Archief April 2012

Garageverkoop Banneuxwijk 

ZATERDAG 28 APRIL 2012 07:18 VITAL

Banneuxwijk.be  stelt voor:
Tweede GROTE Garageverkoop  &
2de Hands Baby Beurs
Wanneer:  6 april 2013 van 9u tot 17u
Hoe deelnemen: 
Inschrijven bij Hermans Vital Eksterlaan 32 (na 16u), Cuypers Johnny Zwaluwlaan 11, Verboeckhoven Carlo Spechtenlaan 13 of via de site www:banneuxwijk.be

LEES MEER...

Hoger-Op Heide bracht beste voetbal

DONDERDAG 26 APRIL 2012 14:28 

Op de slotdag pakte HOHeide het retourticketje richting derde provinciale. De zege op het veld van Zolder was zelfs niet nodig daar naaste achtervolger Bolderberg verloor.Het feestgedruis verplaatste zich al vlug naar de kantine van HOHeide. Daar was immers alles aanwezig om een stevig feestje te bouwen.Zaterdag werden onze reserven ook al kampioen,' legt trainer Bart Reekmans uit. 'De kantine was daarom al omgetoverd tot een feestzaal. Voor de trip naar Zolder legden we zondag een dubbele bus in. Toen de titel binnen was, kwam iedereen nog mee naar de kantine.'Bolderberg stond dan wel het grootste deel van de competitie aan de leiding, deze titel was zeker verdiend: 'In de derde periode lieten we niks liggen met 28 op 30. Enkel tegen Bolderberg speelden we gelijk, maar ook toen verdienden we te winnen,' laat Reekmans er geen twijfel over bestaan.

Brede kern
'In het begin van de competitie moesten we wat zoeken, maar eens het begon te lopen waren we de beste ploeg van de reeks. Dat komt vooral door onze brede kern. Wij hebben liefst drie reservenploegen. Het unieke is dat zij allemaal tot het laatste moment in de titelrace zaten. De reservenA zijn kampioen, de reservenB maken zaterdag nog kans op de titel, de C-reserven eindigden tweede.'Die vier seniorenploegen trainen 'sdinsdags bovendien allemaal samen. 'Zo staan we met 50spelers op drie verschillende velden met vier trainers dezelfde training te geven. Dat komt de sfeer ook ten goede. Hier heerst een sterk kameraadschap.'Volgend seizoen wil Hoger Op zijn naam opnieuw alle eer aandoen. 'We willen weer meedoen voor een prijs. We kochten daarvoor doelgericht aan,' ziet trainer Reekmans, die vorig seizoen met Gestel ook al promoveerde, een derde promotie op rij wel zitten.De fusieclub versterkte zich met het oog op volgend seizoen met Conte (ZonhovenVV), Pettinata (Termolen), Huenaerts (FCHerk), Maris (Torpedo), Van De Voorde (Hades) en Weyen (Helson). Heel wat ervaring uit eerste provinciale werd dus binnengehaald.Bron : Het Nieuwsblad 

Banneuxrun - voorinschrijving niet meer mogelijk

Beste,
De Banneuxrun dankt u voor uw interesse in onze wedstrijd. De voorinschrijvingen zijn afgesloten. Je kan wel nog inschrijven op de dag zelf vanaf 12u en dit tot 30 minuten voor de start van elke wedstrijd.

Opbrengsten succesvolle babybeurs gaan naar KOTK

VITAL

Op 15 april vond er in zaal het Lindehof in de Rechterstraat een tweedehands baby- en speelgoedbeurs plaats. Het was een gezellige en fijne beurs met veel standhouders. De organisatie was dan ook tevreden. De babyspullen en het kinderspeelgoed gingen vlot van de hand . De Rommelmarkt op het buiten terrein was ook een voltreffer. De opbrengst van deze beurs gaat naar Kom op tegen Kanker. Volgend jaar komt er nog een tweede editie en dan gaat men nog groter denken.

