen zaterdag vond in en om het zalencomplex het Lindehoff de jaarlijkse rommelmarkt plaats van de Limburgia-senioren.
Mede door het wisselvalige weer was het een matig succes.

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt