Archief April 2014

Kindercampus Mozaïek bezorgt Senegalese kleuters nieuw klasje

ZONDAG 27 APRIL 2014 06:47 RIK LEMMENS

Cheikh, verantwoordelijke van het project in Senegal, mocht in het bijzijn van meer dan 350 kinderen een cheque van maar liefst 2.300 euro in ontvangst nemen. Dit is de opbrengst van de Wereldmarkt die georganiseerd werd als afsluiter van de Mondiale Week.

LEES MEER...  

Eerste buurtmarkt in Banneuxwijk lost verwachtingen niet in

VRIJDAG 25 APRIL 2014 16:38 SVANEYGEN

Afgelopen donderdag vond de eerste buurtmarkt plaats in de Banneuxwijk. Met spanning keken de mensen er naar uit maar al snel bleek dat er nog veel werk aan de winkel is. Er waren welgeteld 2 kramen en een infostand van de dienst wijkmanagement van stad.

LEES MEER...  

Garageverkoop en indoor vlooienmarkt een succes 

VRIJDAG 25 APRIL 2014 14:04 SVANEYGEN

Op paasmaandag was er de 3de garageverkoop van VZW Banneuxwijk . Het succes van garageverkoop is net als alle andere evenementen van deze jonge vzw in een stijgende lijn. Met een 36 deelnemers waren er meer dan vorig jaar. De meeste garageverkopers hebben een goede omzet gehad en waren dan ook zeer tevreden. Het minpunt was wel dat de straten nogal ver uit elkaar lagen en dat de kopers dan ook verder moesten rijden. Volgend jaar hoopt deze jonge vzw op nog meer deelnemers en ze vragen dan ook om De Banneuxwijzer, het nieuwe infoblad van de wijk, zeker in het oog te houden!

LEES MEER...  

Meer dan geslaagd Paaskamp KHO Heide Hasselt

WOENSDAG 23 APRIL 2014 15:22 KRIS

In de eerste week van de paasvakantie organiseerde voetbalclub KHO Heide Hasselt haar paaskamp. Niet alleen het weer was geweldig maar ook de dagelijkse namiddag activiteiten én uiteraard het voetbal zelf waren geslaagd. Spelers maar zeker ook ouders feliciteerden de organisatie met dit goed georganiseerd kamp waar opvang zelfs voorzien werd vanaf 7u30 tot 17u30. Wil je zelf ook kennis maken met deze warme club in de Banneuxwijk, ben je altijd welkom in de Heksenbergstraat. Alle info vind je op www.khoheide.be of via info@khoheide.be

Vzw Banneuxwijk: een vzw met wereldfaam

DONDERDAG 17 APRIL 2014 14:57 VZW BANNEUXWIJK

In januari werd vzw Banneuxwijk opgericht. Met veel goede moed werden er plannen gesmeed. Een van deze plannen was een wijkboekje uitbrengen.

Nu is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het moeilijkste was de naam, dus werd er een wedstrijd uitgeschreven op de FB-pagina. Er werden een tiental namen geven en op de bestuursvergadering werd al snel beslist dat het boekje de BANNEUXWIJZER ging heten.

LEES MEER...

OKRA-Hasselt Banneux viert Paasfeest

WOENSDAG 16 APRIL 2014 05:56 ARMAND JORIS

Op zondag 13 april vierde OKRA-Hasselt Banneux het jaarlijks paasfeest in de zaal “De Hazelaar”. Om 13 uur konden de leden aanschuiven aan de door het bestuur en vrijwilligers mooi versierde tafels. Na het welkom werd een mooie bezinningstekst gelezen waarnaar heel aandachtig werd geluisterd. 

LEES MEER...  

Kinderen Mozaïekschool zingen voor Senegal

VRIJDAG 11 APRIL 2014 22:51 RIK LEMMENS

Naar aanleiding van de mondiale week maakten de kinderen van de Mozaïekschool kennis met het leven van vele Senegalese kinderen. Een groepje zesdeklassertjes zette een actie op touw om geld in te zamelen voor de bouw van een kleuterschooltje in Senegal.

LEES MEER...

Lichtstoet trekt door de Banneuxwijk

ZONDAG 06 APRIL 2014 11:08 CHRETIEN PAESEN

De carnavalsvereniging De Beekmennekes reeg voor de 18de keer een lichtstoet aaneen en liet die paraderen door de straten van de Banneuxwijk. Enkele minuten voor het vertrek werden de staartverlichting van de wijk gedoofd wat uiteraard de sfeer ten goede kwam.

LEES MEER...

Hasseltse bedrijfsleider zwaargewond na homejacking

ZATERDAG 05 APRIL 2014 22:10 TORO

Een Hasseltse ondernemer is woensdagavond laat thuis verrast door minstens één homejacker op de Stadsheide bij Kiewit.

LEES MEER...

De Toverfluit werkt mee aan S.O.S. - Schilder Op School

ZATERDAG 05 APRIL 2014 22:06 

De zesdejaars van De Toverfluit werken mee aan ‘S.O.S. - Schilder op school’.

LEES MEER...

Videotheek Movie Max terug open op 4 april 

DONDERDAG 03 APRIL 2014 06:23 

Een tijdje gelden kon u lezen op de venster van Movie Max dat men gesloten was wegens jaarlijks verlof. Nu stelden vele inwoners vragen hier bij want in zijn 22 jaar bestaan waren ze nog NOOIT dicht geweest.

LEES MEER...

Restaurantweekend Kindercampus Mozaïek

DONDERDAG 03 APRIL 2014 06:20 

Ouderraad en personeel van Kindercampus Mozaïek blikken tevreden terug op het afgelopen restaurantweekend. Het is één van de vele activiteiten die de ouderraad jaarlijks op de agenda plaatst.

LEES MEER...