Nieuw Tankstation DATS 24 opent zijn deuren op vrijdag 20 april

DONDERDAG 19 APRIL 2012 15:22 VITAL

Op de Banneuxwijk valt steeds wat te beleven . Op  vrijdag 20 april opent  DATS24 zijn 90ste tankstation  op de Genkersteenweg . DATS 24 is gekend voor zijn concurrentiële prijzen. Het tankstation staat op de gronden van het oude Dolfijntje . Je kan er tanken met een DATS 24 tankkaart; deze kan je aan vragen via de site www.banneuxwijk.be  (zo steunt u ook deze site )  Tijdens de eerste dagen 20 en 21 mei is er iemand van DATS aanwezig om een woordje uitleg te geven en een klein geschenkje te overhandigen. Men geeft de eerste twee maanden ook extra korting!  Dus, met ze'n allen naar de Genkersteenweg !!! 

Lotto auto bezoekt Pennedoosje .

ZONDAG 15 APRIL 2012 15:49 

Een aantal weken geleden was er bezoek in het Pennedoosje op de Kiewitstraat  Het bekende autootje van De Nationale Loterij  stond er op de stoep. Dus zijn we gaan kijken. We werden voor de camera gehaald en er werd ons de vraag gesteld wat zou je doen als je de lotto gewonnen had. De antwoorden kan je de laatste twee weken van april zien op VTM  en dit op dinsdag en donderdag  juist voor Familie !

Bekendmaking van straten eerste garageverkoop Banneuxwijk

ZONDAG 15 APRIL 2012 15:52 

De mensen van de Banneuxwijk.be houden op 21/22 april hun eerste garage verkoop.
De inschrijvingen zijn verwerkt en de volgende straten doen mee.

Hazelarenlaan Koolmeeslaan Andre Dumontstraat LOd LAVKIPLEIN Vinkenlaan Zegestraat Jeugdstraat Meeuwenlaan Weidestraat Alfons Jeurissenstraat Ruusbroeclaan Zwaluwlaan Walenstraat Spechtenlaan Ruusbroeclaan Heidestraat Vinkenlaan Oude heidstraat Heidestraat Kiewitstraat Leeuweriklaan Sittardlaan Consciencelaan Rechterstraat.

Ook om en rond het Lindehof in de Rechterstraat 43 staan een vijftal standen .
Wilt u nog mee doen laat het ons dan weten voor 18 april zodat we nog de juiste materialen kunnen geven om uw stand uit te bouwen . De huizen die mee doen zijn versierd met groen of oranje ballon . Men kan de straten bezoeken vanaf 10 u tot 17u en dit alle twee de dagen Op zondag kan men het Lindehof binnen gaan staan.Inschrijven bij Hermans Vital Eksterlaan 32 (Na 16 ) Cuypers Johnny zwaluwlaan 11 Carlo Verboeckhoven Spechtenlaan 13 of Via de site www:banneuxwijk.be email: garageverkoopbanneuxwijk@gmail.com Mensen die de straten willen weten kunnen een lijst afhalen op zaterdag in het Pennedoosje kiewitstraat 122 , en In het lindehof in de Rechterstraat 43 en op Zondag in Het Koffiehoekje en het Lindehof.

Klachten Hasseltse Huisvestingsmaatschappij worden behandeld

DINSDAG 10 APRIL 2012 17:35 VITAL

De mensen van de Banneuxwijk.be hebben klachten verzameld over de wijk. Hier waren klachten bij die bestemd waren voor Stad Hasselt en voor de HHM. Ze hebben deze klachten gebundeld en doorgestuurd naar de betrokken partijen. De stad heeft een aantal klachten bekeken en verwerkt. De mensen van HHM waren verbaasd over de klachten. Zeker omdat de huurders steeds terecht kunnen bij hun diensten. De opmerkingen werden behandeld bij de HHM, waarna alle huurders een schrijven ontvangen hebben m.b.t. deze klachten. In bijlage bij dit schrijven werd een invulformulier gevoegd. Dit invulformulier konden de huurders gebruiken om hun klachten door te geven aan de HHM. Ondergetekende werd hierna uitgenodigd voor een gesprek hierover.

De klachten hadden betrekking op:

- De hoge huurprijzen
De methode van de huurprijsberekening ligt wettelijk vast via het Kaderbesluit Sociale Huur en wordt op die manier toegepast voor alle huurders binnen het patrimonium van de HHM. Hiervoor werd verwezen naar een schrijven dat aan de huurders werd gericht bij de huurprijsberekening op 01/01/2012.

- Onderhoud aan de woningen
In het recente verleden (vanaf 2007) werd volgend groot onderhoud gedaan aan de woongelegenheden in de Banneuxwijk:
• Renovatie buitenschil woningen van de wijk “Nieuwveld II – deel 1”, gelegen Zwaluwlaan, Vinkenlaan, Koolmeeslaan en Lijsterlaan.
• Renovatie gedeelte buitenschil woningen van de wijk “Nieuwveld II – deel 2”, gelegen Zwaluwlaan, Vinkenlaan, Consciencelaan, Koolmeeslaan, Merellaan en Spechtenlaan.
• Vervanging van de brievenbussen aan de woningen in de wijk “Nieuwveld II”.
• Zoldervloerisolatiewerken van de wijk “Nieuwveld II – deel 2” en de wijk “Hoekvijvers”.
Volgende onderhoudswerken zullen in 2012 uitgevoerd worden aan de woongelegenheden in de Banneuxwijk:
• Vervanging van de verwarmingsinstallaties van de woningen van de wijk “Elsraeken” (Meeuwenlaan en Leeuweriklaan).
• Renovatie 96 appartementen in de Banneuxstraat en Kiewitstraat.
• Renovatie woningen van de wijk “Hoekvijvers” (Leeuweriklaan en Eksterlaan).
• Het vernieuwen van de volledige buitenbepleistering van de woning gelegen Eksterlaan 6.
De Hasseltse Huisvestingsmaatschappij zal blijvend investeren in het onderhoud van de woongelegenheden in de Banneuxwijk.

- Klachten onderhoud installaties
Er waren ook klachten over het onderhoud van de verwarmingsinstallaties. De HHM benadrukt dat men bij een externe firma terecht kan (deze is gekend bij de huurders). De huurders kunnen steeds bij deze firma terecht, 7 dagen op 7, 24 uur op 24 voor herstellingen m.b.t. verwarming en warm water. Is dit niet het geval dan moet men de HHM verwittigen en dan treden zij op. Deze firma staat ook in voor het onderhoud van de cv-ketels, de uitvoering hiervan is lopende.

- Klachten i.v.m. onderhoud van stoepen en groen
De klachten i.v.m. onderhoud van groen vormde het merendeel van de klachten. De gronden waarop de huizen van onze wijk staan zijn eigendom van HHM. De voor- en achtertuin van deze woningen dient onderhouden te worden door de huurders zelf. Verder hebben sommige inwoners er ook problemen mee dat andere mensen hun tuin niet onderhouden. Deze mensen kunnen dit melden aan de maatschappij of de betrokkene hierover zelf aanspreken, zodat er samen voor gezorgd kan worden dat men een prachtige wijk bewoont. Indien blijkt dat het onderhoud van bepaalde tuinen niet of slecht uitgevoerd wordt, kan dat doorgegeven worden aan de HHM.
Het gemeenschappelijk groen is eigendom van de HHM, doch het onderhoud ervan gebeurt niet alleen door de HHM. Het onderhoud van slechts een gedeelte gebeurt door de HHM, het overgrote deel gebeurt sinds jaar en dag door Stad Hasselt. Momenteel zijn er besprekingen hierover lopende tussen de mensen van de stadsdiensten en de HHM.

- Varia
De HHM wil ook benadrukken dat men er alles aan doet om hun huurders tevreden te houden. Verder is het steeds zo geweest dat ieder huis dat vrijkomt in de mate van het mogelijke intern te renoveren. Zoals hierboven vermeld hebben alle inwoners een brief gekregen met de lijst van klachten en de uitleg hierover. Er zat ook een klachtenformulier bij die de mensen aan de maatschappij kunnen bezorgen, waarna zij deze kunnen behandelen.

Nu is het wel zo dat men vraagt van uit de HHM naar hun huurders toe om sociale controle uit te voeren.

Maar dit is haast niet mogelijk omdat 1.de mensen allemaal werken 2. er veel oude mensen wonen en zij de mensen niet durven aan te spreken. Daarom vraag IK het volgende: kan men geen toezichthouder aanduiden (jong gepensioneerd) die de huur woningen hun Tuinen gaat contoleren en de huurders kan aanspreken of beboeten.

Maar van een ding zijn we zeker de mensen van de HHM staan open voor klachten en zullen deze snel trachten op te lossen.

Fakkeltocht tussen Kiewit en Banneuxwijk op Goede Vrijdag

DONDERDAG 05 APRIL 2012 15:18 VITAL

Op Goede Vrijdag 6 april organiseert de regio Noord-Oost van de nieuwe federatie Virga Jesse Hasselt een fakkeltocht tussen Kiewit en de Banneuxwijk. Honderden mensen trekken dan ingetogen doorheen de straten om zich één te voelen met alle mensen die lijden.Het feest van Pasen komt dichterbij. Op Goede Vrijdag herdenken de christenen het lijden en de dood van Jezus Christus. Voor de negende maal houden de kerkgemeenschappen van Kiewit, Kiewit-Heide, Banneuxwijk en Godsheide een fakkeltocht waaraan ook heel wat verenigingen deelnemen.
Bezinning
"De fakkeltocht is een kruisweg die om 20 uur vertrekt in de Sparrenlaan, een zijstraat van de Berkenlaan in Kiewit", vertelt Mieke Bloemen, voorzitter van het parochieteam van de Banneuxwijk. "Onderweg stoppen we twaalf maal aan verschillende staties, die staan opgesteld in de straten van Kiewit en de Banneuxwijk. Daar lezen de verenigingen van onze parochies een korte bezinnende tekst voor. Nadien trekken we al zingend en biddend naar de volgende statie. De laatste statie bevindt zich in de kerk O.-L.-V. van Banneux."
Dynamiek
De fakkeltocht zorgt al jaren voor een dynamiek in de parochies. Elk jaar opnieuw valt het groeiend aantal kinderen en jongeren op die samen met hun ouders of grootouders ingetogen dit bijzonder moment beleven. De buurtbewoners zorgen mee voor een serene sfeer. Zij zetten theelichtjes aan hun ramen of plaatsen brandende kaarsen in hun voortuin. "Het is hartverwarmend om zoveel mensen bij elkaar te brengen die toch een moment van bezinning willen in deze paastijd, maar tegelijkertijd ook hun geloof willen uitdragen", aldus Mieke Bloemen.
Parcours:
Sparrenlaan (vertrek om 20 uur) - Berkenlaan - Nobellaan - Schrijnbroekstraat - Paalsteenstraat - Fiets/wandelpad aan station van Kiewit - Hadewychlaan - Alfons Jeurissenstraat - Lod Lavkistraat - Banneuxstraat - Aankomst kerk Banneuxwijk (omstreeks 21.45 uur)

Kindercampus Mozaïek naar de Filippijnen

ZONDAG 01 APRIL 2012 18:21 

Vier Filippijnse kinderen (Anna, Esnaima, Jemuel en Ricanara) namen het 5de leerjaar van Kindercampus Mozaïek mee op ontdekkingstocht in hun land. Aan de hand van aangepaste mediamaterialen en nieuwe methodieken van Studio Globo maakten de leerlingen kennis met het dagelijkse leven op de Filippijnen. Het project werd afgesloten met een heus inleefatelier in Bokrijk. Als echte Filippino of Filippina maakten de kinderen kennis met de problematiek in de Filippijnen. Bekijk het flimpje hier.

Scootmoto is verhuisd

ZONDAG 01 APRIL 2012 09:34 

Een aantal jaren geleden kon je hier lezen dat de Banneuxwijk een eigen scooter winkel had. Scootmoto was een nieuwe zaak was gespecialiseerd in scooters en fietsen . Het was een goede keuze.
Al snel groeide de winkel en kwam in plaats gebrek. Men heeft toen de woning boven de winkel in gebruik genomen .Maar ook dit bleek niet voldoende te zijn. De moto s stonden de helft van de tijd buiten onder een tentje.Maar omdat men op deze locatie niet kon uit bereiden is men gaan kijken voor een onderpand. Men had gehoopt op de Banneuxwijk te blijven maar dit leek niet haalbaar. Men is dan maar verhuisd naar de Kuringersteenweg (juist naast de Ford Garage)
De servies blijft het zelfde en de medewerkers ook ook de openings uren blijven het zelfde. De mensen van de Banneuxwijk vinden het jammer dat hun Moto en fietsen winkel verhuisd is maar wensen Hugo en zijn team succes op hun nieuwe locatie.